Babyvoeding in de Thermomix


Kinderspel!

Met de Thermomix hoef je geen tijd meer te stoppen in het raspen van een appel, het pletten van banaan of het verkruimelen van koek. Doe alle ingrediënten in grove stukken in de mengbeker en hak 10 seconden op snelheid 8. Het resultaat is perfect, je baby is blij en jij natuurlijk ook: meer tijd om te knuffelen en samen te spelen.

Ook groentenpapjes kan je snel en gezond klaarmaken. Je hoeft niet bij je kookpotje te blijven, er kan niets overkoken of aanbranden. Het gesloten circuit zorgt er bovendien voor dat de voedingsstoffen bewaard blijven. Combineer groenten met aardappelen, pasta, rijst en een stukje vlees, vis of af en toe een eitje en laat het toestel stomen of koken. De krachtige mixfunctie (11.700 toeren per minuut op snelheid 10) zorgt voor een heel gladde puree, zonder brokjes. Wil je, als je kindje groter is, toch wat brokjes, dan mix je op een lagere snelheid.

Hieronder vind je een handig overzicht van aanbevolen fruit en groenten overeenkomstig de leeftijd van je kind; onderaan deze pagina vind je ook enkele receptjes voor babyvoeding met de Thermomix.

Vanaf 4 à 6 maanden

Fruit: appel, banaan, citroen, kiwi, mandarijn, mango, meloen, perzik, peer, nectarine, pompelmoes, pruim, sinaasappel.
Groenten: aardappel, andijvie, aubergine, bloemkool, broccoli, Chinese kool, courgette, knolselder, sla, pompoen, postelein, rode biet, spinazie, tomaat, tuinkers, veldsla, venkel, waterkers, witloof, wortelen.
Deegwaren: pasta, witte rijst, couscous

Vanaf 6 maanden

Fruit: aardbei, abrikoos, braambes, cactusvijg, framboos, lychee, papaya, passievrucht, rabarber, sharonvrucht, sterfruit.
Groenten: aardpeer, avocado, champignons, doperwtjes, oesterzwam, pastinaak, prei, prinsessenbonen, rapen, snijbonen.
Vlees, vis, ei, vegetarisch: gevogelte, rundsvlees, paardenvlees, vis, eieren, kikkererwten, quorn, tofoe, linzen, champignons, oesterzwammen.

 
Thermomix babyvoeding
 

Vanaf 8 maanden

Fruit: granaatappel
Groenten: artisjok, asperges, bleekselder, komkommer, koolrabi.
Brood: zonder zoet beleg, gezouten kaas of bereide vleeswaren.

Vanaf 12 maanden

Fruit: ananas, druiven, kersen, kruisbes, blauwe bosbessen, rode bessen, veenbessen.
Groenten: koolrap, maïs, pasoi, paprika, radijs, rode kool, savooi, schorseneren, sluimererwt, sojascheuten, spruiten, uien, witte kool.
Vis: schaaldieren
Vegetarisch: seitan, tempé, witte, rode of bruine bonen.

Bekijk het onderstaande filmpje waarin je merkt hoe eenvoudig en snel je fruithapje klaar is in de Thermomix. Kijk voor meer info over gezonde voeding en beweging voor je kind op www.kindengezin.be.

 
 

Babyvoeding recepten met Thermomix

Fruit of groentenhapjes, met de Thermomix bespaar je heel veel tijd en je bent er zeker van dat alle vitaminen en voedingswaarden behouden blijven. Experimenteer zelf met fruit en groenten naar keuze, aangepast aan de leeftijd van je baby. We zetten je alvast op weg met onderstaande recepten!