Shake framboos-banaan

Yield: 4 glazen
Author: Clevercooking
Shake framboos-banaan

Shake framboos-banaan

Prep time: 5 MinCook time: 1 MinTotal time: 6 Min
Geen tijd voor ontbijt? Met deze smakelijke shake heb je heel snel een lekker alternatief en een verzadigd gevoel.

Ingredients

  • 1 busje  kokosmelk (250ml)
  • 2 rijpe  bananen in grove stukken
  • 200 gram  diepvriesframbozen, wat ontdooid
  • een snuifje  gember
  • een snuifje  kaneel

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de mengbeker en mix: 15 sec/snelheid 10.

Viooltjesijs

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Viooltjesijs

Viooltjesijs

Prep time: 15 MinCook time: 24 HourTotal time: 24 H & 15 M
Ken je de smaak van viooltjessnoepjes? Ik veronderstel dat ze nog altijd verkocht worden, maar ik kan ze me enkel herinneren van heel lang geleden. Onlangs zag ik een hele reeks siropen van Monin in de supermarkt staan. Je hebt ze in heel veel smaken: passievruchten, munt, gember, vlierbloesem en dus ook viooltjessmaak. Heel veel van deze siropen worden in de horeca gebruikt om allerhande cocktails te maken. Maar je kan er ook je ijs een subtiel smaakje mee geven. Ijs maken met de Thermomix is heel eenvoudig en doe je gespreid over minstens 2 dagen. Op dag 1 maak je het roomijs en giet je het in ijsblokvormpjes. Dag 2 of later is D-day: je doet de ijsblokjes in de mengbeker en mixt het geheel tot een smeuïge massa. Ben je naast de Thermomix ook de trotse bezitter van een ijsmachine, dan kan je alles de dag zelf maken.

Ingredients

  • 4
  • eidooiers
  • 80 gram
  • kristalsuiker
  • 400 gram
  • halfvolle of volle melk
  • 40 gram
  • viooltjessiroop
  • 400 gram
  • volle room
  • 2 eetlepels
  • citroensap

Instructions

  1. Doe de eidooiers samen met de kristalsuiker in de mengbeker en verwarm: 3 min/37°/snelheid 3.
  2. Voeg de melk toe en verwarm verder: 7 min 80°/snelheid 2.
  3. Voeg de viooltjessiroop en de room toe en meng: 10 sec/ snelheid 3.
  4. Laat het mengsel afkoelen, giet het in ijsblokvormpjes en plaats ze in de diepvriezer gedurende minimum 24 uur.
  5. Doe de bevroren blokjes vlak voor het serveren in de mengbeker (maximum tot de helft vullen) en mix op snelheid 6 tot je mooi smeuïg ijs hebt.

Penne met verse pesto, kerstomaatjes, mozarella en rucola

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Penne met verse pesto, kerstomaatjes, mozarella en rucola

Penne met verse pesto, kerstomaatjes, mozarella en rucola

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Heb je niet veel inspiratie en zin om te koken? Probeer dan zeker deze heerlijke pastaschotel die je zowel warm, lauw als koud kan eten. Ik heb het gerecht van begin tot eind getimed en als al je ingrediënten klaar staan, heb je in 20 minuten een maaltijd om duimen en vingers van af te likken. Dan ga ik wel uit van de warme versie, anders moet je er nog wat tijd bijtellen om de pasta te laten afkoelen.

Ingredienten:

  • 1 mooie teen knoflook
  • 30 gram parmezaan
  • 15 gram pijnboompitten
  • 20 gram basilicumblaadjes
  • 40 gram olijfolie
  • een snuifje peper
  • 50 gram ricotta
  • 2 eetlepels citroensap
  • 300 gram penne
  • 550 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 2 eetlepels citroensap
  • een zakje mini-mozarellabolletjes (150 gr uitgelekt gewicht)
  • 200 gram kerstomaatjes
  • 25 gram rucola

Instructies:

How to cook Penne met verse pesto, kerstomaatjes, mozarella en rucola

Bereiding van de pesto
  1. Pel de look en doe die samen met de parmezaan in de mengbeker. Hak fijn: 8 sec/snelheid 10.
  2. Voeg de pijnboompitten, de basilicumblaadjes, de olijfolie en een snuifje peper toe en hak opnieuw: 8 sec/ snelheid 10.
  3. Voeg de ricotta en het citroensap toe en meng: 8 sec/snelheid 5.
  4. Doe in een kommetje en reinig de mengbeker.
Bereiding van de penne
  1. Doe de penne in de mengbeker.
  2. Voeg het water en het bouillonblokje toe en roer de penne even rond met de spatel. Kook: 14 min/100°/ linksomdraai/snelheid lepeltje.
  3. Halveer ondertussen de kerstomaatjes en laat de mozarellabolletjes uitlekken.
  4. Schep de pasta in een kom en besprenkel met citroensap. Voeg de pesto toe en roer goed rond.
  5. Voeg de halve kerstomaatjes, de mozarella en de rucola toe en dien op.
Created using The Recipes Generator

Hummus van rode bietjes

Yield: 1 kommetje
Author: Clevercooking
Hummus van rode bietjes

Hummus van rode bietjes

Prep time: 5 MinCook time: 5 MinTotal time: 10 Min
Een lekker dipje als start voor een makkelijk en lekker etentje: dat is nooit te versmaden. Wedden dat dit kommetje vlug leeg zal zijn? Het is niet alleen lekker, maar het oogt ook extra mooi dankzij de rode bietjes.

Ingredients

  • 1 teentje
  • knoflook
  • 1 kleine
  • ui
  • 2 eetlepels
  • olijfolie
  • een snuifje
  • komijn
  • een snuifje
  • peper
  • een snuifje
  • zout
  • 1 blik of bokaal
  • kikkererwten (ongeveer 200 gr)
  • 250 gram
  • gekookte rode biet
  • 1 eetlepel
  • citroensap
  • 1 eetlepel
  • tahinpasta (sesampasta)
  • 2 eetlepels
  • zure room
  • enkele blaadjes
  • koriander
  • voldoende
  • dipstokjes

Instructions

  1. Pel de knoflook en de ui. Snij de ui in twee. Doe de knoflook en de ui in de mengbeker en hak: 4 sec/ snelheid 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/ snelheid 1.
  3. Voeg de komijn toe samen met een beetje peper en zout en stoof verder: 1 min/ 100°/ snelheid 1.
  4. Doe de kikkererwten en de uitgelekte en in grove stukken gesneden rode bietjes toe. Voeg het citroensap, de tahinpasta en de zure room toe en mix: 40 sec/ snelheid 8.
  5. Serveer in een kommetje met wat gehakte koriander en ... dippen maar.

Abrikozennectar

Yield: 6 glaasjes
Author: Clevercooking
Abrikozennectar

Abrikozennectar

Prep time: 20 MinCook time: 1 HourTotal time: 1 H & 20 M
Met abrikozen kan je de lekkerste confituur maken. Maar dit zomerfruit is ook heel geschikt om een heerlijke nectar van te maken. Maak dit sapje van tevoren zodat het goed koud kan worden en trakteer je gasten of jezelf op dit lekker pure, gezonde drankje. Het moet niet altijd Gin-Tonic zijn!

Ingredients

  • 500 gram  abrikozen
  • 500 gram  water
  • 50 gram  poedersuiker
  • 2 eetlepels  citroensap
  • 200 gram  bruiswater
  • enkele  ijsblokjes

Instructions

  1. Was de abrikozen, haal de pit eruit maar laat het vel eraan.
  2. Doe de abrikozenstukken in de mengbeker, voeg het water (niet het bruiswater) en de poedersuiker toe en kook: 13 min/98°/ snelheid 1,5 zonder maatbeker. Zet het kookmandje op het deksel om spatten te voorkomen.
  3. Voeg het citroensap toe en mix: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
  4. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  5. Giet de nectar vlak voor het serveren in glazen, vul aan met wat bruiswater en enkele ijsblokjes.

Gelei van rode bessen, frambozen en porto

Aantal porties: 3 potjes van 220 gram
Auteur:
Gelei van rode bessen, frambozen en porto

Gelei van rode bessen, frambozen en porto

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Verse confituur is toch echt wel beter dan een potje dat je in de supermarkt koopt. En met de Thermomix ben je zeker van het resultaat. In dit recept vormen de frambozen en de porto een mooi tegengewicht voor de zure rode besjes. Als zoetmiddel hebben we een combinatie gebruikt van kristalsuiker en Zusto, een suikervervanger die 75% minder calorieën bevat dan gewone suiker. Heeft u dit niet in huis, dan kan u de hoeveelheid Zusto gewoon vervangen door kristalsuiker en gebruikt u 320 gr kristalsuiker i.p.v. de combinatie van kristalsuiker en Zusto .

Ingredienten:

  • 1 bakje rode bessen (400 à 500 gr)
  • 1 doosje diepvriesframbozen (300 gram), een half uurtje ontdooid
  • 180 gram kristalsuiker
  • 140 gram Zusto
  • 15 gram pectine
  • 40 gram porto
  • 2 koffielepels balsamico

Instructies:

How to cook Gelei van rode bessen, frambozen en porto

  1. Spoel de rode besjes, laat ze goed uitlekken en rits de bessen van de takjes.
  2. Doe de suiker, de zusto en de pectine in de mengbeker en mix: 15 sec/ snelheid 3. Haal uit de mengbeker, doe in een kommetje en hou opzij.
  3. Doe de rode besjes en de frambozen in de mengbeker en warm op: 3,30 min/ 50°/ snelheid 1, zonder maatbekertje.
  4. Stel het toestel opnieuw in: 10 min/ 105°/ snelheid 2, zonder maatbekertje. Doe het suiker/pectinemengsel geleidelijk aan via de dekselopening bij het fruit. Blijf in de buurt, kokende confituur kan gaan spatten. Is dat het geval plaats dan het ronde kookmandje op het deksel.
  5. Voeg de porto en balsamico bij het fruit en meng: 25 sec/snelheid 3.
  6. Plaats een zeef boven een kom en giet er de confituur in. Roer het mengsel met een lepel door de zeef. Alle pitjes blijven zo in de zeef; wat je overhoudt is een mooie, heldere gelei.
  7. Giet in confituurpotjes,sluit ze onmiddellijk af en laat ze omgekeerd afkoelen.
  8. Eens je potje geopend is, moet je het in de koelkast bewaren.
Created using The Recipes Generator

Fruitcompote brûlée

Aantal porties: 4 glaasjes
Auteur:
Fruitcompote brûlée

Fruitcompote brûlée

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 5 MTotale tijd: 15 M
Een lekker dessertje hoeft niet altijd veel calorieën te bevatten Probeer deze lekkere mix van zomerse aardbeien, watermeloen en appel die feestelijk afgewerkt is met afgebrand eiwit. Het eerste deel van de bereiding, de fruitmix, kan je ruim op voorhand maken. Afwerken doe je op het moment zelf.

Ingredienten:

  • 150 gram aardbeien zonder kroontjes
  • 150 gram watermeloen, geschild, zonder pitten en in grove stukken
  • 2 appels, geschild, zonder klokhuis en in grove stukken
  • 3 eetlepels poedersuiker (1 + 2)
  • het sap van een halve citroen
  • 2 eitwitten
  • 1 koffielepel brésiliennenootjes

Instructies:

How to cook Fruitcompote brûlée

  1. Doe het fruit in de mengbeker, samen met 1 eetlepel poedersuiker en het citroensap. Mix: 10 sec/ snelheid 10.
  2. Giet in glaasjes en zet in de koelkast.
  3. Reinig de mengbeker en het mes grondig. Ze moeten allebei vetvrij zijn, anders zullen de eiwitten niet stijf geklopt kunnen worden.
  4. Plaats de vlinder en voeg de eiwitten toe aan de mengbeker. Klop stijf: 2,30 min/ snelheid 3,5.
  5. Voeg de overgebleven poedersuiker toe en klop verder: 30 sec/ snelheid 3,5.
  6. Doe het eiwit in een spuitzak met een gekarteld mondje.Een wegwerpspuitzak zonder mondje is natuurlijk ook goed.
  7. Haal de glaasjes uit de koelkast, snij de onderkant van de wegwerkspuitzak en spuit een mooie laag opgeklopt eiwit op het fruit.
  8. Brand af met een keukenbrandertje en stooi er enkele brésiliennenootjes op.
Created using The Recipes Generator

Pizza glutenvrij

Aantal porties: 1 grote pizza of 6 kleintjes met een doorsnede van 11 cm
Auteur:
Pizza glutenvrij

Pizza glutenvrij

Bereidingstijd: 60 MKooktijd: 30 MTotale tijd: 90 M
Voor diegenen die glutenvrij eten, is onderstaand receptje zeker een aanrader. Je belegt de pizza rijkelijk met verse rode en gele paprika's, spinazie en basilicum en het feest kan beginnen! Denk er wel aan om het deeg ruim op voorhand klaar te maken, want dat heeft een uurtje nodig om te rijzen.

Ingredienten:

Ingrediënten voor het deeg
  • 200 gram glutenvrije pizzamix (bijvoorbeeld Dibor Mix van Aveve)
  • 130 gram water
  • 5 gram droge gist
  • 10 gram olijfolie
  • 4 gram zout
Ingrediënten voor de vulling
  • 1 bolletje mozarella (ongeveer 100 gram)
  • 1 kleine ui
  • 200 gram paprika in reepjes (rode en gele)
  • 150 gram tomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 koffielepel zout
  • een snuifje peper
  • een takje tijm
  • 1 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel water
  • een klein beetje olijfolie
  • een handvol jonge spinazie
  • enkele blaadjes basilicum
  • een snuifje gerookt paprikapoeder

Instructies:

How to cook Pizza glutenvrij

Bereiding van het deeg
  1. Doe de deegmix, het water en de olijfolie in de mengbeker.
  2. Voeg de droge gist aan één kant en het zout aan de andere kant van de mengeling toe zodat ze mekaar niet raken.
  3. Kneed 2,30 min/ deegfunctie.
  4. Haal het deeg uit de mengbeker en rol het op in huishoudfolie. Laat het 15 min. rijzen op kamertemperatuur.
  5. Neem het deeg uit de mengbeker en rol het uit met een deegroller. Maak één grote pizza of, zoals op de foto, 6 kleine pizaatjes; een uitsteekvorm is daarbij een prima hulp. Leg ze op bakpapier of op een bakmatje op een bakplaat. Dek opnieuw af met huishoudfolie en laat 45 min. rusten. Begin ondertussen met de vulling.
Bereiding van de vulling
  1. Laat de mozarella even uitdruipen en snij deze dan in schijfjes. Hak: 5 sec/ snelheid 5. Doe over in een kommetje en hou opzij. Reinig de mengbeker.
  2. Pel de ui en de look, snij in twee en hak: 5 sec/ snelheid 5.
  3. Snij het hartje uit de tomaten, snij ze in grove stukken.
  4. Was de paprika, haal de zaadlijsten eruit en snij in reepjes.
  5. Voeg de tomaten, de paprika, peper, zout en een takje verse tijm toe aan de mengbeker en gaar: 10 min/ 100°/ linksomdraai/ snelheid 1.
  6. Voeg de spinazieblaadjes toe aan de mengbeker samen met de gedroogde oregano en meng alles manueel met de spatel. De mengeling is warm genoeg om de spinazie te garen.
  7. Haal 3/4 van de mengeling uit de mengbeker en hou opzij.
  8. Verwijder de tijmtakjes.
  9. Mix het overige: 10 sec/ snelheid 7. Dit is de tomatensaus.
  10. Los 1 eetlepel maïzena op in 1 eetlepel water en voeg toe: 2 min/100°/ snelheid 1.
  11. Verwarm de oven ondertussen op 170°.
Afbakken van de pizzaatjes
  1. Verwijder de huishoudfolie van de pizzaatjes en bestijk ze met een beetje olijfolie.
  2. Plaats ze in de voorverwarmde oven en bak ze gedruende 15 min op 170° zonder vulling.
  3. Haal uit de oven en bestrijk met tomatensaus. Dit is makkelijk als je de saus met de onderkant van een soeplepel in cirkeltjes over het deeg wrijft. Laat de rand vrij.
  4. Verhoog de oventemperatuur tot 220°.
  5. Verdeel de paprika-spinazievulling over de pizzabodems, kruid met een snuifje gerookt paprikapoeder en leg op elk stukje enkele blaadjes basilicum. Verdeel de verkruimelde mozarella over de pitta's en zet nog 12 min in de oven.
  6. Serveer onmiddellijk.
Created using The Recipes Generator

Groene kruidensoep

Aantal porties: 4 personen (of 8 indien je dit als aperitiefglaasje serveert)
Auteur:
Groene kruidensoep

Groene kruidensoep

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Eén bordje van deze soep en je hebt meteen een hele portie vitaminen binnen. De verse kruiden worden pas op het allerlaatste moment aan het soepje toegevoegd: zo bewaar je alle voedingswaarden en ben je zeker van een op en top frisse kleur. Uiteraard kan je de soep warm eten, maar ook ijskoud is dit een lekkere start van een gezonde maaltijd.

Ingredienten:

  • 1 grote ui
  • 1 kleine prei
  • 2 aardappelen
  • Een scheutje olijfolie
  • 700 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • een handvol kervel
  • een handvol spinazie
  • een handvol zuring
  • een handvol peterselie
  • een snuifje Peper en zout

Instructies:

How to cook Groene kruidensoep

  1. Pel de ui en snij in vier. Was de prei en snij in grove stukken. Schil de aardappelen en snij ook in grove stukken.
  2. Doe ui, prei en aardappel in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg een beetje olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Voeg het water toe en het groentenbouillonblokje en kook: 13 min/100°/snelheid 1.
  4. Stel het toestel opnieuw in: 2 min/100°/snelheid 1 en voeg de kruiden via de dekselopening toe.
  5. Mix alles: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
  6. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
Created using The Recipes Generator

Tiramisu

Yield: Een schaal voor 8 - 10 personen
Author: Clevercooking
Tiramisu

Tiramisu

Prep time: 20 MinCook time: 8 HourTotal time: 8 H & 20 M
Dat deze klassieker uit de Italiaanse keuken niet mag ontbreken in deze receptenrubriek spreekt voor zich. Letterlijk betekent Tiramisu "Trek mij omhoog" of vrij vertaald "Pep mij op". En dat doet dit overbekende dessert helemaal! Mocht je nog nooit tiramisu klaargemaakt hebben, probeer dit recept dan zeker eens en laat je helpen door de Thermomix. Ik maak dit altijd de dag van tevoren, dan kan alles mooi opstijven en heb je op het moment van het serveren echt geen werk meer. De koekjes (Boudoirs of lange vingers in de volksmond) worden gedoopt in koffie waar amaretto aan toegevoegd is. Let er wel op dat je eerst de koffie zet en die wat laat afkoelen, anders zullen de koekjes onmiddellijk plat worden als je ze in dit mengsel sopt. Buona fortuna!

Ingredients

  • 200 ml vers gezette koffie
  • 25 gram amaretto
  • 5 eigelen
  • 100 gram kristalsuiker (50+50)
  • 4 eiwitten
  • 500 gram mascarpone
  • 30 boudoirkoekjes
  • cacaopoeder

Instructions

  1. Zet een flinke mok koffie (200ml) en voeg er de amaretto aan toe. Laat de koffie 10 min afkoelen.
  2. Plaats de vlinder. Voeg de eigelen en de eerste portie suiker toe en klop op: 1,30 min/snelheid 3,5.
  3. Verwijder de vlinder, voeg de mascarpone toe en meng: 50 sec/snelheid 2,5. Haal alles uit de beker en doe in een grote kom.
  4. Maak de beker en de vlinder goed vetvrij. Plaats de vlinder, voeg de eiwitten en de tweede portie suiker toe en klop op: 2 min/snelheid 3,5.
  5. Spatel de eiwitten manueel met een spatel onder het opzij gehouden mascarponemengsel.
  6. Neem een rechthoekige schaal en bouw de tiramisu in laagjes op. Begin met een laag boudoirs. Dompel ze onder in het lauwe koffie/amarettomengsel, laat de koekjes telkens wat uitdruipen en leg ze naast elkaar in de schaal.
  7. Doe er de helft van het mascarponemengsel over en strijk glad.
  8. Leg er opnieuw een laag met gesopte boudoirs op.
  9. Eindig met de rest van het mascarponemengsel en strijk mooi glad.
  10. Dek de schaal af met vershoudfolie en laat gedurende minstens 8 uur opstijven in de koelkast.
  11. Bestrooi de tiramisu vlak voor het serveren met cacaopoeder, snij in stukken en dien op.
wrapper").innerHTML,newWin.print()}window.onload = function () {if(!document.querySelector("[src='https://codepen.io/recipesgenerator/pen/MZQxZa.js']")){var e=document.getElementsByTagName("head")[0],t=document.createElement("script");t.type="text/javascript",t.src="https://codepen.io/recipesgenerator/pen/MZQxZa.js",e.appendChild(t)}}

Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm

Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Met behulp van de Varoma-schaal zet je dit lekker all-in-one gerechtje in 20 minuten op tafel. We gebruikten Gemelli-pasta (o.a. verkrijgbaar bij Delhaize), maar eender welke andere korte pasta is ook prima.

Ingredienten:

  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram paprikapoeder
  • 200 gram korte pasta
  • 550 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 400 gram zalmfilet zonder vel
  • 200 gram room
  • 5 gram maïzena
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram kerstomaatjes
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout

Instructies:

How to cook Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm

  1. Was de spinazie, verwijder de onderste dikke stelen en laat uitlekken.
  2. Pel de look en de ui. Halveer de ui en doe samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Voeg de olijfolie en het paprikapoeder toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  4. Voeg de pasta, het water en het groentenbouillonblokje toe en verwarm: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  5. Snij de zalm ondertussen in niet al te grote stukken en leg ze op de bovenste varomaschaal.
  6. Plaats de varoma en stoom: 5 min/varoma/linksomdraai/lepeltje.
  7. Neem de varoma af en hou opzij.
  8. Meng de room en de maïzena in een kop en voeg toe aan de mengbeker.
  9. Stel het toestel in: 3 min/100°/linksomdraai/lepeltje en voeg ondertussen de spinazie in porties toe via de dekselopening terwijl je met de spatel draaibewegingen maakt.
  10. Roer de pasta nog eens goed manueel rond en voeg de kerstomaatjes toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
  11. Doe alles in een schaal, voeg de gestoomde zalmblokjes toe en dien op.
Created using The Recipes Generator

Apero-glaasje: appel-komkommer-zalm

Aantal porties: 6 glaasjes
Auteur:
Apero-glaasje: appel-komkommer-zalm

Apero-glaasje: appel-komkommer-zalm

Bereidingstijd: 4 MKooktijd: 1 MTotale tijd: 5 M
Dit makkelijk hapje smaakt heerlijk fris en is in geen tel klaar. Gebruik een stevige appel en verse kruiden en de glaasjes zijn even snel leeg als de tijd die het je gekost heeft om ze klaar te maken.

Ingredienten:

  • 1 komkommer
  • 3/4 appel met schil
  • 30 gram room
  • 10 gram citroensap
  • enkele blaadjes munt, gehakt
  • enkele takjes dille
  • een snuifje zout
  • 150 gram gerookte zalm

Instructies:

How to cook Apero-glaasje: appel-komkommer-zalm

  1. Schil de komkommer, snij hem overlangs door en haal de zaadlijsten eruit. Snij in grove stukken.
  2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in grove stukken.
  3. Doe de komkommer en de appel in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 4.
  4. Voeg de room, het citroensap, de munt en een snuifje zout toe en meng: 10 sec/linksomdraai/snelheid 2.
  5. Verdeel over de glaasjes.
  6. Snij de gerookte zalm in stukjes en voeg wat gehakte dille toe.
Created using The Recipes Generator

Smoothie Red Cheeks

Yield: 1 liter smoothie
Author: Clevercooking

Smoothie Red Cheeks

Prep time: 1 MinCook time: 1 MinTotal time: 2 Min
Heerlijk toch de smaak van rood fruit! Maak deze heerlijke shake als de aardbeien op hun best zijn en combineer ze met bosbessen en frambozen voor deze lekkere smoothie die in een handomdraai klaar is. Gebruik melk en yoghurt die goed koud zijn en je hebt een oh-zo-lekkere shake waar je vrolijk van wordt.

Ingredients

  • 100 gram  aardbeien
  • 100 gram  bosbessen
  • 100 gram  frambozen
  • een klein potje  natuuryoghurt (125gr)
  • 250 gram  koude melk
  • 2 zakjes  vanillesuiker

Instructions

  1. Hou enkele frambozen en bosbessen opzij voor de afwerking.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengbeker en mix: 15 sec/snelheid 7.

Stoofpotje van varkenswangetjes

Yield: 4 porties
Author: Clevercooking
Stoofpotje van varkenswangetjes

Stoofpotje van varkenswangetjes

Prep time: 15 MinCook time: 45 MinTotal time: 1 Hour
Voor de liefhebbers van stoofpotjes is dit recept met varkenswangetjes echt een aanrader. We voegen er worteltjes en champignons aan toe voor extra veel smaak. Wedden dat je tafelgenoten ook het laatste restje saus opeten?

Ingredients

  • 2  teentjes look
  • 3  sjalotten
  • 30 gram  olijfolie
  • 500 gram  varkenswangetjes in kleine stukken gesneden
  • 20 gram  bloem
  • 2  flinke wortelen
  • 70 gr  geconcentreerde tomatenpuree
  • 15 gram  graantjesmosterd
  • 2  laurierblaadjes
  • 2  takjes tijm
  • 60 gram  witte wijn
  • 100 gram  water
  • 1  vleesbouillonblokje
  • 250 gram  champignons
  • een snuifje  peper
  • een snuifje  zout

Instructions

  1. Pel de knoflook. Pel de sjalotjes en snij ze in twee. Doe sjalotjes en look in de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en sauteer: 5 min/100°/ snelheid 1.
  3. Stel het toestel in op 5 min/varoma/linksomdraai/lepeltje en voeg ondertussen de stukjes varkenswangetjes toe via de dekselopening.
  4. Voeg de bloem toe en gaar verder: 4 min/varoma/linksomdraai/lepeltje.
  5. Halveer de wortels in de lengte en snij dan van elk deel gehalveerde schijfjes van ongeveer 1cm dik.
  6. Voeg de wortelstukjes toe aan de mengbeker samen met de tomatenpuree, de mosterd, laurierblaadjes, tijm, witte wijn, water en het vleesbouillonblokje en gaar verder: 45 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  7. Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in twee of in vier afhankelijk van de grootte.
  8. Voeg de champignons toe aan de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  9. Controleer of het vlees gaar is, stel eventueel nog enkele minuten bij op 100°/linksomdraai/lepeltje.
  10. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
de.js?v=1605470067351' type='text/javascript'>

Vermouth Rubarb Sabayon

Yield: 8 personen
Author: Clevercooking

Vermouth Rubarb Sabayon

Prep time: 1 MinCook time: 9 MinTotal time: 10 Min
Klassieke sabayon wordt klaargemaakt met witte wijn en Marsala-wijn. Maar niets verplicht je om deze ingrediënten te gebruiken. In dit recept vervangen we de wijn door een heerlijke Kiss My Rubarb Vermouth (zie foto) die in de betere handel te verkrijgen is en voor een heel fijne sabayon zorgt. Proeven maar!

Ingredients

  • 120 gram
  • Vermouth Rubarb Kiss My
  • 80 gram
  • kristalsuiker
  • 6
  • eieren
  • eventueel
  • een bolletje ijs of vers rood fruit

Instructions

  1. Plaats de vlinder.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengbeker en klop: 9 min/70°/snelheid 3.
  3. Serveer in glazen, naar smaak vergezeld van een bolletje ijs of vers rood fruit.

Amandelcake met bosbessen

Aantal porties: 8 personen
Auteur:
Amandelcake met bosbessen

Amandelcake met bosbessen

Bereidingstijd: 25 MKooktijd: 45 MTotale tijd: 70 M
Ook zonder veel bloem te gebruiken kan je een lekkere cake bakken. Een goeie portie bosbessen, amandelpoeder en wat kokos zorgen voor een, al zeg ik het zelf, overheerlijke cake. En met dit dessert is het zoals met een goed boek: spijtig wanneer je aan het eind gekomen bent!

Ingredienten:

  • 200 gram boter (en een beetje om de vorm in te boteren)
  • 70 gram zelfrijzende bloem
  • 60 gram geraspte kokos
  • 200 gram kristalsuiker
  • 180 gram amandelmeel
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 5 gram vanille-extract
  • rasp van 2 bio-citroenen
  • 200 gram bosbessen 150 gram + 50 gram)
  • 30 gram amandelschilfers

Instructies:

How to cook Amandelcake met bosbessen

  1. Smelt 200 gr boter in een pannetje of in de microgolf en laat ze daarna 15 minuten afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160°.
  3. Beboter een springvorm en bekleed hem met bakpapier.
  4. Doe de bloem, de geraspte kokos, de suiker en het amandelmeel samen met een snuifje zout in de mengbeker en meng: 1,20 min/snelheid 4. Giet dit droge mengsel over in een kom.
  5. Rasp met een fijne rasp de schil van 2 bio-citroenen en hou opzij.
  6. Doe de eieren in de mengbeker, samen met het vanille-extract en de geraspte citroenschil. Stel in: 1,30 min/snelheid 3. Giet ondertussen de afgekoelde boter door de opening van het deksel.
  7. Stel het toestel opnieuw in: 1,30 min/snelheid 3,5 en giet het opzij gehouden droge mengsel met amandel, kokos, suiker en bloem door de opening van het deksel. Het eindresultaat moet een mooi gemengd deeg zijn. Giet dit deeg opnieuw in een kom.
  8. Voeg 150 gr bosbessen toe en meng ze voorzichtig met een spatel onder het deeg. Giet het deeg in de met bakpapier beklede springvorm.
  9. Strooi bovenaan de overige 50 gr bosbessen over het deeg en werk af met amandelschilfers.
  10. Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake klaar is door er een prikker in de steken. Er mag geen deeg meer aanhangen.Verleng de baktijd anders nog even met een paar minuten.
  11. Haal de cake uit de oven en laat een half uurtje afkoelen vooraleer je hem uit de vorm haalt.
Created using The Recipes Generator

Aspergerisotto met gerookte zalm

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Aspergerisotto met gerookte zalm

Aspergerisotto met gerookte zalm

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
In de lente kunnen aspergeliefhebbers hun hart ophalen met deze lekkere groente van Belgische bodem. Je kiest zelf of je voor groene asperges gaat of voor het echte witte goud! In combinatie met wat gerookte zalm, wordt dit een bordje om duimen en vingers van af te likken.

Ingredienten:

  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje
  • 20 gram olijfolie
  • 250 gram Arborriorijst of andere risottorijst
  • 300 gram geschilde witte of groene asperges, of een combinatie van beide
  • 400 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 gram witte wijn
  • 20 gram boter (in blokjes)
  • 200 gram gerookte zalm in stukken gesneden
  • enkele takjes fijngehakte dille
  • sap van 1/2 citroen

Instructies:

How to cook Aspergerisotto met gerookte zalm

  1. Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en maal fijn: 7 sec/snelheid 8. Hou opzij.
  2. Snij de sjalot in 2, doe hem in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Doe de olijfolie in de mengbeker en sauteer: 3 min/100°/ snelheid 1.
  4. Voeg de rijst toe aan de mengbeker en sauteer verder: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  5. Voeg de stukjes asperges (behalve de kopjes) toe samen met het water, het bouillonblokje en de witte wijn en gaar: 10 min/100°/linkomdraai/snelheid 1, zonder dopje.
  6. Voeg de achtergehouden aspergekopjes toe en gaar verder: 4 min/100°/ linksomdraai/snelheid 1, zonder dopje.
  7. Stel opnieuw in: 2 min/linksomdraai/lepeltje en voeg de stukjes boter en de in stukken gesneden gerookte zalm toe door de dekselopening.
  8. Open de beker, voeg de Parmezaanse kaas en het citroensap toe.Meng even manueel met de spatel.
  9. Serveer in een diep bord met wat fijngehakte dille.
Created using The Recipes Generator

Champignonroomsoep

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Champignonroomsoep

Champignonroomsoep

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
In dit lekkere soepje gebruikten we enkel Parijse champignons. Maar het staat je natuurlijk vrij om eender welke andere paddenstoel te gebruiken. De kleur van de soep zal afhangen van de soort paddenstoel die je gebruikt. Hoe witter die is, hoe witter het eindresultaat. Voor een echte roomsoep is er uiteraard room nodig, maar zelfs als je kiest voor een slankere versie van deze soep zorgt het hoge toerental bij het mixen voor een lekkere, romige textuur. Aan jou dus de keuze of je de room achterwege laat..

Ingredients

  • 1
  • kleine aardappel
  • een klein stuk
  • wit van prei (7 cm)
  • 40 gram
  • boter (20gr + 20 gr)
  • 250 gram
  • champignons
  • 450 gram
  • water
  • 1
  • kippenbouillonblokje
  • 100 gram
  • room
  • gehakte
  • peterselie

Instructions

  1. Schil de aardappel en reinig het stukje prei. Snij ze in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Doe 20gr boter in de mengbeker en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Reinig ondertussen de champignons, hou er een zestal apart en snij de overige champignons in schijfjes. De steeltjes mag je er gerust aanlaten.
  4. Voeg de schijfjes champignons toe aan de mengbeker en stoof verder: 3 min/100°/snelheid 1.
  5. Voeg het water en het bouillonblokje toe en gaar verder: 13 min/100°/snelheid 1.
  6. Snij ondertussen de hele champignons in schijfjes (hier de steeltjes wel verwijderen), smelt de rest van de boter in een pan en bak de schijfjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe ze in een bord bekleed met keukenpapier zodat het meeste vet verdwijnt.
  7. Voeg de room toe aan de soep en verwarm nog even: 2 min/90°/snelheid 1.
  8. Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
  9. Serveer de warme soep met de gebakken champignon-schijfjes en wat gehakte peterselie.

Go green smoothie

Yield: 2 smoothies
Author: Clevercooking
Go green smoothie

Go green smoothie

Prep time: 4 MinCook time: 1 MinTotal time: 5 Min
Begin de dag gezond met dit glas boordevol vitaminen. Klaar in 5 minuten! Uiteraard ook ideaal als 4-uurtje en zo veel gezonder dan een koek of chocolade-snack.

Ingredients

  • 2
  • kiwi's (groen of geel)
  • 1
  • rijpe peer
  • 1
  • avocado
  • 20 gram
  • havermout
  • 20 gram
  • honing
  • 250 gram
  • melk

Instructions

  1. Schil de kiwi's, de peer en de avocado en snij ze in grove stukken.
  2. Doe ze in de mengbeker samen met de havermout, de honing en de melk en mix: 50 sec./snelheid 8.

Vlaai

Yield: 10 personen
Author: Clevercooking

Vlaai

Prep time: 10 MinCook time: 1 HourTotal time: 1 H & 10 M
Vlaai is een dessert-specialiteit uit Oost-Vlaanderen en is niet te verwarren met Limburgse vlaaien. De vlaai heeft een heel lange traditie en komt zelfs in de 16de eeuw voor op schilderijen van Pieter Breughel. Aangezien de meeste mensen toen zelf niet over een oven beschikten, werd het beslag vaak thuis klaargemaakt en dan aan de bakker gegeven om het in de oven af te bakken.Wellicht geen goed idee om dat straks aan je bakker te vragen ! Heel wat Oost-Vlaamse gemeenten hebben zo hun eigen recept, maar peperkoek, melk, beschuiten en suiker zijn in elk geval de gemeenschappelijke ingrediënten. Heerlijk als verwennerij bij een kopje koffie of thee. Maak de vlaai gerust de dag van tevoren, dan kan hij mooi opstijven.

Ingredients

  • 500 gram  halfvolle melk
  • 250 gram  water
  • 7  ronde beschuiten
  • 5 plakjes  peperkoek
  • 10  lange vinger-koekjes (boudoir)
  • 125 gram  kandijsiroop
  • 125 gram  donkere kandijsuiker
  • 2  kleine eidooiers
  • 1/2 theelepel  kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de melk en het water in de mengbeker en verwarm: 8 minuten/98°/snelheid 1.
  3. Breek de beschuit en de lange vingers in stukken en voeg ze toe aan de mengbeker.
  4. Snij de peperkoek in stukken, doe de stukken ook in de mengbeker en hak alles: 30 seconden/snelheid 8 (geleidelijk aan).
  5. Voeg de kandijsiroop, de kandijsuiker, de eidooiers en het kaneelpoeder toe en meng: 20 seconden/snelheid 5.
  6. Giet het mengsel in een ovenschaal en plaats 1 uur in de oven op 175°.
  7. Laat de vlaai goed afkoelen en laat ze verder opstijven in de koelkast.