Paprikasoep met forel

Recept afdrukken
Paprikasoep met forel
Deze klassieke paprikasoep krijgt een feestelijke toets met stukjes gerookte forel en komkommerblokjes.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 gele paprika's
  • 1/4 rode paprika
  • 800 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • een snuifje paprikapoeder
  • 40 gram ahornsiroop
  • een snuifje peper en zout
  • 1/2 komkommer
  • 1 stuk gerookte forel
  • enkele blaadjes basilicum als afwerking
Bereiding:
Pel de sjalotjes en de look. Halveer de sjalotjes en doe ze samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5. Bestrooi met paprikapoeder, voeg de olijfolie toe en sauteer: 4 min / 100° op snelheid 1. Verwijder de zaadjes van de gele paprika's en snij ze in grove stukken. Doe ze in de mengbeker. Voeg het water en de groentenbouillon toe en kook: 15 min/100° op snelheid 1. Snij 1/4de van een rode paprika in blokjes en hou apart. Verwijder de zaadjes uit de halve komkommer, snij in blokjes en hou apart. Mix de soep: 1,30 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout. Verdeel over 4 borden en werk af met de rode paprikablokjes, de komkommerblokjes, stukjes gerookte forel en enkele basilicumblaadjes.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium