Komkommermousse met bietjes

Recept afdrukken
Komkommermousse met bietjes
Hapjes in glaasjes doen het altijd goed. En de appetijt is des te groter als je voor een mooie kleurcombinatie kan zorgen.
Aantal porties: 6 glaasjes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 komkommer
  • 125 gram Griekse Yoghurt
  • 20 muntblaadjes
  • 150 gram room
  • een flinke snuif zout
  • een snuifje cayennepeper
  • 1 gram agaragar
  • 1 rauwe rode biet
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel witte balsamico
Bereiding:
Schil de komkommer en verwijder zoveel mogelijk de zaadlijsten. Snij de komkommer in grove stukken. Doe de komkommer in de mengbeker, samen met de yohurt en de muntblaadjes. Mix: 20 seconden/snelheid 8. Kruid goed met peper en zout en verwarm: 3 min/ 100°/ snelheid 1. Voeg de agaragar toe en kook verder: 1 minuut/100°/snelheid 1. Haal het mengsel uit de mengbeker en reinig hem. Zet de vlinder op het mes, voeg de room toe en klop op: 20 seconden/snelheid 3. Spatel de room onder het komkommermengsel, giet in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast. Ongeveer één uur van tevoren: schil de rode biet, snij hem in schijfjes en daarna in gelijke reepjes. Marineer de bietjes met de olijfolie en de witte balsamico en kruid met peper en zout. Serveer de mouss met enkele bietenstaafjes en werk af met een blaadje munt.