Oosterse maaltijdsoep met noedels

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking

Oosterse maaltijdsoep met noedels

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Een bordje van deze heerlijke maaltijdsoep en een stukje brood. Meer heb je niet nodig om er weer een aantal uurtjes tegen te kunnen. De gember en sinaasappel geven een frisse smaak aan deze soep boordevol groentjes.

Ingredients

  • 1 stukje  gember (2cm is voldoende)
  • 1 teentje  knoflook
  • 1  ui
  • 1  rode paprika
  • 2 eetlepels  arachide-olie
  • 200 gram  knolselder
  • 1 stukje  preiwit
  • 200 gram  vers geperst sinaasappelsap
  • 800 gram  water
  • 200 gram  groentebouillon
  • een snuifje  paprikapoeder
  • een snuifje  peper
  • een snuifje  zout
  • 150 gram  diepvrieserwtjes
  • 200 gram  sojasaus
  • 50 gram  noedels, vermicelli, of andere korte pasta

Instructions

  1. Doe de knoflook en de gember in de mengbeker en hak: 5 seconden op snelheid 8.
  2. Pel de ajuin, schil de rode paprika indien je de schil niet goed verteert, doe in de mengbeker en hak: 4 seconden op snelheid 4,5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de arachide-olie toe en verwarm: 3 minuten/100°/linksomdraai/snelheid 2.
  4. Reinig de knolselder en de prei. Snij de knolselder in kleine blokjes en de prei in ringetjes. Voeg ze toe aan de mengbeker.
  5. Voeg het water toe samen met het sinaasappelsap en de bouillonblokjes en kruid nog bij met een snuifje paprikapoeder.Kook: 15 minuten/100°/linksomdraai/snelheid 1,5.
  6. Voeg de diepvrieserwtjes toe samen met de noedels, vermicelli of andere pasta en de sojasaus en gaar verder afhankelijk van de gaartijd op de verpakking van de noedels. Meestal is 5 minuten voldoende op 100°/snelheid 2.
  7. Proef en kruid eventueel bij met peper en/of zout.

Banaan/Havermout-cakejes

Yield: 10 cakejes
Author: Clevercooking

Banaan/Havermout-cakejes

Prep time: 10 MinCook time: 25 MinTotal time: 35 Min
Deze banaan/havourmoutcakejes zijn een gezond alternatief voor de dagelijkse boterham of een prima idee voor een deugddoend tussendoortje.

Ingredients

  • 1  banaan
  • 100 gram  water
  • 100 gram  melk
  • 200 gram  havermout
  • een snuifje  zout
  • 1 eetlepel  kokosvet
  • 100 gr  cottagecheese
  • 50 gram  rozijnen of veenbessen
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Haal de schil van de banaan en snij hem in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 4,5. Spatel naar beneden.
  3. Voeg het water, de melk, een snuifje zout en de havermout toe en verwarm: 5 min/95°/linksomdraai/lepeltje.
  4. Smelt een eetlepel kokosvet in de microgolfoven.
  5. Voeg de cottagecheese, de rozijntjes of veenbessen, de honing, kaneel, bakpoeder en het gesmolten kokosvet toe en meng: 15 sec/linksomdraai/snelhei 3.
  6. Schep het mengsel in cakevormpjes en bak in de oven gedruende 25 minuten op 185°.

Spritz

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Spritz

Spritz

Prep time: 4 MinCook time: 1 MinTotal time: 5 Min
Voor de liefhebbers van Campari-orange is dit een lekker en licht alternatief. Het smakelijke rode aperitief wordt hier immers niet gemengd met sinaasappelsap maar met een frisse cava. Succes verzekerd!

Ingredients

  • 100 gram  Campari of Aperol
  • 300 gram  cava, champagne of prosecco
  • 100 gram  spuitwater
  • 300 gram  ijsblokjes
  • 4 schijfjes  sinaasappel

Instructions

  1. Plaats de vlinder. Doe de helft van de ijsblokjes in de mengbeker samen met de cava, de campari en het spuitwater en meng: 30seconden/snelheid 3.
  2. Verwijder de vlinder en plaats het kookmandje in de mengbeker.
  3. Verdeel de achtergehouden ijsblokjes over de glazen. Neem de mengbeker, hou het kookmandje tegen met behulp van de spatel en giet de mix in de glazen.
  4. Werk af met een schijfje sinaasappel.

Boeuf Bourguignon

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Prep time: 10 MinCook time: 50 MinTotal time: 1 Hour
Boeuf Bourguignon of boeuf à la bourguignonne wordt in het authentiek recept klaargemaakt met rode wijn uit de Bourgogne-streek en met champignons, uitjes en spek. In onderstaand recept voegen we ook nog worteltjes toe. En het staat je natuurlijk vrij om de rode wijn van je keuze te gebruiken.

Ingredients

  • 6 eetlepels  olijfolie (3+3)
  • 500 gram  dunne lende
  • 200 gram  sjalotjes
  • 2 teentjes  knoflook
  • 1 eetlepel  bloem
  • 150 gram  spekreepjes
  • 150 gram  wortelen
  • 150 gram  zilveruitjes (diepvries)
  • 1 eetlepel  geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 blaadje  laurier
  • 2 takjes  tijm
  • 150 gram  kalfsfond
  • 150 gram  rode wijn
  • 250 gram  champignons
  • een snuifje  peper
  • een snuifje  zout

Instructions

  1. Snij het vlees in hapklare stukjes (ongeveer 2 cm) en bak het in de helft van de olijfolie aan in een pan. Even kleuren is voldoende, het vlees zal verder garen in de Thermomix.
  2. Pel de sjalotjes en de look, voeg ze toe aan de mengbeker en hak: 5 sec/ snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de andere helft van de olijfolie toe en sauteer: 5 minuten/varoma/snelheid 1.
  4. Doe het vlees in de mengbeker, strooi er een eetlepel bloem over en stoof verder: 5 min/varoma/linksomdraai/snelheid 1. Voeg ondertussen de spekreepjes toe door de opening van het deksel.
  5. Schil de wortelen en snij ze in blokjes of schijfjes.
  6. Voeg de wortelen, de zilveruitjes, de tomatenpuree, laurier, tijm, kalfsfond en rode wijn toe aan de mengbeker en gaar: 50min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  7. Borstel de champignons en snij ze in twee of in vier afhankelijk van de grootte.
  8. Voeg toe aan de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  9. Controleer of het vlees gaar is. Gaar eventueel nog enkele minuten verder op 100°/linkomdraai/snelheid 1. Proef en kruid naar smaak af met peper en zout.

Scampi met frisse currysaus

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Scampi met frisse currysaus

Scampi met frisse currysaus

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Handig toch als je zowel saus, groentjes als scampi in één kookbeurt kan klaarmaken? De currysaus is extra fris door de relatief grote hoeveelheid appel die erin verwerkt is. Omdat we de saus bij vis serveren, voegen we visbouillon toe. In dit recept laten we de ui-en appelstukjes heel, maar niets verbied je om er een gladde versie van te maken. Mix ze dan na de laatste stap gedurende 1 minuut op snelheid 8. Wil je de saus zachter van smaak, dan kan je ook nog een beetje room toevoegen.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 15 gram boter
  • 1 appel met schil
  • 1 opgehoopte eetlepel curry
  • 15 gram bloem
  • 300 gram water
  • 1 visbouillonblokje
  • 3 wortels
  • peper en zout
  • een snuifje cayennepeper
  • 24 scampi's

Instructies:

How to cook Scampi met frisse currysaus

  1. Pel de scampi's maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en bestrooi ze met peper, zout en cayennepeper. Steek ze op een houten prikker en zorg ervoor dat ze allemaal in dezelfde richting liggen. Leg ze in de platte varomaschaal en zet opzij.
  2. Schraap de schil van de wortels en maak er sliertjes van met een dunschiller. Bestrooi met peper en zout en zet in een kommetje opzij.
  3. Pel de ui en snij in vier. Was de appel, snij in vier en verwijder het klokhuis. De schil mag eraan blijven. Snij elk partje in twee en doe samen met de ui in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
  4. Voeg de boter toe en sauteer: 4 min/ 100°/linksomdraai op lepeltje.
  5. Voeg het currypoeder en de bloem toe en stoof verder: 3 min/100°/linksomdraai op lepeltje.
  6. Voeg het water en het visbouillonblokje toe, plaats de nog lege, diepe varomaschaal met daarboven de platte varomaschaal met scampi's en sluit af. Stoom: 8 min/. varoma/linksomdraai op lepeltje.
  7. Neem de platte varomaschaal even af, voeg de wortelslierten toe aan de diepe varomaschaal en zet de platte er terug op. Stoom verder: 4 min/varoma/linksomdraai op lepeltje.
  8. Serveer de scampi's met de wortelsliertjes, de currysaus.Heel lekker met gestoomde rijst!
Created using The Recipes Generator

Gerookte broccolisoep

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Gerookte broccolisoep

Gerookte broccolisoep

Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Broccoli is familie van de bloemkool. In het Italiaans is broccoli het meervoud van broccolo, wat "bloeiende top van een kool" betekent. Eigenlijk zijn het de bloemknoppen die we opeten. In onderstaand recept wordt de broccoli gecombineerd met een stukje gerookte vis: dat zorgt voor een lekkere diepe smaak.

Ingredients

  • 1  ui
  • 1  broccoli
  • 1 eetlepel  olijfolie
  • 1 stukje  gerookte forel
  • 800 gram  water
  • 1  groentenbouillonblokje
  • peper en  zout

Instructions

  1. Pel de ui en snij in vier. Doe de ui in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden en voeg de olijfolie toe. Sauteer: 5 min/100° op snelheid 1.
  3. Was de broccoli en snij hem in grove stukken. Gebruik gerust ook de stelen. Voeg toe aan de mengbeker samen met het water en de groentenbouillon. Kook: 7 min/100° op snelheid 1.
  4. Snij de gerookte forel in stukken en voeg toe aan de mengbeker. Kook verder: 10 min/10° op snelheid 1.
  5. Mix de soep: 2 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).

Smoothie Banaan-Mango

Yield: 2 personen
Author: Clevercooking
Smoothie Banaan-Mango

Smoothie Banaan-Mango

Prep time: 2 MinCook time: 1 MinTotal time: 3 Min
Deze lekkere smoothie doet je zo naar de zomer verlangen.In geen tijd heb je een heerlijke portie vitaminen in een glas!

Ingredients

  • 1
  • banaan
  • 1
  • mango
  • 10 gram
  • rietsuiker
  • 200 gram
  • halfvolle yoghurt
  • 100 gram
  • sinaasappelsap

Instructions

  1. Snij de banaan en de mango in stukken. Hou enkele stukjes mango achter voor de afwerking.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengbeker en mix: 30 sec. op snelheid 6.
  3. Giet over in glazen en werk af met enkele stukjes mango.

Appelcrumble

Yield: 1 ovenschaal van 18 x 25 cm
Author: Clevercooking

Appelcrumble

Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Deze zachte appelcrumble laat zich prima combineren met een bolletje vanille-ijs of vanille-custard. Maar ook zonder gezelschap is hij gewoon top!

Ingredients

  • 65 gram  boter
  • 80 gram (60+20)  lichte cassonade-suiker
  • 100 gram  bloem
  • een snuifje  zout
  • 400 gram  appels
  • 1 eetlepel  citroensap
  • 1 koffielepel  kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de boter in stukken en doe ze in de mengbeker samen met de bloem, een snuifje zout en 60 gr lichte cassonade.
  3. Meng het geheel: 10 sec op snelheid 6. Doe in een kom en hou opzij.
  4. Schil de appels. Snij elke appel in vier en haal het klokhuis eruit. Snij elk vierde in twee. Doe de appelstukken in de mengbeker, voeg het citroensap toe, de kaneel en de overige 20 gr cassonade. Hak: 2 sec op snelheid 4.
  5. Stoof de appels even aan: 5 min/ 100° op snelheid 1, zonder dopje zodat het vocht weg kan.
  6. Doe de appels in een ovenschaal en strooi de crumble er op.
  7. Bak gedurende 30 min in de oven op 180°.
  8. Laat even afkoelen en serveer lauw.

Brownies

Yield: 12 vierkantjes
Author: Clevercooking
Brownies

Brownies

Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Van oorsprong zijn deze chocoladegebakjes Amerikaans. Ondertussen zijn brownies natuurlijk ook bij ons goed ingeburgerd. Let je op je lijn, dan eet je er geen halve schaal van, maar eens zondigen met een klein lekker stukje, daar kan toch niemand iets op tegen hebben? Brownies zijn het lekkerst als ze binnenin nog mooi mals zijn.

Ingredients

  • 200 gram
  • pure chocolade in stukken
  • 250 gram
  • boter
  • 300 gram
  • suiker
  • 4
  • eieren
  • 70 gram
  • patisseriebloem
  • 80 gram
  • cacapoeder
  • 1 theelepel
  • bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een ovenschaal en bedek ze met bakpapier.
  3. Doe de chocoladestukken in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6.
  4. Voeg de boter toe en verwarm: 5 min/50° op snelheid 3.
  5. Zet de vlinder op het mes, voeg de eieren en de suiker toe en klop: 15 sec op snelheid 4.
  6. Voeg de bloem, de cacaopoeder en het bakpoeder toe en meng: 20 sec op snelheid 4.
  7. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
  8. Neem de gebakken brownie-deeg uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Keer de bereiding om en haal het bakpapier er meteen af. Laat afkoelen en snij de brownies in de gewenste grootte.

Paprikasoep met forel

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Paprikasoep met forel

Paprikasoep met forel

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Deze klassieke paprikasoep krijgt een feestelijke toets met stukjes gerookte forel en komkommerblokjes.

Ingredients

  • 2  sjalotjes
  • 2  teentjes knoflook
  • 2  eetlepels olijfolie
  • 3  gele paprika's
  • 1/4  rode paprika
  • 800 gram  water
  • 1  groentenbouillonblokje
  • een snuifje  paprikapoeder
  • 40 gram  ahornsiroop
  • een snuifje  peper en zout
  • 1/2  komkommer
  • 1 stuk  gerookte forel
  • enkele blaadjes groene kruiden als afwerking

Instructions

  1. Pel de sjalotjes en de look. Halveer de sjalotjes en doe ze samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Bestrooi met paprikapoeder, voeg de olijfolie toe en sauteer: 4 min / 100° op snelheid 1.
  3. Verwijder de zaadjes van de gele paprika's en snij ze in grove stukken. Doe ze in de mengbeker.
  4. Voeg het water en de groentenbouillon toe en kook: 15 min/100° op snelheid 1. 
  5. Snij 1/4de van een rode paprika in blokjes en hou apart.
  6. Verwijder de zaadjes uit de halve komkommer, snij in blokjes en hou apart.
  7. Mix de soep: 1,30 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  8. Verdeel over 4 borden en werk af met de rode paprikablokjes, de komkommerblokjes, stukjes gerookte forel en enkele blaadjes groene kruiden.

Venusschelpjes

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking

Venusschelpjes

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Wist je dat venusschelpen lang geleden door bepaalde inheemse volkeren gebruikt werden als geld? Ze komen vooral voor in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Venusschelpen zijn gevoelige schelpjes, je dient ze altijd vers te gebruiken. In de pasta vongole zijn ze bijzonder populair, maar probeer ze ook eens als voorgerechtje, al of niet gecombineerd met een stukje stokbrood.

Ingredients

  • een handvol blaadjes  platte peterselie
  • 1 kg  verse venusschelpen
  • 2  sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook 
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram  witte wijn
  • 150 gram  water
  • 1/2  visbouillonblokje
  • 1 koffielepel  paprikapoeder
  • 1  citroen
  • eventueel 4 stukjes  stokbrood

Instructions

  1. Doe de blaadjes peterselie in de mengbeker en hak: 7 sec op snelheid 5. Haal uit de beker en hou opzij.
  2. Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spoel de venusschelpen minstens 3 keer in koud water zodat alle zand verwijderd is, doe ze in de diepe varomaschaal en hou opzij.
  4. Voeg de olijfolie toe en sauteer: 8 min/ 120°/ snelheid 1.
  5. Doe het water, het gehalveerd visbouillonblokje, de witte wijn en de paprikapoeder in de mengbeker. Plaats de varoma op het deksel en stoom: 15min/varoma/snelheid 2.
  6. Verwijder de varoma en hou opzij. 
  7. Doe de gehakte peterselie in de mengbeker en meng: 15 sec/snelheid 2.
  8. Verdeel de venusschelpjes over 4 diepe borden en giet er wat saus over. Leg er een citroenpartje bij.
  9. Dien naar smaak op met een stukje stokbrood.
Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Venusschelpjes

Venusschelpjes

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Wist je dat venusschelpen lang geleden door bepaalde inheemse volkeren gebruikt werden als geld? Ze komen vooral voor in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Venusschelpen zijn gevoelige schelpjes, je dient ze altijd vers te gebruiken. In de pasta vongole zijn ze bijzonder populair, maar probeer ze ook eens als voorgerechtje, al of niet gecombineerd met een stukje stokbrood.

Ingredienten:

  • een handvol blaadjes platte peterselie
  • 1 kg verse venusschelpen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram witte wijn
  • 150 gram water
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 citroen
  • eventueel 4 stukjes stokbrood

Instructies:

How to cook Venusschelpjes

  1. Doe de blaadjes peterselie in de mengbeker en hak: 7 sec op snelheid 5. Haal uit de beker en hou opzij.
  2. Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spoel de venusschelpen minstens 3 keer in koud water zodat alle zand verwijderd is, doe ze in de diepe varomaschaal en hou opzij.
  4. Voeg de olijfolie toe en sauteer: 8 min/ 120°/ snelheid 1.
  5. Doe het water, het gehalveerd visbouillonblokje, de witte wijn en de paprikapoeder in de mengbeker. Plaats de varoma op het deksel en stoom: 15min/varoma/snelheid 2.
  6. Verwijder de varoma en hou opzij. 
  7. Doe de gehakte peterselie in de mengbeker en meng: 15 sec/snelheid 2.
  8. Verdeel de venusschelpjes over 4 diepe borden en giet er wat saus over. Leg er een citroenpartje bij.
  9. Dien naar smaak op met een stukje stokbrood.
Created using The Recipes Generator

Apple Frazzle

Yield: 5 minuten
Author: Clevercooking
Apple Frazzle

Apple Frazzle

Prep time: 4 MinCook time: 1 MinTotal time: 5 Min
Een lekker aperitiefje moet niet altijd alcohol bevatten. Laat je inspireren door dit lekkere appelsapje dat jong en oud zullen smaken. Opdienen doe je het onder de benaming "Apple Frazzle", dat klinkt nog lekkerder dan appelsap!

Ingredients

  • 100 gram  ijsblokjes
  • 480 gram  appelsap
  • 4 eetlepels  suikersiroop
  • 2 eetlepels  citroensap
  • 100 gram  spuitwater
  • enkele appelschijfjes met schil voor de afwerking

Instructions

  1. Doe de ijsblokjes in de mengbeker en mix: 6 sec op snelheid 8.
  2. Giet over in een kan.
  3. Doe het appelsap samen met de suikersiroop en het citroensap in de mengbeker en meng: 20 sec op snelheid 4.
  4. Verdeel over 4 glazen en vul aan met het water en het gecrushte ijs.
  5. Werk af met fijne stukjes appel in de schil die die op een stokje prikt en bovenop het glas presenteert.

Komkommermousse met bietjes

Yield: 6 glaasjes
Author: Clevercooking
Komkommermousse met bietjes

Komkommermousse met bietjes

Prep time: 15 MinCook time: 3 HourTotal time: 3 H & 15 M
Hapjes in glaasjes doen het altijd goed. En de appetijt is des te groter als je voor een mooie kleurcombinatie kan zorgen.

Ingredients

  • 1  komkommer
  • 125 gram  Griekse Yoghurt
  • 20  muntblaadjes
  • 150 gram  room
  • een flinke snuif  zout
  • een snuifje  cayennepeper
  • 1 gram  agaragar
  • 1 rauwe  rode biet
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 1 theelepel  witte balsamico

Instructions

  1. Schil de komkommer en verwijder zoveel mogelijk de zaadlijsten. Snij de komkommer in grove stukken.
  2. Doe de komkommer in de mengbeker, samen met de yohurt en de muntblaadjes. Mix: 20 seconden/snelheid 8.
  3. Kruid goed met peper en zout en verwarm: 3 min/ 100°/ snelheid 1.
  4. Voeg de agaragar toe en kook verder: 1 minuut/100°/snelheid 1.
  5. Haal het mengsel uit de mengbeker en reinig hem.
  6. Zet de vlinder op het mes, voeg de room toe en klop op: 20 seconden/snelheid 3.
  7. Spatel de room onder het komkommermengsel, giet in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  8. Ongeveer één uur van tevoren: schil de rode biet, snij hem in schijfjes en daarna in gelijke reepjes. Marineer de bietjes met de olijfolie en de witte balsamico en kruid met peper en zout.
  9. Serveer de mouss met enkele bietenstaafjes en werk af met een blaadje munt.

Sabayon

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Sabayon

Sabayon

Prep time: 1 MinCook time: 9 MinTotal time: 10 Min
Een sabayon is één van de weinige desserten die soms nog “in de zaal” wordt bereid als je die in een restaurant bestelt. Vaak moet je dit verrukkelijke nagerecht voor 2 personen bestellen. De bereiding dwingt dan ook respect af: kloppen, kloppen en ... inderdaad ... kloppen. Je moet over goed getrainde armspieren beschikken en best wel wat ervaring hebben om de eieren, die de basis vormen van dit dessert, de juiste textuur te geven. Velen durven er thuis dan ook niet aan te beginnen. Met de Thermomix maak je in 9 minuten de perfecte sabayon. En de pluimen voor al dat lekkers? Die steek je natuurlijk zelf op je hoed!

Ingredients

  • 30 gram  witte wijn
  • 30 gram  Marsala-wijn
  • 40 gram fijne suiker
  • 3  eidooiers

Instructions

  1. Plaats de vlinder.
  2. Doe de witte wijn, de Marsala-wijn, de suiker en de eidooiers in de mengbeker en klop: 9minuten/70°/snelheid 3.
  3. Serveer in glazen en dien op.

Kippenlapjes met zongedroogde tomaatjes

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking

Kippenlapjes met zongedroogde tomaatjes

Prep time: 5 MinCook time: 30 MinTotal time: 35 Min
Kippenlapjes lenen zich perfect om in de varomaschaal gestoomd te worden. Met een kruidige vulling van pesto en zongedroogde tomaatjes en een lekker sausje dat als stoomvocht gebruikt wordt, is dit een stukje vlees om duimen en vingers van af te likken.

Ingredients

  • 4  kippenlapjes
  • 100 gram  roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia natuur)
  • 8  half zongedroogde tomaatjes op olie, olie bijhouden
  • 3 eetlepels  kant-en-klare pesto
  • 8 sneetjes  spek
  • een scheutje  olijfolie
  • 1  ui
  • 1 teentje  knoflook
  • 4  zongedroogde tomaatjes
  • 1 takje  tijm
  • 3 eetlepels  tomatenpuree
  • 200 gram  kokosmelk
  • 1 eetlepel  citroensap
  • 2 theelepels  suiker
  • een snuifje  peper en zout

Instructions

  1. Doe de roomkaas in de mengbeker samen met de pesto en de in stukken gesneden zongedroogde tomaatjes en meng: 20 sec/snelheid 3,5.
  2. Leg 2 sneetjes spek dakpansgewijs naast elkaar.
  3. Leg er een kippenlapje op en kruid het met een beetje zout en wat peper.
  4. Besmeer het kippenlapje met het roomkaasmengsel. Rol het strak op en doe het in een stukje aluminiumfolie. Doe dit ook voor de overige 3 kippenlapjes.
  5. Leg 2 kippenlapjes in de onderste en 2 in de bovenste varomaschaal.Zet opzij.
  6. Pel de ui, snij in vier. Doe de ui samen met de knoflook in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  7. Voeg 8 zongedroogde tomaatjes in stukken toe samen met een takje tijm, de tomatenpuree en 3 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaatjes en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
  8. Voeg de kokosmelk, het citroensap en de suiker toe samen met wat peper en zout.Plaats de varoma met de kippenlapjes en stoom: 20 min/varoma/snelheid 1.
  9. Zet de varoma opzij en bind de saus een beetje bij met maïzena als je ze nog te lopend vindt (1 eetlepel). Kook dan nog: 3 min/95°/ snelheid 1.
  10. Haal de kippenlapjes uit de aluminiumfolie en snij ze in dikke sneden.
  11. Dien op met wilde rijst en overgiet met de saus.

Hummusdip

Yield: 1 kom
Author: Clevercooking
Hummusdip

Hummusdip

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Niets zo eenvoudig als deze lekkere Arabische kikkererwtenpuree die je zo op tafel zet. Haal een pakje Grissine-stengels in huis en dippen maar!

Ingredients

  • 400 gram
  • kikkererwten uit blik (vocht bijhouden)
  • 5 gram
  • tahin (pasta gemaakt van sesamzaad)
  • sap van
  • 1 citroen
  • 5 gram
  • komijnpoeder
  • 10 gram
  • olijfolie
  • een snuifje
  • peper en zout
  • een snuifje
  • cayennepeper

Instructions

  1. Laat de kikkererwten uitlekken, maar hou het vocht bij.
  2. Doe de kikkererwten in de mengbeker, samen met de olijfolie, 40 gram achtergehouden vocht, tahin, komijn en citroensap en meng: 1 min/snelheid 6.
  3. Controleer de stevigheid van de dip en voeg eventueel nog wat vocht toe.
  4. Kruid met peper en zout.
  5. Giet voor het serveren nog een beetje olijolie op de hummus en bestrooi met een snuifje cayennepeper.

Speculaasglaasjes

Yield: 8 glaasjes
Author: Clevercooking

Speculaasglaasjes

Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Met deze speculaasglaasjes zet je een heerlijk dessert op tafel waarmee je ongetwijfeld scoort bij jong en oud. Maak het de dag van tevoren en het is nog lekkerder!

Ingredients

  • 12  speculaasjes
  • 3  eidooiers
  • 3  eiwitten
  • 20 gram   suiker
  • 250 gram  mascarpone
  • een snuifje  zout

Instructions

  1. Doe de speculaas in de mengbeker en hak: 8 sec/snelheid 8.
  2. Haal uit de mengbeker en doe 3 eetlepels van de gemalen speculaas in een afgesloten potje. Je gebruikt deze later om de glaasjes af te werken.
  3. Reinig de mengbeker.
  4. Plaats de vlinder.
  5. Doe de eidooiers samen met de suiker in de mengbeker en klop: 30sec/snelheid 3.
  6. Voeg de mascarpone en de gemalen speculaas toe en klop: 20 sec/snelheid 3.
  7. Haal de vlinder en het mengsel uit de beker.
  8. Reinig de mengbeker en de vlinder. Maak ze allebei goed vetvrij.
  9. Plaats de vlinder opnieuw op het mes en voeg de eiwitten toe samen met een snuifje zout. Klop: 2,30 min/snelheid 3,5.
  10. Spatel het eiwitmengsel onder het opzijgehouden mascarpone/speculaasmengsel en doe het in glaasjes.
  11. Laat een nachtje afkoelen in de koelkast en presenteer de dag zelf met wat achtergehouden gehakte speculaas.

Paprikasoep

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Paprikasoep

Paprikasoep

Prep time: 5 MinCook time: 25 MinTotal time: 30 Min
Voor deze mooie rode soep kan je vertrekken van geroosterde paprika's om de smaak nog intenser te maken. Maar heb je hier geen tijd voor, dan doe je ze gewoon rauw in de mengbeker. Daar gaan we in onderstaand recept ook van uit en het resultaat is ook erg lekker.

Ingredients

  • 3  rode paprika's
  • 1  ui
  • 1  teentje knoflook
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 2 theelepels  currypoeder
  • 700 gram  kippenbouillon
  • 200 gram  witte wijn
  • 1 laurierblad
  • 150 gram  kruidenkaas

Instructions

  1. Pel de ui en snij hem in vier. Doe de ui, de look en de in stukken gesneden paprika in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/varoma/snelheid 1.
  3. Voeg de bouillon en de witte wijn toe samen met het laurierblaadje en kook: 25 min/100°/snelheid 1.
  4. Haal de laurier uit de mengbeker en mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
  5. Voeg de kruidenkaas toe en meng: 2 min/snelheid 6.

Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Dit kleurrijke en makkelijke all-in-one gerecht zet je echt snel op tafel, zeker als je de kippenblokjes op voorhand al marineert.

Ingredients

  • 3
  • kipfilets in blokjes van 3cm gesneden
  • 1
  • rode paprika
  • 1/2
  • gele paprika
  • 1/2
  • groene paprika
  • 1
  • groentenbouillonblokje
  • 1000 gram
  • water
  • 20 gram
  • maïzena
  • 2 teentjes
  • look
  • 25 gram
  • gember in schijfjes gesneden
  • 100 gram
  • sojasaus
  • 50 gram
  • honing
  • 1 theelepel
  • sesamolie
  • 25 gram
  • Hoisinsaus (verkrijgbaar bij o.a. Delhaize)
  • snuifje
  • peper

Instructions

  1. Maak eerst de marinade. Doe de teentjes look, de gember, de sojasaus, de honing, de sesamolie, de Hoisinsaus en wat peper in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 6. Overgiet hiermee de kippenblokjes en laat minstens 20 minuten in de koelkast marineren.
  2. Haal ondertussen de zaadjes uit de paprika's en snij ze in grove stukken. Leg ze in de onderste varomaschaal.
  3. Haal de kippenblokjes uit de marinade en leg ze in de bovenste varomaschaal.
  4. Doe de marinade samen met het bouillonblokje en nog een snuifje zout in de mengbeker.
  5. Weeg de rijst af en plaats het kookmandje met de rijst in de mengbeker. Giet het water op de rijst en roer de rijst even om zodat alle korreltjes wat vochtig zijn.
  6. Plaats de varoma met de kippenblokjes en de paprika-stukken en gaar: 25 min/varoma/snelheid 1.
  7. Verwijder de varoma en haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de beker. Hou het kookvocht bij.
  8. Doe 400gr van het kookvocht opnieuw in de beker en voeg de maïzena toe en gaar nog even: 5 min/varoma/snelheid 2. Kruid eventueel nog bij met zout.
  9. Dien de rijst op met de groenten en kippenblokjes en serveer de saus er apart bij.

Champignonroomsaus

Yield: 400 gram saus
Author: Clevercooking

Champignonroomsaus

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Waarom zou je nog kant-en klare champignonroomsaus kopen met allerlei bewaarmiddelen? Ga vanaf nu voor vers! Met dit receptje is het echt niet moeilijk om een heerlijke saus op tafel te zetten die het goed doet bij steak, varkensgebraad, kip en kalkoen en nog zoveel meer. Hou wel wat champignons apart zodat je die op het einde aan het gemixte resultaat kan toevoegen.

Ingredients

  • 500 gram
  • verse champignons
  • 10 gram
  • boter
  • 40 gram
  • bloem
  • 170 gram
  • water
  • 1 blokje
  • groentenbouillon
  • 200 gram
  • melk
  • 150 gram
  • kruidenkaas zonder look
  • sap van 1/2
  • citroen
  • een beetje
  • gehakte peterselie
  • een snuifje
  • peper en zout

Instructions

  1. Hou ongeveer 100 gram champignons apart.
  2. Doe de overige champignons in de beker en hak: 10 sec/snelheid 4.
  3. Voeg de boter toe en stoof aan:6 min/v aroma/ snelheid 1.
  4. Doe het water, de melk, het bouillonblokje en de bloem in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 4.
  5. Gaar verder: 6 min/ 90°/ snelheid 3.
  6. Snij ondertussen de achtergehouden champignons in schijfjes en bak ze kort in een pan met een beetje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
  7. Voeg de kruidenkaas toe aan de mengbeker en gaar verder: 2 min/90°/snelheid 2.
  8. Mix: 1 min/70°/ snelheid 8.
  9. Proef en voeg gehakte peterselie en peper en zout toe naar smaak.