Kippenlapjes met zongedroogde tomaatjes

Recept afdrukken
Kippenlapjes met zongedroogde tomaatjes
Kippenlapjes lenen zich perfect om in de varomaschaal gestoomd te worden. Met een kruidige vulling van pesto en zongedroogde tomaatjes en een lekker sausje dat als stoomvocht gebruikt wordt, is dit een stukje vlees om duimen en vingers van af te likken.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 kippenlapjes
  • 100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia natuur)
  • 8 half zongedroogde tomaatjes op olie, olie bijhouden
  • 3 eetlepels kant-en-klare pesto
  • 8 sneetjes spek
  • een scheutje olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 1 takje tijm
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 200 gram kokosmelk
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 theelepels suiker
  • een snuifje peper en zout
Bereiding:
Doe de roomkaas in de mengbeker samen met de pesto en de in stukken gesneden zongedroogde tomaatjes en meng: 20 sec/snelheid 3,5. Leg 2 sneetjes spek dakpansgewijs naast elkaar. Leg er een kippenlapje op en kruid het met een beetje zout en wat peper. Besmeer het kippenlapje met het roomkaasmengsel. Rol het strak op en doe het in een stukje aluminiumfolie. Doe dit ook voor de overige 3 kippenlapjes. Leg 2 kippenlapjes in de onderste en 2 in de bovenste varomaschaal.Zet opzij. Pel de ui, snij in vier. Doe de ui samen met de knoflook in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg 8 zongedroogde tomaatjes in stukken toe samen met een takje tijm, de tomatenpuree en 3 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaatjes en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1. Voeg de kokosmelk, het citroensap en de suiker toe samen met wat peper en zout.Plaats de varoma met de kippenlapjes en stoom: 20 min/varoma/snelheid 1. Zet de varoma opzij en bind de saus een beetje bij met maïzena als je ze nog te lopend vindt (1 eetlepel). Kook dan nog: 3 min/95°/ snelheid 1. Haal de kippenlapjes uit de aluminiumfolie en snij ze in dikke sneden. Dien op met wilde rijst en overgiet met de saus.