Stoofpotje van varkenswangetjes

Yield: 4 porties
Author: Clevercooking
Stoofpotje van varkenswangetjes

Stoofpotje van varkenswangetjes

Prep time: 15 MinCook time: 45 MinTotal time: 1 Hour
Voor de liefhebbers van stoofpotjes is dit recept met varkenswangetjes echt een aanrader. We voegen er worteltjes en champignons aan toe voor extra veel smaak. Wedden dat je tafelgenoten ook het laatste restje saus opeten?

Ingredients

  • 2  teentjes look
  • 3  sjalotten
  • 30 gram  olijfolie
  • 500 gram  varkenswangetjes in kleine stukken gesneden
  • 20 gram  bloem
  • 2  flinke wortelen
  • 70 gr  geconcentreerde tomatenpuree
  • 15 gram  graantjesmosterd
  • 2  laurierblaadjes
  • 2  takjes tijm
  • 60 gram  witte wijn
  • 100 gram  water
  • 1  vleesbouillonblokje
  • 250 gram  champignons
  • een snuifje  peper
  • een snuifje  zout

Instructions

  1. Pel de knoflook. Pel de sjalotjes en snij ze in twee. Doe sjalotjes en look in de mengbeker en hak: 5sec/snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg de olijfolie toe en sauteer: 5 min/100°/ snelheid 1.
  3. Stel het toestel in op 5 min/varoma/linksomdraai/lepeltje en voeg ondertussen de stukjes varkenswangetjes toe via de dekselopening.
  4. Voeg de bloem toe en gaar verder: 4 min/varoma/linksomdraai/lepeltje.
  5. Halveer de wortels in de lengte en snij dan van elk deel gehalveerde schijfjes van ongeveer 1cm dik.
  6. Voeg de wortelstukjes toe aan de mengbeker samen met de tomatenpuree, de mosterd, laurierblaadjes, tijm, witte wijn, water en het vleesbouillonblokje en gaar verder: 45 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  7. Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in twee of in vier afhankelijk van de grootte.
  8. Voeg de champignons toe aan de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/lepeltje.
  9. Controleer of het vlees gaar is, stel eventueel nog enkele minuten bij op 100°/linksomdraai/lepeltje.
  10. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
de.js?v=1605470067351' type='text/javascript'>

Vermouth Rubarb Sabayon

Yield: 8 personen
Author: Clevercooking

Vermouth Rubarb Sabayon

Prep time: 1 MinCook time: 9 MinTotal time: 10 Min
Klassieke sabayon wordt klaargemaakt met witte wijn en Marsala-wijn. Maar niets verplicht je om deze ingrediënten te gebruiken. In dit recept vervangen we de wijn door een heerlijke Kiss My Rubarb Vermouth (zie foto) die in de betere handel te verkrijgen is en voor een heel fijne sabayon zorgt. Proeven maar!

Ingredients

  • 120 gram
  • Vermouth Rubarb Kiss My
  • 80 gram
  • kristalsuiker
  • 6
  • eieren
  • eventueel
  • een bolletje ijs of vers rood fruit

Instructions

  1. Plaats de vlinder.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengbeker en klop: 9 min/70°/snelheid 3.
  3. Serveer in glazen, naar smaak vergezeld van een bolletje ijs of vers rood fruit.

Amandelcake met bosbessen

Aantal porties: 8 personen
Auteur:
Amandelcake met bosbessen

Amandelcake met bosbessen

Bereidingstijd: 25 MKooktijd: 45 MTotale tijd: 70 M
Ook zonder veel bloem te gebruiken kan je een lekkere cake bakken. Een goeie portie bosbessen, amandelpoeder en wat kokos zorgen voor een, al zeg ik het zelf, overheerlijke cake. En met dit dessert is het zoals met een goed boek: spijtig wanneer je aan het eind gekomen bent!

Ingredienten:

  • 200 gram boter (en een beetje om de vorm in te boteren)
  • 70 gram zelfrijzende bloem
  • 60 gram geraspte kokos
  • 200 gram kristalsuiker
  • 180 gram amandelmeel
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • 5 gram vanille-extract
  • rasp van 2 bio-citroenen
  • 200 gram bosbessen 150 gram + 50 gram)
  • 30 gram amandelschilfers

Instructies:

How to cook Amandelcake met bosbessen

  1. Smelt 200 gr boter in een pannetje of in de microgolf en laat ze daarna 15 minuten afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 160°.
  3. Beboter een springvorm en bekleed hem met bakpapier.
  4. Doe de bloem, de geraspte kokos, de suiker en het amandelmeel samen met een snuifje zout in de mengbeker en meng: 1,20 min/snelheid 4. Giet dit droge mengsel over in een kom.
  5. Rasp met een fijne rasp de schil van 2 bio-citroenen en hou opzij.
  6. Doe de eieren in de mengbeker, samen met het vanille-extract en de geraspte citroenschil. Stel in: 1,30 min/snelheid 3. Giet ondertussen de afgekoelde boter door de opening van het deksel.
  7. Stel het toestel opnieuw in: 1,30 min/snelheid 3,5 en giet het opzij gehouden droge mengsel met amandel, kokos, suiker en bloem door de opening van het deksel. Het eindresultaat moet een mooi gemengd deeg zijn. Giet dit deeg opnieuw in een kom.
  8. Voeg 150 gr bosbessen toe en meng ze voorzichtig met een spatel onder het deeg. Giet het deeg in de met bakpapier beklede springvorm.
  9. Strooi bovenaan de overige 50 gr bosbessen over het deeg en werk af met amandelschilfers.
  10. Bak 45 à 50 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer of de cake klaar is door er een prikker in de steken. Er mag geen deeg meer aanhangen.Verleng de baktijd anders nog even met een paar minuten.
  11. Haal de cake uit de oven en laat een half uurtje afkoelen vooraleer je hem uit de vorm haalt.
Created using The Recipes Generator

Aspergerisotto met gerookte zalm

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Aspergerisotto met gerookte zalm

Aspergerisotto met gerookte zalm

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
In de lente kunnen aspergeliefhebbers hun hart ophalen met deze lekkere groente van Belgische bodem. Je kiest zelf of je voor groene asperges gaat of voor het echte witte goud! In combinatie met wat gerookte zalm, wordt dit een bordje om duimen en vingers van af te likken.

Ingredienten:

  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 sjalotje
  • 20 gram olijfolie
  • 250 gram Arborriorijst of andere risottorijst
  • 300 gram geschilde witte of groene asperges, of een combinatie van beide
  • 400 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 100 gram witte wijn
  • 20 gram boter (in blokjes)
  • 200 gram gerookte zalm in stukken gesneden
  • enkele takjes fijngehakte dille
  • sap van 1/2 citroen

Instructies:

How to cook Aspergerisotto met gerookte zalm

  1. Doe de Parmezaanse kaas in de mengbeker en maal fijn: 7 sec/snelheid 8. Hou opzij.
  2. Snij de sjalot in 2, doe hem in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  3. Doe de olijfolie in de mengbeker en sauteer: 3 min/100°/ snelheid 1.
  4. Voeg de rijst toe aan de mengbeker en sauteer verder: 3 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  5. Voeg de stukjes asperges (behalve de kopjes) toe samen met het water, het bouillonblokje en de witte wijn en gaar: 10 min/100°/linkomdraai/snelheid 1, zonder dopje.
  6. Voeg de achtergehouden aspergekopjes toe en gaar verder: 4 min/100°/ linksomdraai/snelheid 1, zonder dopje.
  7. Stel opnieuw in: 2 min/linksomdraai/lepeltje en voeg de stukjes boter en de in stukken gesneden gerookte zalm toe door de dekselopening.
  8. Open de beker, voeg de Parmezaanse kaas en het citroensap toe.Meng even manueel met de spatel.
  9. Serveer in een diep bord met wat fijngehakte dille.
Created using The Recipes Generator

Champignonroomsoep

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Champignonroomsoep

Champignonroomsoep

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
In dit lekkere soepje gebruikten we enkel Parijse champignons. Maar het staat je natuurlijk vrij om eender welke andere paddenstoel te gebruiken. De kleur van de soep zal afhangen van de soort paddenstoel die je gebruikt. Hoe witter die is, hoe witter het eindresultaat. Voor een echte roomsoep is er uiteraard room nodig, maar zelfs als je kiest voor een slankere versie van deze soep zorgt het hoge toerental bij het mixen voor een lekkere, romige textuur. Aan jou dus de keuze of je de room achterwege laat..

Ingredients

  • 1
  • kleine aardappel
  • een klein stuk
  • wit van prei (7 cm)
  • 40 gram
  • boter (20gr + 20 gr)
  • 250 gram
  • champignons
  • 450 gram
  • water
  • 1
  • kippenbouillonblokje
  • 100 gram
  • room
  • gehakte
  • peterselie

Instructions

  1. Schil de aardappel en reinig het stukje prei. Snij ze in grove stukken, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
  2. Doe 20gr boter in de mengbeker en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1.
  3. Reinig ondertussen de champignons, hou er een zestal apart en snij de overige champignons in schijfjes. De steeltjes mag je er gerust aanlaten.
  4. Voeg de schijfjes champignons toe aan de mengbeker en stoof verder: 3 min/100°/snelheid 1.
  5. Voeg het water en het bouillonblokje toe en gaar verder: 13 min/100°/snelheid 1.
  6. Snij ondertussen de hele champignons in schijfjes (hier de steeltjes wel verwijderen), smelt de rest van de boter in een pan en bak de schijfjes kort aan op hoog vuur. Haal ze uit de pan en doe ze in een bord bekleed met keukenpapier zodat het meeste vet verdwijnt.
  7. Voeg de room toe aan de soep en verwarm nog even: 2 min/90°/snelheid 1.
  8. Mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
  9. Serveer de warme soep met de gebakken champignon-schijfjes en wat gehakte peterselie.

Go green smoothie

Yield: 2 smoothies
Author: Clevercooking
Go green smoothie

Go green smoothie

Prep time: 4 MinCook time: 1 MinTotal time: 5 Min
Begin de dag gezond met dit glas boordevol vitaminen. Klaar in 5 minuten! Uiteraard ook ideaal als 4-uurtje en zo veel gezonder dan een koek of chocolade-snack.

Ingredients

  • 2
  • kiwi's (groen of geel)
  • 1
  • rijpe peer
  • 1
  • avocado
  • 20 gram
  • havermout
  • 20 gram
  • honing
  • 250 gram
  • melk

Instructions

  1. Schil de kiwi's, de peer en de avocado en snij ze in grove stukken.
  2. Doe ze in de mengbeker samen met de havermout, de honing en de melk en mix: 50 sec./snelheid 8.

Vlaai

Yield: 10 personen
Author: Clevercooking

Vlaai

Prep time: 10 MinCook time: 1 HourTotal time: 1 H & 10 M
Vlaai is een dessert-specialiteit uit Oost-Vlaanderen en is niet te verwarren met Limburgse vlaaien. De vlaai heeft een heel lange traditie en komt zelfs in de 16de eeuw voor op schilderijen van Pieter Breughel. Aangezien de meeste mensen toen zelf niet over een oven beschikten, werd het beslag vaak thuis klaargemaakt en dan aan de bakker gegeven om het in de oven af te bakken.Wellicht geen goed idee om dat straks aan je bakker te vragen ! Heel wat Oost-Vlaamse gemeenten hebben zo hun eigen recept, maar peperkoek, melk, beschuiten en suiker zijn in elk geval de gemeenschappelijke ingrediënten. Heerlijk als verwennerij bij een kopje koffie of thee. Maak de vlaai gerust de dag van tevoren, dan kan hij mooi opstijven.

Ingredients

  • 500 gram  halfvolle melk
  • 250 gram  water
  • 7  ronde beschuiten
  • 5 plakjes  peperkoek
  • 10  lange vinger-koekjes (boudoir)
  • 125 gram  kandijsiroop
  • 125 gram  donkere kandijsuiker
  • 2  kleine eidooiers
  • 1/2 theelepel  kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe de melk en het water in de mengbeker en verwarm: 8 minuten/98°/snelheid 1.
  3. Breek de beschuit en de lange vingers in stukken en voeg ze toe aan de mengbeker.
  4. Snij de peperkoek in stukken, doe de stukken ook in de mengbeker en hak alles: 30 seconden/snelheid 8 (geleidelijk aan).
  5. Voeg de kandijsiroop, de kandijsuiker, de eidooiers en het kaneelpoeder toe en meng: 20 seconden/snelheid 5.
  6. Giet het mengsel in een ovenschaal en plaats 1 uur in de oven op 175°.
  7. Laat de vlaai goed afkoelen en laat ze verder opstijven in de koelkast.

Oosterse maaltijdsoep met noedels

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking

Oosterse maaltijdsoep met noedels

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Een bordje van deze heerlijke maaltijdsoep en een stukje brood. Meer heb je niet nodig om er weer een aantal uurtjes tegen te kunnen. De gember en sinaasappel geven een frisse smaak aan deze soep boordevol groentjes.

Ingredients

  • 1 stukje  gember (2cm is voldoende)
  • 1 teentje  knoflook
  • 1  ui
  • 1  rode paprika
  • 2 eetlepels  arachide-olie
  • 200 gram  knolselder
  • 1 stukje  preiwit
  • 200 gram  vers geperst sinaasappelsap
  • 800 gram  water
  • 200 gram  groentebouillon
  • een snuifje  paprikapoeder
  • een snuifje  peper
  • een snuifje  zout
  • 150 gram  diepvrieserwtjes
  • 200 gram  sojasaus
  • 50 gram  noedels, vermicelli, of andere korte pasta

Instructions

  1. Doe de knoflook en de gember in de mengbeker en hak: 5 seconden op snelheid 8.
  2. Pel de ajuin, schil de rode paprika indien je de schil niet goed verteert, doe in de mengbeker en hak: 4 seconden op snelheid 4,5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de arachide-olie toe en verwarm: 3 minuten/100°/linksomdraai/snelheid 2.
  4. Reinig de knolselder en de prei. Snij de knolselder in kleine blokjes en de prei in ringetjes. Voeg ze toe aan de mengbeker.
  5. Voeg het water toe samen met het sinaasappelsap en de bouillonblokjes en kruid nog bij met een snuifje paprikapoeder.Kook: 15 minuten/100°/linksomdraai/snelheid 1,5.
  6. Voeg de diepvrieserwtjes toe samen met de noedels, vermicelli of andere pasta en de sojasaus en gaar verder afhankelijk van de gaartijd op de verpakking van de noedels. Meestal is 5 minuten voldoende op 100°/snelheid 2.
  7. Proef en kruid eventueel bij met peper en/of zout.

Banaan/Havermout-cakejes

Yield: 10 cakejes
Author: Clevercooking

Banaan/Havermout-cakejes

Prep time: 10 MinCook time: 25 MinTotal time: 35 Min
Deze banaan/havourmoutcakejes zijn een gezond alternatief voor de dagelijkse boterham of een prima idee voor een deugddoend tussendoortje.

Ingredients

  • 1  banaan
  • 100 gram  water
  • 100 gram  melk
  • 200 gram  havermout
  • een snuifje  zout
  • 1 eetlepel  kokosvet
  • 100 gr  cottagecheese
  • 50 gram  rozijnen of veenbessen
  • 1 koffielepel honing
  • 1 koffielepel kaneel
  • 1 koffielepel bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 185 graden.
  2. Haal de schil van de banaan en snij hem in grove stukken. Doe in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 4,5. Spatel naar beneden.
  3. Voeg het water, de melk, een snuifje zout en de havermout toe en verwarm: 5 min/95°/linksomdraai/lepeltje.
  4. Smelt een eetlepel kokosvet in de microgolfoven.
  5. Voeg de cottagecheese, de rozijntjes of veenbessen, de honing, kaneel, bakpoeder en het gesmolten kokosvet toe en meng: 15 sec/linksomdraai/snelhei 3.
  6. Schep het mengsel in cakevormpjes en bak in de oven gedruende 25 minuten op 185°.

Spritz

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Spritz

Spritz

Prep time: 4 MinCook time: 1 MinTotal time: 5 Min
Voor de liefhebbers van Campari-orange is dit een lekker en licht alternatief. Het smakelijke rode aperitief wordt hier immers niet gemengd met sinaasappelsap maar met een frisse cava. Succes verzekerd!

Ingredients

  • 100 gram  Campari of Aperol
  • 300 gram  cava, champagne of prosecco
  • 100 gram  spuitwater
  • 300 gram  ijsblokjes
  • 4 schijfjes  sinaasappel

Instructions

  1. Plaats de vlinder. Doe de helft van de ijsblokjes in de mengbeker samen met de cava, de campari en het spuitwater en meng: 30seconden/snelheid 3.
  2. Verwijder de vlinder en plaats het kookmandje in de mengbeker.
  3. Verdeel de achtergehouden ijsblokjes over de glazen. Neem de mengbeker, hou het kookmandje tegen met behulp van de spatel en giet de mix in de glazen.
  4. Werk af met een schijfje sinaasappel.

Boeuf Bourguignon

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon

Prep time: 10 MinCook time: 50 MinTotal time: 1 Hour
Boeuf Bourguignon of boeuf à la bourguignonne wordt in het authentiek recept klaargemaakt met rode wijn uit de Bourgogne-streek en met champignons, uitjes en spek. In onderstaand recept voegen we ook nog worteltjes toe. En het staat je natuurlijk vrij om de rode wijn van je keuze te gebruiken.

Ingredients

  • 6 eetlepels  olijfolie (3+3)
  • 500 gram  dunne lende
  • 200 gram  sjalotjes
  • 2 teentjes  knoflook
  • 1 eetlepel  bloem
  • 150 gram  spekreepjes
  • 150 gram  wortelen
  • 150 gram  zilveruitjes (diepvries)
  • 1 eetlepel  geconcentreerde tomatenpuree
  • 1 blaadje  laurier
  • 2 takjes  tijm
  • 150 gram  kalfsfond
  • 150 gram  rode wijn
  • 250 gram  champignons
  • een snuifje  peper
  • een snuifje  zout

Instructions

  1. Snij het vlees in hapklare stukjes (ongeveer 2 cm) en bak het in de helft van de olijfolie aan in een pan. Even kleuren is voldoende, het vlees zal verder garen in de Thermomix.
  2. Pel de sjalotjes en de look, voeg ze toe aan de mengbeker en hak: 5 sec/ snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg de andere helft van de olijfolie toe en sauteer: 5 minuten/varoma/snelheid 1.
  4. Doe het vlees in de mengbeker, strooi er een eetlepel bloem over en stoof verder: 5 min/varoma/linksomdraai/snelheid 1. Voeg ondertussen de spekreepjes toe door de opening van het deksel.
  5. Schil de wortelen en snij ze in blokjes of schijfjes.
  6. Voeg de wortelen, de zilveruitjes, de tomatenpuree, laurier, tijm, kalfsfond en rode wijn toe aan de mengbeker en gaar: 50min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  7. Borstel de champignons en snij ze in twee of in vier afhankelijk van de grootte.
  8. Voeg toe aan de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
  9. Controleer of het vlees gaar is. Gaar eventueel nog enkele minuten verder op 100°/linkomdraai/snelheid 1. Proef en kruid naar smaak af met peper en zout.

Scampi met frisse currysaus

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Scampi met frisse currysaus

Scampi met frisse currysaus

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Handig toch als je zowel saus, groentjes als scampi in één kookbeurt kan klaarmaken? De currysaus is extra fris door de relatief grote hoeveelheid appel die erin verwerkt is. Omdat we de saus bij vis serveren, voegen we visbouillon toe. In dit recept laten we de ui-en appelstukjes heel, maar niets verbied je om er een gladde versie van te maken. Mix ze dan na de laatste stap gedurende 1 minuut op snelheid 8. Wil je de saus zachter van smaak, dan kan je ook nog een beetje room toevoegen.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 15 gram boter
  • 1 appel met schil
  • 1 opgehoopte eetlepel curry
  • 15 gram bloem
  • 300 gram water
  • 1 visbouillonblokje
  • 3 wortels
  • peper en zout
  • een snuifje cayennepeper
  • 24 scampi's

Instructies:

How to cook Scampi met frisse currysaus

  1. Pel de scampi's maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en bestrooi ze met peper, zout en cayennepeper. Steek ze op een houten prikker en zorg ervoor dat ze allemaal in dezelfde richting liggen. Leg ze in de platte varomaschaal en zet opzij.
  2. Schraap de schil van de wortels en maak er sliertjes van met een dunschiller. Bestrooi met peper en zout en zet in een kommetje opzij.
  3. Pel de ui en snij in vier. Was de appel, snij in vier en verwijder het klokhuis. De schil mag eraan blijven. Snij elk partje in twee en doe samen met de ui in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
  4. Voeg de boter toe en sauteer: 4 min/ 100°/linksomdraai op lepeltje.
  5. Voeg het currypoeder en de bloem toe en stoof verder: 3 min/100°/linksomdraai op lepeltje.
  6. Voeg het water en het visbouillonblokje toe, plaats de nog lege, diepe varomaschaal met daarboven de platte varomaschaal met scampi's en sluit af. Stoom: 8 min/. varoma/linksomdraai op lepeltje.
  7. Neem de platte varomaschaal even af, voeg de wortelslierten toe aan de diepe varomaschaal en zet de platte er terug op. Stoom verder: 4 min/varoma/linksomdraai op lepeltje.
  8. Serveer de scampi's met de wortelsliertjes, de currysaus.Heel lekker met gestoomde rijst!
Created using The Recipes Generator

Gerookte broccolisoep

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Gerookte broccolisoep

Gerookte broccolisoep

Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Broccoli is familie van de bloemkool. In het Italiaans is broccoli het meervoud van broccolo, wat "bloeiende top van een kool" betekent. Eigenlijk zijn het de bloemknoppen die we opeten. In onderstaand recept wordt de broccoli gecombineerd met een stukje gerookte vis: dat zorgt voor een lekkere diepe smaak.

Ingredients

  • 1  ui
  • 1  broccoli
  • 1 eetlepel  olijfolie
  • 1 stukje  gerookte forel
  • 800 gram  water
  • 1  groentenbouillonblokje
  • peper en  zout

Instructions

  1. Pel de ui en snij in vier. Doe de ui in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden en voeg de olijfolie toe. Sauteer: 5 min/100° op snelheid 1.
  3. Was de broccoli en snij hem in grove stukken. Gebruik gerust ook de stelen. Voeg toe aan de mengbeker samen met het water en de groentenbouillon. Kook: 7 min/100° op snelheid 1.
  4. Snij de gerookte forel in stukken en voeg toe aan de mengbeker. Kook verder: 10 min/10° op snelheid 1.
  5. Mix de soep: 2 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).

Smoothie Banaan-Mango

Yield: 2 personen
Author: Clevercooking
Smoothie Banaan-Mango

Smoothie Banaan-Mango

Prep time: 2 MinCook time: 1 MinTotal time: 3 Min
Deze lekkere smoothie doet je zo naar de zomer verlangen.In geen tijd heb je een heerlijke portie vitaminen in een glas!

Ingredients

  • 1
  • banaan
  • 1
  • mango
  • 10 gram
  • rietsuiker
  • 200 gram
  • halfvolle yoghurt
  • 100 gram
  • sinaasappelsap

Instructions

  1. Snij de banaan en de mango in stukken. Hou enkele stukjes mango achter voor de afwerking.
  2. Doe alle ingrediënten in de mengbeker en mix: 30 sec. op snelheid 6.
  3. Giet over in glazen en werk af met enkele stukjes mango.

Appelcrumble

Yield: 1 ovenschaal van 18 x 25 cm
Author: Clevercooking

Appelcrumble

Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Deze zachte appelcrumble laat zich prima combineren met een bolletje vanille-ijs of vanille-custard. Maar ook zonder gezelschap is hij gewoon top!

Ingredients

  • 65 gram  boter
  • 80 gram (60+20)  lichte cassonade-suiker
  • 100 gram  bloem
  • een snuifje  zout
  • 400 gram  appels
  • 1 eetlepel  citroensap
  • 1 koffielepel  kaneel

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snij de boter in stukken en doe ze in de mengbeker samen met de bloem, een snuifje zout en 60 gr lichte cassonade.
  3. Meng het geheel: 10 sec op snelheid 6. Doe in een kom en hou opzij.
  4. Schil de appels. Snij elke appel in vier en haal het klokhuis eruit. Snij elk vierde in twee. Doe de appelstukken in de mengbeker, voeg het citroensap toe, de kaneel en de overige 20 gr cassonade. Hak: 2 sec op snelheid 4.
  5. Stoof de appels even aan: 5 min/ 100° op snelheid 1, zonder dopje zodat het vocht weg kan.
  6. Doe de appels in een ovenschaal en strooi de crumble er op.
  7. Bak gedurende 30 min in de oven op 180°.
  8. Laat even afkoelen en serveer lauw.

Brownies

Yield: 12 vierkantjes
Author: Clevercooking
Brownies

Brownies

Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Van oorsprong zijn deze chocoladegebakjes Amerikaans. Ondertussen zijn brownies natuurlijk ook bij ons goed ingeburgerd. Let je op je lijn, dan eet je er geen halve schaal van, maar eens zondigen met een klein lekker stukje, daar kan toch niemand iets op tegen hebben? Brownies zijn het lekkerst als ze binnenin nog mooi mals zijn.

Ingredients

  • 200 gram
  • pure chocolade in stukken
  • 250 gram
  • boter
  • 300 gram
  • suiker
  • 4
  • eieren
  • 70 gram
  • patisseriebloem
  • 80 gram
  • cacapoeder
  • 1 theelepel
  • bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een ovenschaal en bedek ze met bakpapier.
  3. Doe de chocoladestukken in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6.
  4. Voeg de boter toe en verwarm: 5 min/50° op snelheid 3.
  5. Zet de vlinder op het mes, voeg de eieren en de suiker toe en klop: 15 sec op snelheid 4.
  6. Voeg de bloem, de cacaopoeder en het bakpoeder toe en meng: 20 sec op snelheid 4.
  7. Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
  8. Neem de gebakken brownie-deeg uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Keer de bereiding om en haal het bakpapier er meteen af. Laat afkoelen en snij de brownies in de gewenste grootte.

Paprikasoep met forel

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Paprikasoep met forel

Paprikasoep met forel

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Deze klassieke paprikasoep krijgt een feestelijke toets met stukjes gerookte forel en komkommerblokjes.

Ingredients

  • 2  sjalotjes
  • 2  teentjes knoflook
  • 2  eetlepels olijfolie
  • 3  gele paprika's
  • 1/4  rode paprika
  • 800 gram  water
  • 1  groentenbouillonblokje
  • een snuifje  paprikapoeder
  • 40 gram  ahornsiroop
  • een snuifje  peper en zout
  • 1/2  komkommer
  • 1 stuk  gerookte forel
  • enkele blaadjes groene kruiden als afwerking

Instructions

  1. Pel de sjalotjes en de look. Halveer de sjalotjes en doe ze samen met de look in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Bestrooi met paprikapoeder, voeg de olijfolie toe en sauteer: 4 min / 100° op snelheid 1.
  3. Verwijder de zaadjes van de gele paprika's en snij ze in grove stukken. Doe ze in de mengbeker.
  4. Voeg het water en de groentenbouillon toe en kook: 15 min/100° op snelheid 1. 
  5. Snij 1/4de van een rode paprika in blokjes en hou apart.
  6. Verwijder de zaadjes uit de halve komkommer, snij in blokjes en hou apart.
  7. Mix de soep: 1,30 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.
  8. Verdeel over 4 borden en werk af met de rode paprikablokjes, de komkommerblokjes, stukjes gerookte forel en enkele blaadjes groene kruiden.

Venusschelpjes

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking

Venusschelpjes

Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Wist je dat venusschelpen lang geleden door bepaalde inheemse volkeren gebruikt werden als geld? Ze komen vooral voor in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Venusschelpen zijn gevoelige schelpjes, je dient ze altijd vers te gebruiken. In de pasta vongole zijn ze bijzonder populair, maar probeer ze ook eens als voorgerechtje, al of niet gecombineerd met een stukje stokbrood.

Ingredients

  • een handvol blaadjes  platte peterselie
  • 1 kg  verse venusschelpen
  • 2  sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook 
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram  witte wijn
  • 150 gram  water
  • 1/2  visbouillonblokje
  • 1 koffielepel  paprikapoeder
  • 1  citroen
  • eventueel 4 stukjes  stokbrood

Instructions

  1. Doe de blaadjes peterselie in de mengbeker en hak: 7 sec op snelheid 5. Haal uit de beker en hou opzij.
  2. Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spoel de venusschelpen minstens 3 keer in koud water zodat alle zand verwijderd is, doe ze in de diepe varomaschaal en hou opzij.
  4. Voeg de olijfolie toe en sauteer: 8 min/ 120°/ snelheid 1.
  5. Doe het water, het gehalveerd visbouillonblokje, de witte wijn en de paprikapoeder in de mengbeker. Plaats de varoma op het deksel en stoom: 15min/varoma/snelheid 2.
  6. Verwijder de varoma en hou opzij. 
  7. Doe de gehakte peterselie in de mengbeker en meng: 15 sec/snelheid 2.
  8. Verdeel de venusschelpjes over 4 diepe borden en giet er wat saus over. Leg er een citroenpartje bij.
  9. Dien naar smaak op met een stukje stokbrood.
Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Venusschelpjes

Venusschelpjes

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Wist je dat venusschelpen lang geleden door bepaalde inheemse volkeren gebruikt werden als geld? Ze komen vooral voor in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Venusschelpen zijn gevoelige schelpjes, je dient ze altijd vers te gebruiken. In de pasta vongole zijn ze bijzonder populair, maar probeer ze ook eens als voorgerechtje, al of niet gecombineerd met een stukje stokbrood.

Ingredienten:

  • een handvol blaadjes platte peterselie
  • 1 kg verse venusschelpen
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram olijfolie
  • 50 gram witte wijn
  • 150 gram water
  • 1/2 visbouillonblokje
  • 1 koffielepel paprikapoeder
  • 1 citroen
  • eventueel 4 stukjes stokbrood

Instructies:

How to cook Venusschelpjes

  1. Doe de blaadjes peterselie in de mengbeker en hak: 7 sec op snelheid 5. Haal uit de beker en hou opzij.
  2. Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spoel de venusschelpen minstens 3 keer in koud water zodat alle zand verwijderd is, doe ze in de diepe varomaschaal en hou opzij.
  4. Voeg de olijfolie toe en sauteer: 8 min/ 120°/ snelheid 1.
  5. Doe het water, het gehalveerd visbouillonblokje, de witte wijn en de paprikapoeder in de mengbeker. Plaats de varoma op het deksel en stoom: 15min/varoma/snelheid 2.
  6. Verwijder de varoma en hou opzij. 
  7. Doe de gehakte peterselie in de mengbeker en meng: 15 sec/snelheid 2.
  8. Verdeel de venusschelpjes over 4 diepe borden en giet er wat saus over. Leg er een citroenpartje bij.
  9. Dien naar smaak op met een stukje stokbrood.
Created using The Recipes Generator

Apple Frazzle

Yield: 5 minuten
Author: Clevercooking
Apple Frazzle

Apple Frazzle

Prep time: 4 MinCook time: 1 MinTotal time: 5 Min
Een lekker aperitiefje moet niet altijd alcohol bevatten. Laat je inspireren door dit lekkere appelsapje dat jong en oud zullen smaken. Opdienen doe je het onder de benaming "Apple Frazzle", dat klinkt nog lekkerder dan appelsap!

Ingredients

  • 100 gram  ijsblokjes
  • 480 gram  appelsap
  • 4 eetlepels  suikersiroop
  • 2 eetlepels  citroensap
  • 100 gram  spuitwater
  • enkele appelschijfjes met schil voor de afwerking

Instructions

  1. Doe de ijsblokjes in de mengbeker en mix: 6 sec op snelheid 8.
  2. Giet over in een kan.
  3. Doe het appelsap samen met de suikersiroop en het citroensap in de mengbeker en meng: 20 sec op snelheid 4.
  4. Verdeel over 4 glazen en vul aan met het water en het gecrushte ijs.
  5. Werk af met fijne stukjes appel in de schil die die op een stokje prikt en bovenop het glas presenteert.

Komkommermousse met bietjes

Yield: 6 glaasjes
Author: Clevercooking
Komkommermousse met bietjes

Komkommermousse met bietjes

Prep time: 15 MinCook time: 3 HourTotal time: 3 H & 15 M
Hapjes in glaasjes doen het altijd goed. En de appetijt is des te groter als je voor een mooie kleurcombinatie kan zorgen.

Ingredients

  • 1  komkommer
  • 125 gram  Griekse Yoghurt
  • 20  muntblaadjes
  • 150 gram  room
  • een flinke snuif  zout
  • een snuifje  cayennepeper
  • 1 gram  agaragar
  • 1 rauwe  rode biet
  • 2 eetlepels  olijfolie
  • 1 theelepel  witte balsamico

Instructions

  1. Schil de komkommer en verwijder zoveel mogelijk de zaadlijsten. Snij de komkommer in grove stukken.
  2. Doe de komkommer in de mengbeker, samen met de yohurt en de muntblaadjes. Mix: 20 seconden/snelheid 8.
  3. Kruid goed met peper en zout en verwarm: 3 min/ 100°/ snelheid 1.
  4. Voeg de agaragar toe en kook verder: 1 minuut/100°/snelheid 1.
  5. Haal het mengsel uit de mengbeker en reinig hem.
  6. Zet de vlinder op het mes, voeg de room toe en klop op: 20 seconden/snelheid 3.
  7. Spatel de room onder het komkommermengsel, giet in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
  8. Ongeveer één uur van tevoren: schil de rode biet, snij hem in schijfjes en daarna in gelijke reepjes. Marineer de bietjes met de olijfolie en de witte balsamico en kruid met peper en zout.
  9. Serveer de mouss met enkele bietenstaafjes en werk af met een blaadje munt.