Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm

Recept afdrukken
Pasta met spinazie, kerstomaatjes en verse zalm
Met behulp van de Varoma-schaal zet je dit lekker all-in-one gerechtje in 20 minuten op tafel. We gebruikten Gemelli-pasta (o.a. verkrijgbaar bij Delhaize), maar eender welke andere korte pasta is ook prima.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 gram paprikapoeder
  • 200 gram korte pasta
  • 550 gram water
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 400 gram zalmfilet zonder vel
  • 200 gram room
  • 5 gram maïzena
  • 150 gram spinazie
  • 100 gram kerstomaatjes
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
Bereiding:
Was de spinazie, verwijder de onderste dikke stelen en laat uitlekken. Pel de look en de ui. Halveer de ui en doe samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg de olijfolie en het paprikapoeder toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1. Voeg de pasta, het water en het groentenbouillonblokje toe en verwarm: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje. Snij de zalm ondertussen in niet al te grote stukken en leg ze op de bovenste varomaschaal. Plaats de varoma en stoom: 5 min/varoma/linksomdraai/lepeltje. Neem de varoma af en hou opzij. Meng de room en de maïzena in een kop en voeg toe aan de mengbeker. Stel het toestel in: 3 min/100°/linksomdraai/lepeltje en voeg ondertussen de spinazie in porties toe via de dekselopening terwijl je met de spatel draaibewegingen maakt. Roer de pasta nog eens goed manueel rond en voeg de kerstomaatjes toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Doe alles in een schaal, voeg de gestoomde zalmblokjes toe en dien op.