Fruitcompote brûlée

Recept afdrukken
Fruitcompote Brûlée
Een lekker dessertje hoeft niet altijd veel calorieën te bevatten Probeer deze lekkere mix van zomerse aardbeien, watermeloen en appel die feestelijk afgewerkt is met afgebrand eiwit. Het eerste deel van de bereiding, de fruitmix, kan je ruim op voorhand maken. Afwerken doe je op het moment zelf.
Aantal porties: 4 glaasjes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram aardbeien zonder kroontjes
  • 150 gram watermeloen, geschild, zonder pitten en in grove stukken
  • 2 appels, geschild, zonder klokhuis en in grove stukken
  • 3 eetlepels poedersuiker (1 + 2)
  • het sap van een halve citroen
  • 2 eitwitten
  • 1 koffielepel brésiliennenootjes
Bereiding:
Doe het fruit in de mengbeker, samen met 1 eetlepel poedersuiker en het citroensap. Mix: 10 sec/ snelheid 10. Giet in glaasjes en zet in de koelkast. Reinig de mengbeker en het mes grondig. Ze moeten allebei vetvrij zijn, anders zullen de eiwitten niet stijf geklopt kunnen worden. Plaats de vlinder en voeg de eiwitten toe aan de mengbeker. Klop stijf: 2,30 min/ snelheid 3,5. Voeg de overgebleven poedersuiker toe en klop verder: 30 sec/ snelheid 3,5. Doe het eiwit in een spuitzak met een gekarteld mondje.Een wegwerpspuitzak zonder mondje is natuurlijk ook goed. Haal de glaasjes uit de koelkast, snij de onderkant van de wegwerkspuitzak en spuit een mooie laag opgeklopt eiwit op het fruit. Brand af met een keukenbrandertje en stooi er enkele brésiliennenootjes op.