Viooltjesijs

Recept afdrukken
Viooltjesijs
Ken je de smaak van viooltjessnoepjes? Ik veronderstel dat ze nog altijd verkocht worden, maar ik kan ze me enkel herinneren van heel lang geleden. Onlangs zag ik een hele reeks siropen van Monin in de supermarkt staan. Je hebt ze in heel veel smaken: passievruchten, munt, gember, vlierbloesem en dus ook viooltjessmaak. Heel veel van deze siropen worden in de horeca gebruikt om allerhande cocktails te maken. Maar je kan er ook je ijs een subtiel smaakje mee geven. Ijs maken met de Thermomix is heel eenvoudig en doe je gespreid over minstens 2 dagen. Op dag 1 maak je het roomijs en giet je het in ijsblokvormpjes. Dag 2 of later is D-day: je doet de ijsblokjes in de mengbeker en mixt het geheel tot een smeuïge massa. Ben je naast de Thermomix ook de trotse bezitter van een ijsmachine, dan kan je alles de dag zelf maken.
Aantal porties: 6 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 eidooiers
  • 80 gram kristalsuiker
  • 400 gram halfvolle of volle melk
  • 40 gram viooltjessiroop
  • 400 gram volle room
  • 2 eetlepels citroensap
Bereiding:
Doe de eidooiers samen met de kristalsuiker in de mengbeker en verwarm: 3 min/37°/snelheid 3. Voeg de melk toe en verwarm verder: 7 min 80°/snelheid 2. Voeg de viooltjessiroop en de room toe en meng: 10 sec/ snelheid 3. Laat het mengsel afkoelen, giet het in ijsblokvormpjes en plaats ze in de diepvriezer gedurende minimum 24 uur. Doe de bevroren blokjes vlak voor het serveren in de mengbeker (maximum tot de helft vullen) en mix op snelheid 6 tot je mooi smeuïg ijs hebt.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium