Apero-glaasje: appel-komkommer-zalm

Recept afdrukken
Apero-glaasje:appel,komkommer,zalm
Dit makkelijk hapje smaakt heerlijk fris en is in geen tel klaar. Gebruik een stevige appel en verse kruiden en de glaasjes zijn even snel leeg als de tijd die het je gekost heeft om ze klaar te maken.
Aantal porties: 6 glaasjes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 komkommer
  • 3/4 appel met schil
  • 30 gram room
  • 10 gram citroensap
  • enkele blaadjes munt, gehakt
  • enkele takjes dille
  • een snuifje zout
  • 150 gram gerookte zalm
Bereiding:
Schil de komkommer, snij hem overlangs door en haal de zaadlijsten eruit. Snij in grove stukken. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij in grove stukken. Doe de komkommer en de appel in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 4. Voeg de room, het citroensap, de munt en een snuifje zout toe en meng: 10 sec/linksomdraai/snelheid 2. Verdeel over de glaasjes. Snij de gerookte zalm in stukjes en voeg wat gehakte dille toe.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium