Banaan/Havermout-cakejes

Recept afdrukken
Banaan/Havermout-cakejes
Deze banaan/havourmoutcakejes zijn een gezond alternatief voor de dagelijkse boterham of een prima idee voor een deugddoend tussendoortje.
Aantal porties: 10 cakejes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 banaan
  • 100 gram water
  • 100 gram melk
  • 200 gram havermout
  • een snuifje zout
  • 1 eetlepel kokosvet
  • 100 gr cottagecheese
  • 50 gram rozijnen of veenbessen
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 185 graden. Haal de schil van de banaan en snij hem in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 4,5. Spatel naar beneden. Voeg het water, de melk, een snuifje zout en de havermout toe en verwarm: 5 min/95°/linksomdraai/lepeltje. Smelt een eetlepel kokosvet in de microgolfoven. Voeg de cottagecheese, de rozijntjes of veenbessen, de honing, kaneel, bakpoeder en het gesmolten kokosvet toe en meng: 15 sec/linksomdraai/snelhei 3.. Schep het mengsel in cakevormpjes en bak in de oven gedruende 25 minuten op 185°.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium