Mijn verhaal


Mijn verhaal begint drie generaties terug. Mijn overgrootvader startte in 1928 een zaak in “koloniale waren” in Bazel-Waas. Hij verkocht er koffie, suiker, saffraan en nog heel wat andere specerijen. Gelukkig is er nog een foto overgebleven van zijn speciaal op maat gemaakte bestelwagen waarmee hij de bestellingen thuis bracht (E-commerce avant la lettre).

 
Thermomix bestelwagen 1
 

In 1942, in volle oorlogstijd, verhuisde de zaak naar het Falconplein in hartje Antwerpen waar mijn grootouders ze verderzette. Het aanbod breidde uit naar fijne kruidenierswaren die ze aan de man brachten in hun nieuwe Dodge.

 
Thermomix bestelwagen 2
 

Eind jaren’50 namen mijn ouders de zaak over. De winkel werd vergroot en er werd een nieuwe activiteit opgestart: de levering van verse etenswaren en voedingsingrediënten aan de binnenscheepvaart in de Antwerpse dokken. Als kind had ik toen al een fascinatie voor de adviezen die mijn ouders gaven aan de schippersvrouwen om de voedingswaren zo goed mogelijk klaar te maken tijdens hun wekenlange reizen. Op de nog bewaard gebleven Berkel- weegschaal woog ik toen al heel veel ingrediënten af waarmee de lekkerste gerechten werden gemaakt.

 
Thermomix weegschaal
 

Na mijn studies in de jaren ’80, en een carrière als ondernemingsadviseur bij een financiële instelling, kwamen mijn roots en eigen ondernemingszin weer naar boven. Ik startte in het jaar 2001 een babyspeciaalzaak in Schoten. Ik verkocht er onder meer diverse kooktoestellen voor babyvoeding, en ontdekte zo ook de Thermomix. Ouders maken hun babyvoeding in de Thermomix snel en handig klaar, en dienen geen apart toestel meer aan te schaffen dat slechts enkele maanden gebruikt wordt.

Ondertussen rondde ik mijn opleiding tot chef af aan het Piva in Antwerpen. Sindsdien leg ik me volledig toe op kookadvies, workshops, demo’s en verkoop van de Thermomix. Ik laat me bij het creëren van gezond en lekker eten graag inspireren door Belgisch talent zoals Roger Van Damme, Thierry Theys en Jeroen Meus. In de internationale keuken vind ik Yotam Ottolenghi een inspirerend voorbeeld.

Mede dankzij TV- zenders als Njam waarbij heel wat topchefs de Thermomix gebruiken, is het toestel de laatste jaren aan een heuse opmars bezig in de Vlaamse keuken. Dat bewijzen ook de talrijke facebookgroepen of Pinterest-pins waarbij duizenden gebruikers hun Thermomix-ervaringen uitwisselen.

Heel wat van mijn eigen gecreërde recepten tref je aan op de receptenpagina. Als je, zoals ik, een zwak hebt voor desserten, probeer dan zeker eens mijn Zuccoto à la Ilse. De creatie van gerechten heeft zo een vaart genomen dat ik ze ben gaan bundelen in een digitale nieuwsbrief die ik verstuur aan (inmiddels meer dan duizend) geïnteresseerden. Wil je ook graag mijn culinaire inspiratie volgen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Thermomix verdeler Ilse

Wil je kennis maken met de Thermomix? Ik geef je met plezier alle tips en tricks van deze fantastische keukenhulp tijdens een leuke kookdemo. Laat het smaken!

Ilse