Thermomix TM6


Welkom in de nieuwe digitale kookwereld!

De nieuwe Thermomix TM6 is een evolutie van zijn voorganger de TM5. Naast de meer bekende functies zoals wegen, koken, stomen, hakken, kneden en mixen, kan je met de TM6 gebruik maken van een aantal bijkomende functies.

Bijkomende functies van de Thermomix TM6

De Thermomix TM6 heeft in vergelijking met het model TM5 een aantal extra functies:

 • Slow-cooking. Zoals de naam het zelf zegt is slow-cooking een kooktechniek waarbij je meer tijd uittrekt om je gerecht klaar te maken. De bereidingstemperatuur is meestal maximaal 80°en dat zorgt ervoor dat ingrediënten meer tijd hebben om hun smaak af te geven. Met de Thermomix kan je je toestel voor uren inschakelen op deze kookmodus. Vlees dat op lage temperatuur gegaard is, zal zo meer smaak afgeven en botermals worden.

 • Sous-vide koken is een techniek om vacuümverpakt voedsel meestal op lage en constante temperatuur in water te garen. Het zorgt ervoor dat textuur, smaak-en voedingsstoffen van vlees, gevogelte, vis, schaaldieren, groenten en fruit optimaal tot hun recht komen. Een ander voordeel van sous-vide koken is de langere houdbaarheid van je product. Omdat je de temperatuur van de Thermomix nauwkeurig kan instellen, kan je voor een optimale garing zorgen in het kookmandje. Je kan je slager of visboer vragen om te vacumeren. Je kan ook bij ons ook terecht voor het handige vacuümtoestel van Vacsy. Ideaal om al je ingrediënten langer vers te houden of om ze in optimale vorm te bewaren in je diepvriezer.

 • Fermenteren. Met deze functie kan je zelf op een makkelijke manier yoghurt maken. Zelfgemaakte yoghurt is extra gezond omdat het veel levende yoghurtculturen bevat zonder kleur-of smaakstoffen, conserveringsmiddelen of stabilisators. Met de fermenteerfunctie zorg je voor biologische yoghurt die op een constante temperatuur rijpt en een heerlijk volle smaak heeft.

 • Het koken op hogere temperatuur (tot 160°) maakt het mogelijk om in een handomdraai de perfecte karamel te maken en ingrediënten aan te bakken. De functie is beschikbaar bij het begeleid koken.

Slow cook
Sous-vide koken
yoghurt fermenteren

Wifi en Bluetooth zijn geïntegreerd in het toestel. Je hebt rechtstreeks toegang tot Cookidoo, het wereldwijde receptenplatform waarmee je begeleid kan koken. Je kan meer dan 40.000 recepten selecteren, de Thermomix TM6 zal je stap voor stap begeleiden doorheen heel het recept. Met automatische updates evolueert je toestel ook in de toekomst mee.

Erg handig is verder de automatische opwarmfunctie voor water en het voorwasprogramma om de beker in een handomdraai te reinigen.

Verschillen tussen de TM6 en TM5

TM6 2.jpeg
 • Een groter touchscreen van 6,8 inch. Beelden en filmpjes worden glashelder getoond.

 • Een nieuwe, makkelijkere draaiknop

 • Een nieuwe maatbeker met geluidsdempend effect.

 • Een kookmandje met deksel.

 • Een nieuw vergrendelingsdetectiesysteem voor de maatbeker dat er steeds voor zorgt dat je de beker op de juiste manier in je toestel zet.

 • De maximumtemperatuur bij begeleid koken is 160°.

 • De geïntegreerde weegschaal weegt per gram van 1 gram tot 3 kg.

 • Een flexibelere spatel.

 • Een extra spatdeksel dat spatten voorkomt als je werkt op hoge temperatuur.

 • Een nieuw basiskookboek dat in gedrukte versie meegeleverd wordt met je toestel en ook rechtstreeks via je scherm kan geraadpleegd worden.

Weegschaal
Basis kookboek

Welke onderdelen van de TM6 en TM5 zijn compatibel?

Tabel verschillen

Hoe kan je de Thermomix TM6 kopen?

Je kan je toestel bestellen via onze bestelpagina of ons contacteren voor een demo met de TM6.