Veelgestelde vragen


Hieronder vind je een lijst met veelgestelde vragen. Je kan onderstaande links gebruiken om snel naar een categorie te springen.

Reinigen en onderhoud
Onderdelen en gebruik
Varoma
Thermomix Benelux
Technische info

Reinigen en onderhoud

Hoe verwijder je de geur van de Thermomix-mengbeker? Doe 1 liter water, samen met 2 theelepels bicarbonaat en het sap van een citroen in de mengbeker en verwarm: 15min/Varoma/snelheid 3.
Of plaats de mengbeker regelmatig in de vaatwasser, ook dan vermijd je geuren.
Zet het mengbekertje niet op het deksel wanneer je je toestel niet gebruikt. Op die manier kan de mengbeker “ademen”.

Hoe verwijder je de geur van het Thermomix-deksel? Maak de binnenkant van het deksel nat en wrijf het in met een ruime hoeveelheid bicarbonaat. Laat gedurende 15 min. inweken en spoel af. Laat het deksel omgekeerd opdrogen.
Of plaats het deksel in de vaatwasser, ook dan vermijd je geuren.

Hoe reinig je makkelijk de mengbeker? Doe 1 liter water in de mengbeker met wat afwasmiddel. Druk een paar keer op de Turbo-knop en giet het water weg. Bij de TM6 kan je gebruik maken van de speciale voorreinigingsfunctie.

Hoe reinig je de messen? Gebruik een borsteltje dat in de handel verkrijgbaar is voor het reinigen van speentjes van zuigflessen. Je kan zo makkelijk alle resten van de messen verwijderen.

Hoe slijp je de messen? Doe een handvol suikerklontjes in de mengbeker en hak: 8 sec./snelheid 8.

Terug naar boven

Hoe haal je het mes uit de Thermomix mengbeker?

 
 

Onderdelen en gebruik

De vlinder laat los tijdens het mixen, waarom? Gebruik bij de vlinder nooit een hogere snelheid dan snelheid 4.

Kan de weegschaal gebruikt worden terwijl het toestel in werking is? Ja, dat kan, maar maximum op snelheid 4. Bij een hogere snelheid wordt de weegschaal uitgeschakeld omdat er dan teveel trilling is.

Het touchscreen reageert niet, wat moet je doen? Schakel het toestel uit en opnieuw aan.

Wat is de inhoud van de mengbeker? De mengbeker heeft een inhoud van 2,2 liter. Binnenin de beker zijn onderverdelingen aangebracht per halve liter.

Wat is de inhoud van het maatbekertje? Het afsluitdopje heeft een capaciteit van 100ml. 

Wat is het toerental bij het mixen? Bij mixen op maximum snelheid 10 is het toerental 10.200 toeren/minuut. Bij turbo-mixen 10.700 toeren/minuut.

Waarom sluit het maatbekertje het deksel niet hermetisch af? De vorm van het maatbekertje is zo ontworpen dat je bij de bereiding van bijvoorbeeld mayonaise de olie rechtstreeks op het deksel kan gieten. Net omdat het maakbekertje niet helemaal afsluit, kan de olie geleidelijk aan in de mengbeker lopen. Emulgeren verloopt zo erg makkelijk en met prima resultaat.

De gevraagde temperatuur is verschillend van de effectieve temperatuur. Hoe kan dit? De effectief bereikte temperatuur is afhankelijk van de ingrediënten die je gebruikt. Zo zal water slechts een maximale temperatuur van 100° kunnen bereiken. Olie kan wel warmer worden.

Wanneer verandert de kleur van de lichtjes op het toestel van groen naar rood? Tot 60° is de kleur groen, boven 60° rood.

Hoe stop je het geluidssignaal? Dit kan door op de zilveren draaiknop te drukken, of nog makkelijker door één van de bedieningstoetsen op het touchscreen aan te stippen. Volgens de fabrieksinstellingen stopt het geluidssignaal automatisch na 15 minuten. Bij de TM6 kan je kiezen uit verschillende tonen en de duur ervan bepalen.

Kan je een andere taal instellen?  Dit kan eenvoudig door in het Menu te scrollen naar Instellingen/ Talen en de juiste taal te selecteren.

Wat is de juiste manier om de Thermomix te verplaatsen? Neem het toestel aan de onderkant en bij het zilveren handvat vast. Hef het toestel nooit op aan de armpjes die het deksel sluiten.

Hoe schakel je de Thermomix uit? Druk eerst op de zilveren draaiknop en wacht enkele seconden tot het toestel aangeeft dat het zal uitschakelen. Trek pas daarna indien gewenst de stekker uit het stopcontact.

De Thermomix transporteren kan op een veilige manier door de transportmodus in te schakelen. Selecteer Menu/Instellingen/Transportmodus. De beker sluit automatisch en het toestel is dan beschermd tegen schokken.

Kunnen onderdelen vervangen worden? Alle onderdelen kunnen afzonderlijk besteld worden.

Wat is de garantieperiode? De garantie is 2 jaar. Bij defecten kan uw toestel opgehaald en teruggebracht worden door NV Cnudde.

Terug naar boven

Varoma

Wat is het verschil tussen 120° en Varoma? Door voor een temperatuur van 120° te kiezen creëer je uiteraard wel warmte, maar geen stoom. Het inschakelen van Varoma activeert de speciale stoommodus van de Thermomix. Om te stomen dien je dus steeds voor de Varoma-stand te kiezen.

Hoeveel water is er nodig om met de Varoma te stomen? Dit hangt af van de tijd die de ingrediënten nodig hebben om gestoomd te worden. Reken op 250gr water of ander vocht (wijn, tomatenpassata,...) per 15 min. stoomtijd.

Welke ingrediënten leg je in de onderste, welke in de bovenste Varoma-schaal? Plaats de ingrediënten die de langste stoomtijd nodig hebben altijd onderaan. De bovenste schaal gebruik je voor de ingrediënten die sneller gaar zijn. Zorg steeds voor wat ruimte tussen de ingrediënten zodat de stoom vlot kan circuleren.

Kan je ook stomen met het kookmandje in de beker? Met het stoommandje kan je de stoommogelijkheden van de Thermomix nog vergroten. Leg aardappelen of rijst in het kookmandje, groenten in de onderste varoma-schaal en vis of vlees in de bovenste. Door het water in de mengbeker te vervangen door ander vocht, bijvoorbeeld wijn of tomatenpassata, heb je voor je bereiding meteen ook een saus.

Terug naar boven

Thermomix Benelux

Waar kan ik een Thermomix kopen? De Thermomix wordt in de Benelux verdeeld door erkende adviseurs. Het toestel is niet in de gewone handel te verkrijgen.
 

Officiële Thermomix-Benelux-adviseur. Clevercooking is een officieel erkende Thermomix-verdeler voor België, Nederland en Luxemburg en is gevestigd in Schoten -Antwerpen.

Terug naar boven

Technische info Thermomix TM5

Afmetingen en gewicht
Toestel (excl. Varoma): hoogte 34,1 cm, breedte 32,6 cm, diepte 32,6 cm, gewicht 7,95 kg
Varoma: hoogte 13,1 cm, breedte 38,3 cm, diepte 27,5 cm, gewicht 0,8 kg

Mengbeker
Roestvrij staal met geïntegreerde verwarming en temperatuursensor. Maximale inhoud van 2.2 liter.

Geïntegreerde weegschaal
Weegt per 5 gr van 5 tot 3000 gr.
Voorzien van tarreerfunctie.

Behuizing
Hoogwaardig kunsstof.

Motor
Onderhoudsvrije motor met magnetische weerstand. Nominaal vermogen van 500 W.
Snelheid aanpasbaar van 100 tot 10.700 toeren per minuut.
Aparte snelheidsstand (wisselmodus) voor het bereiden van deeg.
Electronische motorbescherming om overbelasting te voorkomen.

Verwarmingssysteem
Stroomverbruik 1000 W, beschermd tegen oververhitting.

Netspanning
Geschikt voor 220 ... 240V 50/60Hz (TM5-1).
Maximum stroomverbruik 1500 W.
Uittrekbaar snoer met lengte van 1 m.

Technische info Thermomix TM6

Afmetingen en gewicht
Toestel (excl. Varoma): hoogte 34,1 cm, breedte 32,6 cm, diepte 32,6 cm, gewicht 7,95 kg
Varoma: hoogte 13,1 cm, breedte 38,3 cm, diepte 27,5 cm, gewicht 0,8 kg

Mengbeker
Roestvrij staal met geïntegreerde verwarming en temperatuursensor. Maximale inhoud van 2.2 liter.

Geïntegreerde weegschaal
Weegt per gram van 1 tot 3000 gr.
Voorzien van tarreerfunctie.

Behuizing
Hoogwaardig kunsstof.

Motor
Onderhoudsvrije reluctantiemoter. Nominaal vermogen van 500 W.
Traploze toerentalinstelling van 100 tot 10.700 toeren per minuut.
Aparte snelheidsstand (wisselmodus) voor het bereiden van deeg.
Electronische motorbescherming om overbelasting te voorkomen.

Verwarmingssysteem
Stroomverbruik 1000 W, beschermd tegen oververhitting.

Netspanning
Geschikt voor 220 ... 240V 50/60Hz (TM6-1).
Maximum stroomverbruik 1500 W.
Uittrekbaar snoer met lengte van 1 m.

Verbindingsgegevens
2,4 GHz: IEEE Std 802.11b/g/n
5 GHz: IEEE Std 802.11n/a/ac
Bluetooth Specifications Versions 4.2
Bluetooth Low Energy Specifications Version 4.2

Terug naar boven