Hummusdip

Recept afdrukken
Hummusdip
Niets zo eenvoudig als deze lekkere Arabische kikkererwtenpuree die je zo op tafel zet. Haal een pakje Grissine-stengels in huis en dippen maar!
Aantal porties: 1 kom Bereidingstijd:
Ingrediƫnten:
  • 400 gram kikkererwten uit blik (vocht bijhouden)
  • 5 gram tahin (pasta gemaakt van sesamzaad)
  • sap van 1 citroen
  • 5 gram komijnpoeder
  • 10 gram olijfolie
  • een snuifje peper en zout
  • een snuifje cayennepeper
Bereiding:
Laat de kikkererwten uitlekken, maar hou het vocht bij. Doe de kikkererwten in de mengbeker, samen met de olijfolie, 40 gram achtergehouden vocht, tahin, komijn en citroensap en meng: 1 min/snelheid 6. Controleer de stevigheid van de dip en voeg eventueel nog wat vocht toe. Kruid met peper en zout. Giet voor het serveren nog een beetje olijolie op de hummus en bestrooi met een snuifje cayennepeper.