Aspergerisotto met gerookte zalm

Recept afdrukken
Lenterisotto met asperges en gerookte zalm
In de lente kunnen aspergeliefhebbers hun hart ophalen met deze lekkere groente van Belgische bodem. Je kiest zelf of je voor groene asperges gaat of voor het echte witte goud! In combinatie met wat gerookte zalm, wordt dit een bordje om duimen en vingers van af te likken.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje
  • 20 gram olijfolie
  • 250 gram Arborriorijst of andere risottorijst
  • 300 gram geschilde witte of groene asperges, of een combinatie van beide
  • 400 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 gram witte wijn
  • 20 gram boter (in blokjes)
  • 200 gram gerookte zalm in stukken gesneden
  • enkele takjes fijngehakte dille
  • sap van 1/2 citroen
Bereiding:
Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en maal fijn: 7 sec/snelheid 8. Hou opzij. Snij de sjalot in 2, doe hem in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Doe de olijfolie in de mengbeker en sauteer: 3 min/100°/ snelheid 1. Voeg de rijst toe aan de mengbeker en sauteer verder: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1. Voeg de stukjes asperges (behalve de kopjes) toe samen met het water, het bouillonblokje en de witte wijn en gaar: 10 min/100°/linkomdraai/snelheid 1, zonder dopje. Voeg de achtergehouden aspergekopjes toe en gaar verder: 4 min/100°/ linksomdraai/snelheid 1, zonder dopje. Stel opnieuw in: 2 min/linksomdraai/lepeltje en voeg de stukjes boter en de in stukken gesneden gerookte zalm toe door de dekselopening. Open de beker, voeg de Parmezaanse kaas en het citroensap toe.Meng even manueel met de spatel. Serveer in een diep bord met wat fijngehakte dille.