Mijn verhaal


Mijn verhaal begint drie generaties terug. Mijn overgrootvader startte in 1928 een zaak in “koloniale waren” in Bazel-Waas. Hij verkocht er koffie, suiker, saffraan en nog heel wat andere specerijen. Gelukkig is er nog een foto overgebleven van zijn speciaal op maat gemaakte bestelwagen waarmee hij de bestellingen thuis bracht (E-commerce avant la lettre).

 
Thermomix bestelwagen 1
 

In 1942, in volle oorlogstijd, verhuisde de zaak naar het Falconplein in hartje Antwerpen waar mijn grootouders ze verderzette. Het aanbod breidde uit naar fijne kruidenierswaren die ze aan de man brachten in hun nieuwe Dodge.

 
Thermomix bestelwagen 2
 

Eind jaren’50 namen mijn ouders de zaak over. De winkel werd vergroot en er werd een nieuwe activiteit opgestart: de levering van verse etenswaren en voedingsingrediënten aan de binnenscheepvaart in de Antwerpse dokken. Als kind had ik toen al een fascinatie voor de adviezen die mijn ouders gaven aan de schippersvrouwen om de voedingswaren zo goed mogelijk klaar te maken tijdens hun wekenlange reizen. Op de nog bewaard gebleven Berkel- weegschaal woog ik toen al heel veel ingrediënten af waarmee de lekkerste gerechten werden gemaakt.

 
Thermomix weegschaal
 

Na mijn studies in de jaren ’80, en een carrière als ondernemingsadviseur bij een financiële instelling, kwamen mijn roots en eigen ondernemingszin weer naar boven. Ik startte in het jaar 2001 een babyspeciaalzaak in Schoten. Ik verkocht er onder meer diverse kooktoestellen voor babyvoeding, en ontdekte zo ook de Thermomix. Ouders maken hun babyvoeding in de Thermomix snel en handig
klaar, en dienen geen apart toestel meer aan te schaffen dat slechts enkele maanden gebruikt wordt.

Al die jaren bleef ik bijzonder geboeid door gezonde voeding en lekker eten, en werd daarbij geïnspireerd door Claudia Allemeersch, Jeroen Meus, Roger Van Damme, Thierry Theys en ander recent TV-talent zoals Dagny Ros en Sandra Bekkari.

Als hobbykok creëer ik zelf recepten en pas de gerechten aan voor Thermomixgebruik. Op de receptenpagina tref je een aantal van deze recepten aan. Als je, zoals ik, een zwak hebt voor desserten, probeer dan zeker eens mijn Zuccoto à la Ilse. De creatie van gerechten heeft zo een vaart genomen dat ik ze ben gaan bundelen in een digitale nieuwsbrief die ik verstuur aan (inmiddels honderden) geïnteresseerden. Wil je ook graag mijn culinaire inspiratie volgen, meld je dan aan voor de maandelijkse nieuwsbrief.

Mede dankzij TV- zenders als Njam waarbij heel wat topchefs de Thermomix gebruiken, is het toestel de laatste jaren aan een heuse opmars bezig in de Vlaamse keuken. Dat bewijzen ook de talrijke facebookgroepen of Pinterest-pins waarbij Thermomix-ervaringen veelvuldig worden uitgewisseld.

Thermomix verdeler Ilse

Omdat ik ondertussen ook zelf een enthousiaste Thermomix-gebruiker ben geworden, wou ik hem ook graag aan anderen voorstellen. Daarom ben ik Thermomix-advisor geworden, en toon ik je met plezier alle tips en tricks van deze fantastische keukenhulp tijdens een leuke kookdemo. Laat het smaken!

Ilse