Historiek


Thermomix: Meer dan een halve eeuw Duitse keukentechnologie!

Mixer: In 1961 lanceert fabrikant Vorwerk de VKM5, het eerste apparaat waarmee je volledig automatisch kan mixen. Een handig keukenapparaat is geboren.

Vorwerk brengt in de jaren ’60 twee vernieuwde modellen uit waarmee je kan mixen op verschillende snelheden. De filosofie blijft steeds dezelfde: snel en makkelijk gezonde voeding klaarmaken.

Thermomix verschijnt als benaming voor het eerst op de markt in 1971. Pas vanaf dan kan het toestel immers ook verwarmen. Heel wat nieuwe toepassingsmogelijkheden bieden zich aan in de keuken.

Accessoires worden geleidelijk aan geïntroduceerd en de Thermomix krijgt een restyling. Af en toe worden trendy oranje toestellen op de markt gebracht.

Thermomix modellen doorheen de afgelopen decennia.

Functies worden aanzienlijk uitgebreid in 1996.  Vanaf dan kan de Thermomix ook deeg kneden en turbo-mixen. Stomen met de Varoma op  verschillende niveaus wordt mogelijk.

TM31 is de benaming voor de Thermomix die in 2004 op de markt komt en een enorm succes kent. Koken en gecontroleerd verwarmen van 37° tot 120°, krachtiger mixen, omgekeerd roeren om delicate ingrediënten intact te houden, geïntegreerd wegen: de Thermomix groeit uit tot een bijzonder performante hulp in de keuken.

Thermomix TM5 nieuwste model: Technologie wordt nog meer verwerkt in het meest recente model TM5, dat in 2014 gelanceerd wordt. Alle individuele bedieningsknoppen zijn vervangen door een touch-screen en de inhoud van de mengbeker en de Varoma worden groter. Dankzij het geïntegreerd kookboek met kookchip kan je volledig begeleid koken.

Cook-key is het apparaatje dat je toegang biedt tot honderden recepten van het cookidoo-platform en dat je in staat stelt om extra recepten op je Thermomix-scherm te tonen. 

Test-Aankoop doet in 2015 een vergelijkend onderzoek van de Thermomix en andere keukenrobots. De Thermomix behaalt de hoogste score van de geteste robots en wordt geprezen voor zijn erg uitgebreide mogelijkheden.

Wikipedia besteedt verschillende pagina's aan Thermomix. De  historiek van de verschillende modellen wordt overlopen en de kenmerken, toepassingsmogelijkheden en wijze van verkoop wordt toegelicht.