Sabayon

Recept afdrukken
Sabayon
Een sabayon is één van de weinige desserten die soms nog “in de zaal” wordt bereid als je die in een restaurant bestelt. Vaak moet je dit verrukkelijke nagerecht voor 2 personen bestellen. De bereiding dwingt dan ook respect af: kloppen, kloppen en ... inderdaad ... kloppen. Je moet over goed getrainde armspieren beschikken en best wel wat ervaring hebben om de eieren, die de basis vormen van dit dessert, de juiste textuur te geven. Velen durven er thuis dan ook niet aan te beginnen. Met de Thermomix maak je in 9 minuten de perfecte sabayon. En de pluimen voor al dat lekkers? Die steek je natuurlijk zelf op je hoed!
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 60 gram witte wijn
  • 60 gram Marsala-wijn
  • 40 gram Fijne suiker
  • 3 eidooiers
Bereiding:
Plaats de vlinder. Doe de witte wijn, de Marsala-wijn, de suiker en de eidooiers in de mengbeker en klop: 9minuten/70°/snelheid 3. Serveer in glazen en dien op.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium