Oosterse maaltijdsoep met noedels

Recept afdrukken
Oosterse maaltijdsoep met noedels
Een bordje van deze heerlijke maaltijdsoep en een stukje brood. Meer heb je niet nodig om er weer een aantal uurtjes tegen te kunnen. De gember en sinaasappel geven een frisse smaak aan deze soep boordevol groentjes.
Aantal porties: 6 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 stukje gember (2cm is voldoende)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels arachide-olie
  • 200 gram knolselder
  • 1 stukje preiwit
  • 200 gram vers geperst sinaasappelsap
  • 800 gram water
  • 200 gram groentebouillon
  • een snuifje paprikapoeder
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
  • 150 gram diepvrieserwtjes
  • 200 gram sojasaus
  • 50 gram noedels, vermicelli, of andere korte pasta
Bereiding:
Doe de knoflook en de gember in de mengbeker en hak: 5 seconden op snelheid 8. Pel de ajuin, schil de rode paprika indien je de schil niet goed verteert, doe in de mengbeker en hak: 4 seconden op snelheid 4,5. Spatel naar beneden, voeg de arachide-olie toe en verwarm: 3 minuten/100°/linksomdraai/snelheid 2. Reinig de knolselder en de prei. Snij de knolselder in kleine blokjes en de prei in ringetjes. Voeg ze toe aan de mengbeker. Voeg het water toe samen met het sinaasappelsap en de bouillonblokjes en kruid nog bij met een snuifje paprikapoeder.Kook: 15 minuten/100°/linksomdraai/snelheid 1,5. Voeg de diepvrieserwtjes toe samen met de noedels, vermicelli of andere pasta en de sojasaus en gaar verder afhankelijk van de gaartijd op de verpakking van de noedels. Meestal is 5 minuten voldoende op 100°/snelheid 2. Proef en kruid eventueel bij met peper en/of zout.