Voor de liefhebbers van Campari-orange is dit een lekker en licht alternatief. Het smakelijke rode aperitief wordt hier immers niet gemengd met sinaasappelsap maar met een frisse cava. Succes verzekerd!
Ingredients
100 gram Campari of Aperol
300 gram cava, champagne of prosecco
100 gram spuitwater
300 gram ijsblokjes
4 schijfjes sinaasappel
Instructions
Plaats de vlinder. Doe de helft van de ijsblokjes in de mengbeker samen met de cava, de campari en het spuitwater en meng: 30seconden/snelheid 3.
Verwijder de vlinder en plaats het kookmandje in de mengbeker.
Verdeel de achtergehouden ijsblokjes over de glazen. Neem de mengbeker, hou het kookmandje tegen met behulp van de spatel en giet de mix in de glazen.
Boeuf Bourguignon of boeuf à la bourguignonne wordt in het authentiek recept klaargemaakt met rode wijn uit de Bourgogne-streek en met champignons, uitjes en spek. In onderstaand recept voegen we ook nog worteltjes toe. En het staat je natuurlijk vrij om de rode wijn van je keuze te gebruiken.
Ingredients
6 eetlepels olijfolie (3+3)
500 gram dunne lende
200 gram sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 eetlepel bloem
150 gram spekreepjes
150 gram wortelen
150 gram zilveruitjes (diepvries)
1 eetlepel geconcentreerde tomatenpuree
1 blaadje laurier
2 takjes tijm
150 gram kalfsfond
150 gram rode wijn
250 gram champignons
een snuifje peper
een snuifje zout
Instructions
Snij het vlees in hapklare stukjes (ongeveer 2 cm) en bak het in de helft van de olijfolie aan in een pan. Even kleuren is voldoende, het vlees zal verder garen in de Thermomix.
Pel de sjalotjes en de look, voeg ze toe aan de mengbeker en hak: 5 sec/ snelheid 5.
Spatel naar beneden, voeg de andere helft van de olijfolie toe en sauteer: 5 minuten/varoma/snelheid 1.
Doe het vlees in de mengbeker, strooi er een eetlepel bloem over en stoof verder: 5 min/varoma/linksomdraai/snelheid 1. Voeg ondertussen de spekreepjes toe door de opening van het deksel.
Schil de wortelen en snij ze in blokjes of schijfjes.
Voeg de wortelen, de zilveruitjes, de tomatenpuree, laurier, tijm, kalfsfond en rode wijn toe aan de mengbeker en gaar: 50min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
Borstel de champignons en snij ze in twee of in vier afhankelijk van de grootte.
Voeg toe aan de mengbeker en gaar verder: 5 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.
Controleer of het vlees gaar is. Gaar eventueel nog enkele minuten verder op 100°/linkomdraai/snelheid 1. Proef en kruid naar smaak af met peper en zout.
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Handig toch als je zowel saus, groentjes als scampi in één kookbeurt kan klaarmaken? De currysaus is extra fris door de relatief grote hoeveelheid appel die erin verwerkt is. Omdat we de saus bij vis serveren, voegen we visbouillon toe. In dit recept laten we de ui-en appelstukjes heel, maar niets verbied je om er een gladde versie van te maken. Mix ze dan na de laatste stap gedurende 1 minuut op snelheid 8. Wil je de saus zachter van smaak, dan kan je ook nog een beetje room toevoegen.
Ingredienten:
1 ui
15 gram boter
1 appel met schil
1 opgehoopte eetlepel curry
15 gram bloem
300 gram water
1 visbouillonblokje
3 wortels
peper en zout
een snuifje cayennepeper
24 scampi's
Instructies:
How to cook Scampi met frisse currysaus
Pel de scampi's maar laat het staartje eraan. Verwijder het darmkanaal en bestrooi ze met peper, zout en cayennepeper. Steek ze op een houten prikker en zorg ervoor dat ze allemaal in dezelfde richting liggen. Leg ze in de platte varomaschaal en zet opzij.
Schraap de schil van de wortels en maak er sliertjes van met een dunschiller. Bestrooi met peper en zout en zet in een kommetje opzij.
Pel de ui en snij in vier. Was de appel, snij in vier en verwijder het klokhuis. De schil mag eraan blijven. Snij elk partje in twee en doe samen met de ui in de mengbeker. Hak: 5 sec op snelheid 5.
Voeg de boter toe en sauteer: 4 min/ 100°/linksomdraai op lepeltje.
Voeg het currypoeder en de bloem toe en stoof verder: 3 min/100°/linksomdraai op lepeltje.
Voeg het water en het visbouillonblokje toe, plaats de nog lege, diepe varomaschaal met daarboven de platte varomaschaal met scampi's en sluit af. Stoom: 8 min/. varoma/linksomdraai op lepeltje.
Neem de platte varomaschaal even af, voeg de wortelslierten toe aan de diepe varomaschaal en zet de platte er terug op. Stoom verder: 4 min/varoma/linksomdraai op lepeltje.
Serveer de scampi's met de wortelsliertjes, de currysaus.Heel lekker met gestoomde rijst!
Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Broccoli is familie van de bloemkool. In het Italiaans is broccoli het meervoud van broccolo, wat "bloeiende top van een kool" betekent. Eigenlijk zijn het de bloemknoppen die we opeten. In onderstaand recept wordt de broccoli gecombineerd met een stukje gerookte vis: dat zorgt voor een lekkere diepe smaak.
Ingredients
1 ui
1 broccoli
1 eetlepel olijfolie
1 stukje gerookte forel
800 gram water
1 groentenbouillonblokje
peper en zout
Instructions
Pel de ui en snij in vier. Doe de ui in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
Spatel naar beneden en voeg de olijfolie toe. Sauteer: 5 min/100° op snelheid 1.
Was de broccoli en snij hem in grove stukken. Gebruik gerust ook de stelen. Voeg toe aan de mengbeker samen met het water en de groentenbouillon. Kook: 7 min/100° op snelheid 1.
Snij de gerookte forel in stukken en voeg toe aan de mengbeker. Kook verder: 10 min/10° op snelheid 1.
Mix de soep: 2 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).
Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Deze zachte appelcrumble laat zich prima combineren met een bolletje vanille-ijs of vanille-custard. Maar ook zonder gezelschap is hij gewoon top!
Ingredients
65 gram boter
80 gram (60+20) lichte cassonade-suiker
100 gram bloem
een snuifje zout
400 gram appels
1 eetlepel citroensap
1 koffielepel kaneel
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de boter in stukken en doe ze in de mengbeker samen met de bloem, een snuifje zout en 60 gr lichte cassonade.
Meng het geheel: 10 sec op snelheid 6. Doe in een kom en hou opzij.
Schil de appels. Snij elke appel in vier en haal het klokhuis eruit. Snij elk vierde in twee. Doe de appelstukken in de mengbeker, voeg het citroensap toe, de kaneel en de overige 20 gr cassonade. Hak: 2 sec op snelheid 4.
Stoof de appels even aan: 5 min/ 100° op snelheid 1, zonder dopje zodat het vocht weg kan.
Doe de appels in een ovenschaal en strooi de crumble er op.
Prep time: 10 MinCook time: 20 MinTotal time: 30 Min
Van oorsprong zijn deze chocoladegebakjes Amerikaans. Ondertussen zijn brownies natuurlijk ook bij ons goed ingeburgerd. Let je op je lijn, dan eet je er geen halve schaal van, maar eens zondigen met een klein lekker stukje, daar kan toch niemand iets op tegen hebben? Brownies zijn het lekkerst als ze binnenin nog mooi mals zijn.
Ingredients
200 gram
pure chocolade in stukken
250 gram
boter
300 gram
suiker
4
eieren
70 gram
patisseriebloem
80 gram
cacapoeder
1 theelepel
bakpoeder
Instructions
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Neem een ovenschaal en bedek ze met bakpapier.
Doe de chocoladestukken in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6.
Voeg de boter toe en verwarm: 5 min/50° op snelheid 3.
Zet de vlinder op het mes, voeg de eieren en de suiker toe en klop: 15 sec op snelheid 4.
Voeg de bloem, de cacaopoeder en het bakpoeder toe en meng: 20 sec op snelheid 4.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal en bak in de oven gedurende ongeveer 20 minuten.
Neem de gebakken brownie-deeg uit de schaal door het bakpapier op te tillen. Keer de bereiding om en haal het bakpapier er meteen af. Laat afkoelen en snij de brownies in de gewenste grootte.
Prep time: 10 MinCook time: 15 MinTotal time: 25 Min
Wist je dat venusschelpen lang geleden door bepaalde inheemse volkeren gebruikt werden als geld? Ze komen vooral voor in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Venusschelpen zijn gevoelige schelpjes, je dient ze altijd vers te gebruiken. In de pasta vongole zijn ze bijzonder populair, maar probeer ze ook eens als voorgerechtje, al of niet gecombineerd met een stukje stokbrood.
Ingredients
een handvol blaadjes platte peterselie
1 kg verse venusschelpen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
50 gram olijfolie
50 gram witte wijn
150 gram water
1/2 visbouillonblokje
1 koffielepel paprikapoeder
1 citroen
eventueel 4 stukjes stokbrood
Instructions
Doe de blaadjes peterselie in de mengbeker en hak: 7 sec op snelheid 5. Haal uit de beker en hou opzij.
Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
Spoel de venusschelpen minstens 3 keer in koud water zodat alle zand verwijderd is, doe ze in de diepe varomaschaal en hou opzij.
Voeg de olijfolie toe en sauteer: 8 min/ 120°/ snelheid 1.
Doe het water, het gehalveerd visbouillonblokje, de witte wijn en de paprikapoeder in de mengbeker. Plaats de varoma op het deksel en stoom: 15min/varoma/snelheid 2.
Verwijder de varoma en hou opzij.
Doe de gehakte peterselie in de mengbeker en meng: 15 sec/snelheid 2.
Verdeel de venusschelpjes over 4 diepe borden en giet er wat saus over. Leg er een citroenpartje bij.
Dien naar smaak op met een stukje stokbrood.
Aantal porties: 4 personen
Auteur: Clevercooking
Venusschelpjes
Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Wist je dat venusschelpen lang geleden door bepaalde inheemse volkeren gebruikt werden als geld? Ze komen vooral voor in de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Venusschelpen zijn gevoelige schelpjes, je dient ze altijd vers te gebruiken. In de pasta vongole zijn ze bijzonder populair, maar probeer ze ook eens als voorgerechtje, al of niet gecombineerd met een stukje stokbrood.
Ingredienten:
een handvol blaadjes platte peterselie
1 kg verse venusschelpen
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook
50 gram olijfolie
50 gram witte wijn
150 gram water
1/2 visbouillonblokje
1 koffielepel paprikapoeder
1 citroen
eventueel 4 stukjes stokbrood
Instructies:
How to cook Venusschelpjes
Doe de blaadjes peterselie in de mengbeker en hak: 7 sec op snelheid 5. Haal uit de beker en hou opzij.
Doe de sjalot en de look in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
Spoel de venusschelpen minstens 3 keer in koud water zodat alle zand verwijderd is, doe ze in de diepe varomaschaal en hou opzij.
Voeg de olijfolie toe en sauteer: 8 min/ 120°/ snelheid 1.
Doe het water, het gehalveerd visbouillonblokje, de witte wijn en de paprikapoeder in de mengbeker. Plaats de varoma op het deksel en stoom: 15min/varoma/snelheid 2.
Verwijder de varoma en hou opzij.
Doe de gehakte peterselie in de mengbeker en meng: 15 sec/snelheid 2.
Verdeel de venusschelpjes over 4 diepe borden en giet er wat saus over. Leg er een citroenpartje bij.
Een lekker aperitiefje moet niet altijd alcohol bevatten. Laat je inspireren door dit lekkere appelsapje dat jong en oud zullen smaken. Opdienen doe je het onder de benaming "Apple Frazzle", dat klinkt nog lekkerder dan appelsap!
Ingredients
100 gram ijsblokjes
480 gram appelsap
4 eetlepels suikersiroop
2 eetlepels citroensap
100 gram spuitwater
enkele appelschijfjes met schil voor de afwerking
Instructions
Doe de ijsblokjes in de mengbeker en mix: 6 sec op snelheid 8.
Giet over in een kan.
Doe het appelsap samen met de suikersiroop en het citroensap in de mengbeker en meng: 20 sec op snelheid 4.
Verdeel over 4 glazen en vul aan met het water en het gecrushte ijs.
Werk af met fijne stukjes appel in de schil die die op een stokje prikt en bovenop het glas presenteert.
Prep time: 15 MinCook time: 3 HourTotal time: 3 H & 15 M
Hapjes in glaasjes doen het altijd goed. En de appetijt is des te groter als je voor een mooie kleurcombinatie kan zorgen.
Ingredients
1 komkommer
125 gram Griekse Yoghurt
20 muntblaadjes
150 gram room
een flinke snuif zout
een snuifje cayennepeper
1 gram agaragar
1 rauwe rode biet
2 eetlepels olijfolie
1 theelepel witte balsamico
Instructions
Schil de komkommer en verwijder zoveel mogelijk de zaadlijsten. Snij de komkommer in grove stukken.
Doe de komkommer in de mengbeker, samen met de yohurt en de muntblaadjes. Mix: 20 seconden/snelheid 8.
Kruid goed met peper en zout en verwarm: 3 min/ 100°/ snelheid 1.
Voeg de agaragar toe en kook verder: 1 minuut/100°/snelheid 1.
Haal het mengsel uit de mengbeker en reinig hem.
Zet de vlinder op het mes, voeg de room toe en klop op: 20 seconden/snelheid 3.
Spatel de room onder het komkommermengsel, giet in glaasjes en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Ongeveer één uur van tevoren: schil de rode biet, snij hem in schijfjes en daarna in gelijke reepjes. Marineer de bietjes met de olijfolie en de witte balsamico en kruid met peper en zout.
Serveer de mouss met enkele bietenstaafjes en werk af met een blaadje munt.
Prep time: 1 MinCook time: 9 MinTotal time: 10 Min
Een sabayon is één van de weinige desserten die soms nog “in de zaal” wordt bereid als je die in een restaurant bestelt. Vaak moet je dit verrukkelijke nagerecht voor 2 personen bestellen. De bereiding dwingt dan ook respect af: kloppen, kloppen en ... inderdaad ... kloppen. Je moet over goed getrainde armspieren beschikken en best wel wat ervaring hebben om de eieren, die de basis vormen van dit dessert, de juiste textuur te geven. Velen durven er thuis dan ook niet aan te beginnen. Met de Thermomix maak je in 9 minuten de perfecte sabayon. En de pluimen voor al dat lekkers? Die steek je natuurlijk zelf op je hoed!
Ingredients
30 gram witte wijn
30 gram Marsala-wijn
40 gram fijne suiker
3 eidooiers
Instructions
Plaats de vlinder.
Doe de witte wijn, de Marsala-wijn, de suiker en de eidooiers in de mengbeker en klop: 9minuten/70°/snelheid 3.
Prep time: 5 MinCook time: 30 MinTotal time: 35 Min
Kippenlapjes lenen zich perfect om in de varomaschaal gestoomd te worden. Met een kruidige vulling van pesto en zongedroogde tomaatjes en een lekker sausje dat als stoomvocht gebruikt wordt, is dit een stukje vlees om duimen en vingers van af te likken.
Ingredients
4 kippenlapjes
100 gram roomkaas (bijvoorbeeld Philadelphia natuur)
8 half zongedroogde tomaatjes op olie, olie bijhouden
3 eetlepels kant-en-klare pesto
8 sneetjes spek
een scheutje olijfolie
1 ui
1 teentje knoflook
4 zongedroogde tomaatjes
1 takje tijm
3 eetlepels tomatenpuree
200 gram kokosmelk
1 eetlepel citroensap
2 theelepels suiker
een snuifje peper en zout
Instructions
Doe de roomkaas in de mengbeker samen met de pesto en de in stukken gesneden zongedroogde tomaatjes en meng: 20 sec/snelheid 3,5.
Leg 2 sneetjes spek dakpansgewijs naast elkaar.
Leg er een kippenlapje op en kruid het met een beetje zout en wat peper.
Besmeer het kippenlapje met het roomkaasmengsel. Rol het strak op en doe het in een stukje aluminiumfolie. Doe dit ook voor de overige 3 kippenlapjes.
Leg 2 kippenlapjes in de onderste en 2 in de bovenste varomaschaal.Zet opzij.
Pel de ui, snij in vier. Doe de ui samen met de knoflook in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
Voeg 8 zongedroogde tomaatjes in stukken toe samen met een takje tijm, de tomatenpuree en 3 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaatjes en stoof aan: 5 min/100°/snelheid 1.
Voeg de kokosmelk, het citroensap en de suiker toe samen met wat peper en zout.Plaats de varoma met de kippenlapjes en stoom: 20 min/varoma/snelheid 1.
Zet de varoma opzij en bind de saus een beetje bij met maïzena als je ze nog te lopend vindt (1 eetlepel). Kook dan nog: 3 min/95°/ snelheid 1.
Haal de kippenlapjes uit de aluminiumfolie en snij ze in dikke sneden.
Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Met deze speculaasglaasjes zet je een heerlijk dessert op tafel waarmee je ongetwijfeld scoort bij jong en oud. Maak het de dag van tevoren en het is nog lekkerder!
Ingredients
12 speculaasjes
3 eidooiers
3 eiwitten
20 gram suiker
250 gram mascarpone
een snuifje zout
Instructions
Doe de speculaas in de mengbeker en hak: 8 sec/snelheid 8.
Haal uit de mengbeker en doe 3 eetlepels van de gemalen speculaas in een afgesloten potje. Je gebruikt deze later om de glaasjes af te werken.
Reinig de mengbeker.
Plaats de vlinder.
Doe de eidooiers samen met de suiker in de mengbeker en klop: 30sec/snelheid 3.
Voeg de mascarpone en de gemalen speculaas toe en klop: 20 sec/snelheid 3.
Haal de vlinder en het mengsel uit de beker.
Reinig de mengbeker en de vlinder. Maak ze allebei goed vetvrij.
Plaats de vlinder opnieuw op het mes en voeg de eiwitten toe samen met een snuifje zout. Klop: 2,30 min/snelheid 3,5.
Spatel het eiwitmengsel onder het opzijgehouden mascarpone/speculaasmengsel en doe het in glaasjes.
Laat een nachtje afkoelen in de koelkast en presenteer de dag zelf met wat achtergehouden gehakte speculaas.
Prep time: 5 MinCook time: 25 MinTotal time: 30 Min
Voor deze mooie rode soep kan je vertrekken van geroosterde paprika's om de smaak nog intenser te maken. Maar heb je hier geen tijd voor, dan doe je ze gewoon rauw in de mengbeker. Daar gaan we in onderstaand recept ook van uit en het resultaat is ook erg lekker.
Ingredients
3 rode paprika's
1 ui
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
2 theelepels currypoeder
700 gram kippenbouillon
200 gram witte wijn
1 laurierblad
150 gram kruidenkaas
Instructions
Pel de ui en snij hem in vier. Doe de ui, de look en de in stukken gesneden paprika in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5.
Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 5 min/varoma/snelheid 1.
Voeg de bouillon en de witte wijn toe samen met het laurierblaadje en kook: 25 min/100°/snelheid 1.
Haal de laurier uit de mengbeker en mix de soep: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).
Voeg de kruidenkaas toe en meng: 2 min/snelheid 6.
Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Dit kleurrijke en makkelijke all-in-one gerecht zet je echt snel op tafel, zeker als je de kippenblokjes op voorhand al marineert.
Ingredients
3
kipfilets in blokjes van 3cm gesneden
1
rode paprika
1/2
gele paprika
1/2
groene paprika
1
groentenbouillonblokje
1000 gram
water
20 gram
maïzena
2 teentjes
look
25 gram
gember in schijfjes gesneden
100 gram
sojasaus
50 gram
honing
1 theelepel
sesamolie
25 gram
Hoisinsaus (verkrijgbaar bij o.a. Delhaize)
snuifje
peper
Instructions
Maak eerst de marinade. Doe de teentjes look, de gember, de sojasaus, de honing, de sesamolie, de Hoisinsaus en wat peper in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 6. Overgiet hiermee de kippenblokjes en laat minstens 20 minuten in de koelkast marineren.
Haal ondertussen de zaadjes uit de paprika's en snij ze in grove stukken. Leg ze in de onderste varomaschaal.
Haal de kippenblokjes uit de marinade en leg ze in de bovenste varomaschaal.
Doe de marinade samen met het bouillonblokje en nog een snuifje zout in de mengbeker.
Weeg de rijst af en plaats het kookmandje met de rijst in de mengbeker. Giet het water op de rijst en roer de rijst even om zodat alle korreltjes wat vochtig zijn.
Plaats de varoma met de kippenblokjes en de paprika-stukken en gaar: 25 min/varoma/snelheid 1.
Verwijder de varoma en haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de beker. Hou het kookvocht bij.
Doe 400gr van het kookvocht opnieuw in de beker en voeg de maïzena toe en gaar nog even: 5 min/varoma/snelheid 2. Kruid eventueel nog bij met zout.
Dien de rijst op met de groenten en kippenblokjes en serveer de saus er apart bij.
Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Waarom zou je nog kant-en klare champignonroomsaus kopen met allerlei bewaarmiddelen? Ga vanaf nu voor vers! Met dit receptje is het echt niet moeilijk om een heerlijke saus op tafel te zetten die het goed doet bij steak, varkensgebraad, kip en kalkoen en nog zoveel meer. Hou wel wat champignons apart zodat je die op het einde aan het gemixte resultaat kan toevoegen.
Ingredients
500 gram
verse champignons
10 gram
boter
40 gram
bloem
170 gram
water
1 blokje
groentenbouillon
200 gram
melk
150 gram
kruidenkaas zonder look
sap van 1/2
citroen
een beetje
gehakte peterselie
een snuifje
peper en zout
Instructions
Hou ongeveer 100 gram champignons apart.
Doe de overige champignons in de beker en hak: 10 sec/snelheid 4.
Voeg de boter toe en stoof aan:6 min/v aroma/ snelheid 1.
Doe het water, de melk, het bouillonblokje en de bloem in de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 4.
Gaar verder: 6 min/ 90°/ snelheid 3.
Snij ondertussen de achtergehouden champignons in schijfjes en bak ze kort in een pan met een beetje olijfolie. Kruid ze met peper en zout.
Voeg de kruidenkaas toe aan de mengbeker en gaar verder: 2 min/90°/snelheid 2.
Mix: 1 min/70°/ snelheid 8.
Proef en voeg gehakte peterselie en peper en zout toe naar smaak.
Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Dit makkelijk dessert maak je de dag van tevoren en is altijd een schitterende afsluiter. Met een mooie afwerking van rood fruit oogsten deze glaasjes ongetwijfeld veel succes. En jij natuurlijk ook!
Ingredients
125 gram
melk
250 gram
room
100 gram
suiker
10 gram
vanillesuiker
zaadjes
van 1 vanillestok
4 gram
gelatine
voor de afwerking
frambozencoulis, rood fruit
Instructions
Week de gelatine in koud water gedurende 10 min.
Doe de melk, samen met de room, de suiker, de vanillesuiker en de uitgeschraapte zaadjes van 1 vanillestokje in de mengbeker en verwarm: 7 min/80°/ snelheid 3.
Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 3.
Verdeel over 6 glaasjes en laat een nacht of langer opstijven in de koelkast.
Verdeel voor het serveren wat kant-en-klare frambozencoulis over de glaasjes en werk af met rood fruit.