Panna Cotta

Recept afdrukken
Panna Cotta
Dit makkelijk dessert maak je de dag van tevoren en is altijd een schitterende afsluiter. Met een mooie afwerking van rood fruit en een eetbaar bloemetje oogsten deze glaasjes ongetwijfeld veel succes. En jij natuurlijk ook!
Aantal porties: 6 glaasjes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 125 gram melk
  • 250 gram room
  • 100 gram suiker
  • 10 gram vanillesuiker
  • zaadjes van 1 vanillestok
  • 4 gram gelatine
  • voor de afwerking frambozencoulis, rood fruit en eventueel eetbare bloemetjes
Bereiding:
Week de gelatine in koud water gedurende 10 min. Doe de melk, samen met de room, de suiker, de vanillesuiker en de uitgeschraapte zaadjes van 1 vanillestokje in de mengbeker en verwarm: 7 min/80°/ snelheid 3. Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de mengbeker en meng: 10 sec/snelheid 3. Verdeel over 6 glaasjes en laat een nacht of langer opstijven in de koelkast. Verdeel voor het serveren wat kant-en-klare frambozencoulis over de glaasjes en werk af met rood fruit en eventueel een eetbaar bloemetje.