Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Recept afdrukken
Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika
Dit kleurrijke en makkelijke all-in-one gerecht zet je echt snel op tafel, zeker als je de kippenblokjes op voorhand al marineert.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 3 kipfilets in blokjes van 3cm gesneden
  • 1 rode paprika
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1000 gram water
  • 20 gram maïzena
  • 2 teentjes look
  • 25 gram gember in schijfjes gesneden
  • 100 gram sojasaus
  • 50 gram honing
  • 1 theelepel sesamolie
  • 25 gram Hoisinsaus (verkrijgbaar bij o.a. Delhaize)
  • snuifje peper
Bereiding:
Maak eerst de marinade. Doe de teentjes look, de gember, de sojasaus, de honing, de sesamolie, de Hoisinsaus en wat peper in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 6. Overgiet hiermee de kippenblokjes en laat minstens 20 minuten in de koelkast marineren. Haal ondertussen de zaadjes uit de paprika's en snij ze in grove stukken. Leg ze in de onderste varomaschaal. Haal de kippenblokjes uit de marinade en leg ze in de bovenste varomaschaal. Doe de marinade samen met het bouillonblokje en nog een snuifje zout in de mengbeker. Weeg de rijst af en plaats het kookmandje met de rijst in de mengbeker. Giet het water op de rijst en roer de rijst even om zodat alle korreltjes wat vochtig zijn. Plaats de varoma met de kippenblokjes en de paprika-stukken en gaar: 25 min/varoma/snelheid 1. Verwijder de varoma en haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de beker. Hou het kookvocht bij. Doe 400gr van het kookvocht opnieuw in de beker en voeg de maïzena toe en gaar nog even: 5 min/varoma/snelheid 2. Kruid eventueel nog bij met zout. Dien de rijst op met de groenten en kippenblokjes en serveer de saus er apart bij.