Abrikozennectar

Recept afdrukken
Abrikozennectar
Met abrikozen kan je de lekkerste confituur maken. Maar dit zomerfruit is ook heel geschikt om een heerlijke nectar van te maken. Maak dit sapje van tevoren zodat het goed koud kan worden en trakteer je gasten of jezelf op dit lekker pure, gezonde drankje. Het moet niet altijd Gin-Tonic zijn!
Aantal porties: 6 glaasjes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram abrikozen
  • 500 gram water
  • 50 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 gram bruiswater
  • enkele ijsblokjes
Bereiding:
Was de abrikozen, haal de pit eruit maar laat het vel eraan. Doe de abrikozenstukken in de mengbeker, voeg het water (niet het bruiswater) en de poedersuiker toe en kook: 13 min/98°/ snelheid 1,5 zonder maatbeker. Zet het kookmandje op het deksel om spatten te voorkomen.. Voeg het citroensap toe en mix: 1 min/snelheid 10 (geleidelijk aan). Laat afkoelen en zet in de koelkast. Giet de nectar vlak voor het serveren in glazen, vul aan met wat bruiswater en enkele ijsblokjes.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium