Hummus van rode bietjes

Recept afdrukken
Hummus van rode bietjes
Een lekker dipje als start voor een makkelijk en lekker etentje: dat is nooit te versmaden. Wedden dat dit kommetje vlug leeg zal zijn? Het is niet alleen lekker, maar het oogt ook extra mooi dankzij de rode bietjes.
Aantal porties: 1 kommetje Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • een snuifje komijn
  • een snuifje peper
  • een snuifje zout
  • 1 blik of bokaal kikkererwten (ongeveer 200 gr)
  • 250 gram gekookte rode biet
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel tahinpasta (sesampasta)
  • 2 eetlepels zure room
  • enkele blaadjes koriander
  • voldoende dipstokjes
Bereiding:
Pel de knoflook en de ui. Snij de ui in twee. Doe de knoflook en de ui in de mengbeker en hak: 4 sec/ snelheid 5. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/ snelheid 1. Voeg de komijn toe samen met een beetje peper en zout en stoof verder: 1 min/ 100°/ snelheid 1. Doe de kikkererwten en de uitgelekte en in grove stukken gesneden rode bietjes toe. Voeg het citroensap, de tahinpasta en de zure room toe en mix: 40 sec/ snelheid 8. Serveer in een kommetje met wat gehakte koriander en ... dippen maar.