Frisse Erwtensoep

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Frisse Erwtensoep

Frisse Erwtensoep

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Erwtensoep wordt vaak geassocieerd met snert, een soep gemaakt van spliterwten die bij onze noorderburen heel erg populair is en meer op een dikke pap dan op soep lijkt. In onderstaand recept zitten verse of diepvrieserwtjes die, gecombineerd met een handvol sla, garant staan voor een heerlijk frisse en lichte erwtensoep. En ook qua kleur is dit soepje een streling voor het oog.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 1 handvol sla
  • 300 gram diepvrieserwtjes
  • 700 gram warm water
  • 1 groentenbouillonblokje

Instructies:

How to cook Frisse Erwtensoep

  1. Pel de ui en snij in vier. Maak de prei schoon en snij in grove sukken. Spoel de sla.
  2. Doe de ui en de prei in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden.
  3. Voeg olijfolie toe en sauteer: 3 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg de sla, de erwtjes en het bouillonblokje toe aan de mengbeker, giet het warm water er in en kook: 15 min op 100 graden en snelheid 1.
  5. Mix de soep: 1 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).
Created using The Recipes Generator

Salmorejo

Yield: 100 gram
Author: Clevercooking

Basilicumpesto

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Pesto alla genovese is, hoe kan het ook anders, een Italiaans gerecht met vijf ingrediënten. Gebruik een verse bos basilicum en een goede kwaliteit olijfolie om deze smaakmaker op tafel te zetten. Viva Italia!

Ingredients

  • 40 gram  parmezaan
  • 40 gram  pijnboompitjes
  • 2 teentjes  knoflook
  • Een handvol basilicum
  • Olijfolie

Instructions

  1. Doe de parmezaan in de mengkom en mix: 10 sec op snelheid 8. Zet opzij.
  2. Doe de pijnboompitten en de gepelde knoflookteentjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6. Spatel naar beneden.
  3. Voeg de basilicum toe en hak: 5 sec op snelheid 4. Spatel naar beneden.
  4. Voeg de parmezaan toe en stel in 30 sec op snelheid 3,5. Voeg ondertussen door de opening olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.

Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep met balletjes

Zelfs kinderen die geen verse tomaten lusten, kan je in de meeste gevallen wel plezier doen met een verse tomatensoep met lekkere gehaktballetjes. Een veel gehoorde opmerking is dat een verse tomatensoep soms een zuur smaakje heeft of een fletse kleur. Gebruik veel tomaten, wat ketchup en tomatenpuree en je zal niemand meer horen klagen. Hoewel, liggen er in het bord naast mij niet meer balletjes?

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Heel wat mensen vinden het klaarmaken van een lekkere risotto tijdrovend. Rijst eerst aanstoven en daarna heel gedoseerd bouillon toevoegen. Wachten tot de bouillon is opgenomen, weer bouillon toevoegen enzovoort. Met onderstaand recept maak je een heerlijke risotto zonder dat er iets mis kan lopen. Gebruik voor deze Italiaanse klassieker echte risotto-rijst zoals Arborio of Carnaroli. Laat de Thermomix al het werk doen en je hebt tijd om je cursus Italiaans ter hand te nemen. Capito?

Ingredienten:

  • 50 gram parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol rucola of meer
  • 7 halfzongedrooged tomaatjes in olie
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 250 gram arboriorijst
  • 60 gram witte wijn
  • 500 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 30 gram boter (15 gram + 15 gram)

Instructies:

How to cook Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

  1. Doe de parmezaan in de mengbeker en maal: 10 sec op snelheid 10. Zet apart.
  2. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg olijfolie en de eerste 15 gram boter toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg de rijst en de wijn toe en sauteer zonder maatbekertje: 2 min op 100 graden en snelheid 1.
  5. Voeg water, bouillonblokje en zongedroogde tomaten toe en gaar zonder maatbekertje: 8 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  6. Snij de paddenstoelen en voeg toe: 6 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  7. Giet over in een kom, voeg het citroensap toe, de rucolablaadjes, de overige 15 gram boter en wat peper. Voeg nu de parmezaan toe en meng met de hand. Proef en kruid eventueel nog af met extra zout en peper.
Created using The Recipes Generator

Heerlijke veggie-pastasaus

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Heerlijke veggie-pastasaus

Heerlijke veggie-pastasaus

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Natuurlijk is er in de winkel een ruime keuze aan kant-en-klare spaghettisaus. Af en toe ontdek je er zelfs echte groenten-en gehaktstukjes in. Maar de lekkerste pastasaus maak je natuurlijk zelf. Tomaten, rode paprika, courgette, wortel en champignons zorgen voor de nodige groenten- aanvoer en de erwtjes geven deze saus nog een heerlijke krokante beet. Ook zonder toevoeging van gehakt is dit gerecht een aanrader. Natuurlijk kan je verse tomaten gebruiken, maar tomaat uit blik geeft ook een prima resultaat op voorwaarde dat je voor een smakelijke soort kiest zoals de lekkere datterini- tomaten.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • Olijfolie

Instructies:

How to cook Heerlijke veggie-pastasaus

  1. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de wortel in blokjes, dan de rode paprika en de courgette.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het groentenbouillonblokje en de gesneden wortelen toe en kook zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  5. Voeg de rode paprika toe en kook verder zonder maatbekertje: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  6. Voeg de courgetteblokjes toe enkook verder: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  7. Snij ondertussen de champignons in schijfjes en voeg samen met de diepvrieserwtjes toe en kook verder zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
Created using The Recipes Generator

Fruithapje appel/banaan (vanaf 4 à 6 maand)

Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Fruithapje appel/banaan (vanaf 4 à 6 maand)

Fruithapje appel/banaan (vanaf 4 à 6 maand)

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Hocus Pocus Pats: een heerlijk fruithapje in 10 tellen! Welke baby is nu nog ongeduldig?

Ingredients

  • 1  appel
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1  banaan
  • 1  koek

Instructions

  1. Schil de appel en snij in acht stukken. Pel de banaan en snij in vier stukken. Breek de koek in vier.
  2. Doe appel, banaan, koek en sinaasappelsap in de mengbeker en mix: 10 sec op snelheid 7.

Groentenhapje (vanaf 4 à 6 maand)

Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Groentenhapje (vanaf 4 à 6 maand)

Groentenhapje (vanaf 4 à 6 maand)

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Met dit recept kan je zowat alle groentenhapjes klaarmaken. Laat je niet te vlug ontmoedigen als je baby de groente die je voorschotelt niet onmiddellijk lust. Het is perfect normaal dat je een smaak verschillende keren moet aanbieden vooral je baby er vertrouwd mee is.

Ingredients

  • 1  aardappel
  • 1/2  courgette of 1/3 venkel
  • 150 gram  water
  • 1 koffielepel  Vetstof (plantaardige olie zoals maïs-, olijf-, arachide-, koolzaad-of zonnebloemolie of zachte plantaardige margarine)

Instructions

  1. Schil de aardappel en de courgette of venkel en snij in niet al te grote blokjes. Doe in de mengbeker.
  2. Voeg de vetstof en het water toe en kook: 14 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Mix: 1 min op snelheid 1 (geleidelijk aan).
  4. Laat voldoende afkoelen.

Groentenhapje met vis of vlees gekookt (vanaf 12 maand)

Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Groentenhapje met vis of vlees gekookt (vanaf 12 maand)

Groentenhapje met vis of vlees gekookt (vanaf 12 maand)

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Met dit recept kan je zowat alle groentenhapjes klaarmaken. Laat je niet te vlug ontmoedigen als je baby de groente die je voorschotelt niet onmiddellijk lust. Het is perfect normaal dat je een smaak verschillende keren moet aanbieden vooral je baby er vertrouwd mee is.

Ingredients

  • 50 gram  aardappel
  • 100 gram wortel of andere groente
  • 30 gram  vis of vlees
  • 200 gram  water
  • 1 koffielepel  Vetstof (plantaardige olie zoals maïs-, olijf-, arachide-, koolzaad-of zonnebloemolie of zachte plantaardige margarine)

Instructions

  1. Schil de aardappel en de wortel of andere groente en snij in grove stukken, doe alles samen met de vis of het vlees in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Voeg de vetstof en het water toe en kook: 13 min op 100 graden en snelheid 1. 
  3. Mix: 1 min op snelheid 3.
  4. Laat voldoende afkoelen.

Groentenhapje met vis of vlees gestoomd (vanaf 12 maand)

<
Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Groentenhapje met vis of vlees gestoomd (vanaf 12 maand)

Groentenhapje met vis of vlees gestoomd (vanaf 12 maand)

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Met dit recept kan je zowat alle groentenhapjes klaarmaken. Laat je niet te vlug ontmoedigen als je baby de groente die je voorschotelt niet onmiddellijk lust. Het is perfect normaal dat je een smaak verschillende keren moet aanbieden vooral je baby er vertrouwd mee is.

Ingredients

  • 50 gram  aardappel
  • 100 gram  wortel of andere groente
  • 30 gram  vis of vlees
  • 400 gram  water
  • 1 koffielepel vetstof (plantaardige olie zoals maïs-, olijf-, arachide-, koolzaad-of zonnebloemolie of zachte plantaardige margarine)

Instructions

  1. Schil de aardappel en de wortel of andere groente en snij ingrove stukken, doe alles samen met de vis of het vlees in de mengbeker en hak: 3 sec op snelheid 4.
  2. Doe alles in het kookmandje. Voeg water toe aan de mengbeker, plaats het kookmandje en stoom: 15 min op Varoma en snelheid 1.
  3. Haal het kookmandje met de spatel uit de mengbeker, giet het kookvocht weg en maak het kookmandje leeg in de mengbeker, voeg de vetstof toe en mix: 30 sec op snelheid 3.
  4. Laat voldoende afkoelen.

Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 30 M
Heerlijk toch de recepten waarmee je in één keer groenten, vlees én saus kan klaarmaken. Dank zij de verschillende niveaus van de Thermomix geniet je van een lekkere maaltijd zonder moeite en zonder (veel) afwas. Wat wil een mens nog meer?

Ingredienten:

  • 600 gram kalkoenfilet
  • 2 mooie wortelen
  • 2 selderstengels
  • 50 gram selderblaadjes
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 50 gram bloem
  • 150 gram zure room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel worchestershiresaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout
  • Gerookt paprikapoeder
  • 600 gram water

Instructies:

How to cook Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

  1. Doe het water samen met het bouillonblokje, de in stukken gesneden wortel, selder en selderblaadjes in de mengbeker.
  2. Snij de kalkoenfilet in niet al te kleine blokjes en kruid ze met peper en gerookt paprikapoeder. Doe ze in de diepe varomaschaal en kook: 15 min op Varoma en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de paprika in reepjes en leg ze in de platte varomatray. Plaats deze bovenop de varomaschaal en kook verder: 5 min op Varoma en snelheid 1
  4. Maak ondertussen de champignons proper en snij ze in schijfjes.
  5. Schuif de paprikareepjes naar één kant van de varomatray en leg de champignonschijfjes aan de andere kant en kook verder: 7 min op Varoma en snelheid 1.
  6. Zet varomaschaal en tray aan de kant.
  7. Voeg de bloem, worchestershiresaus, limoensap en zure room toe aan de mengbeker en kook: 1 min op 100 graden en snelheid 5,5.
  8. Voeg de paprikareepjes en champignons toe aan de saus.
  9. Verdeel de kalkoenstukjes over de borden en voeg de groenten met saus toe.
  10. Serveer met rijst.
Created using The Recipes Generator

Zalm in de oven met mangosaus

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Zalm in de oven met mangosaus

Zalm in de oven met mangosaus

Prep time: 5 MinCook time: 20 MinTotal time: 25 Min
Op het eerste gezicht lijkt dit recept misschien wat raar: vis gecombineerd met fruit. Probeer het uit en je zal verrast staan over de wonderlijke match van de heerlijke zalm met de zoete mango. De nootjescrunch bovenaan maakt het helemaal af en zorgt voor een verrassing in je mond.

Ingredients

  • 4  zalmfilets, met of zonder vel
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • 1  rijpe mango
  • Een handvol  gepelde pistachenoten
  • 2 eetlepels  zoete chilisaus
  • Olijfolie

Instructions

  1. Doe de pistachenoten in de mengbeker en hak kort: 0.5 sec op turbo. Controleer het resultaat en herhaal indien gewenst. De nootjes moeten nog stukjes vertonen. Hou opzij en reinig de mengbeker.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Schil de mango en snij hem in grove stukken. Doe hem in de mengbeker, samen met de chilisaus en kook: 5 min op 98 graden en snelheid 1.
  4. Mix: 1 min op snelheid 10.
  5. Olie een ovenschaal in met een beetje olijfolie, leg de zalmfilets erin en kruid met zout en paprikapoeder. Overgiet de zalmfilets met de mangosaus en bestrooi met de gehakte pistachenoten.
  6. Zet 15 min in de oven op 200 graden.

Rösti’s

Yield: 6 personen, 2 rösti’s per persoon
Author: Clevercooking

Rösti’s

Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Frietjes en kroketjes zijn natuurlijk niet te versmaden. Wil je wat origineler uit de hoek komen, probeer dan deze rösti’s. De aardappels hakken gaat in de Thermomix supersnel, en je bakt deze aardappelkoekjes gewoon rauw iin de pan.

Ingredients

  • 1/2 kg  aardappelen
  • 100 gram  gerookte spekblokjes
  • 1  sjalot
  • 50 gram  bloem
  • 1  ei
  • Peper
  • Zout
  • Arachideolie

Instructions

  1. Pel de sjalot en snij in twee.
  2. Doe de sjalot samen met de gerookte spekblokjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 5,5. Spatel naar beneden.
  3. Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en doe ze ongewassen in de mengbeker bij het sjalot/spekmengsel.
  4. Voeg het ei toe, de bloem en peper en zout en hak: 4 sec op snelheid 7.
  5. Verwarm een goeie bodem arachideolie in een anti-aanbakpan. Vorm met een eetlepel hoopjes van de aardappelen en leg ze in de pan. Druk ze aan met de onderkant van de lepel zodat een platter schijfje ontstaat. Of plaats een kleine dresseerring in de pan en druk de aardappelen goed aan.
  6. Bak 5 min, draai de rösti’s om en bak 5 min aan de andere kant.
  7. Laat even uitlekken op een keukenpapier en serveer.

Speculaaspasta

Yield: 2 potjes van 230 ml
Author: Clevercooking
Speculaaspasta

Speculaaspasta

Prep time: 1 MinCook time: 1 MinTotal time: 2 Min
Kent u het programma “De Bedenkers” nog van de Vlaamse tv-zender Eén? Deelneemster Els Scheppers eindigde in 2007 met haar creatie van speculaaspasta in de halve finale. In 2008 lanceerde Lotus de eerste speculaaspasta op de markt en kende er onmiddellijk een enorm succes mee. Onderstaand recept is een variant waarvoor je wel heel weinig ingrediënten nodige hebt: suiker, mascarpone en natuurlijk ... speculaas.

Ingredients

  • 250 gram
  • mascarpone
  • 150 gram
  • speculaaskoekjes
  • 75 gram
  • suiker

Instructions

  1. Doe de speculaaskoekjes in de mengbeker en hak: 6 sec op snelheid 7.
  2. Voeg de mascarpone en de suiker toe en meng: 5 sec op snelheid 5.
  3. Bewaar in de koelkast.

Moelleux au chocolat

Yield: 4 grote of 8 kleine stuks
Author: Clevercooking
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Prep time: 15 MinCook time: 10 MinTotal time: 25 Min
Smelt jij ook weg voor dit heerlijke dessert met gebakken buitenkant en een lopend chocoladehart? Als je de instructies in dit recept nauwkeurig opvolgt, kan er echt niets mis gaan. Gebruik een goede kwaliteit van donkere chocolade , bijvoorbeeld de callets van Callebaut 811. Het beslag is in de Thermomix in een handomdraai gemaakt. Je kan het beslag ook gerust een dag van tevoren klaarmaken zodat je het daarna enkel nog in vormpjes moet gieten of spuiten.

Ingredients

  • 100 gram
  • donkere chocolate (bij voorkeur callets of anders kleine stukjes)
  • 4
  • eieren
  • 110 gram
  • boter
  • 50 gram
  • gezeefde patisseriebloem
  • 100 gram
  • suiker
  • Vers rood fruit
  • Bloemsuiker

Instructions

  1. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zeef de bloem.
  2. Plaats de vlinder op het mes.
  3. Doe 2 hele eieren en 2 dooiers in de mengbeker en klop: 2 min op 50 graden en snelheid 3.
  4. Verwijder de vlinder
  5. Doe de in stukjes gesneden boter en de chocoladestukjes in de mengbeker en verwarm: 5 min op 50 graden en snelheid 2.
  6. Voeg de gezeefde bloem en de suiker toe en meng: 1 min op snelheid 2.
  7. Doe het deeg in een spuitzak en laat een paar uur afkoelen in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  9. Beboter en bebloem in een dun laagje serveerringen of muffinvormpjes.
  10. Vul de ringen of de vormpjes voor 2/3de met het chocolademengstel en zet gedurende 7 min in de oven. Duw even op het mengsel, het moet nog een beetje meegeven.
  11. Laat eventueel nog even verder bakken als je voor grote porties gekozen hebt.
  12. Haal uit de vormpjes en bestrooi met wat poedersuiker. Dien op met wat vers rood fruit naar keuze.

Zuccoto à la Ilse

Aantal porties: 10 glaasjes
Auteur:
Zuccoto à la Ilse

Zuccoto à la Ilse

Bereidingstijd: 15 MKooktijd: 2 hourTotale tijd: 2 H & 15 M
Eigenlijk staat Zuccoto bij de Italianen op tafel rond Kerst en wordt dit dessert gewoonlijk gemaakt met cake. Maar deze versie is heel eenvoudig, in de Thermomix nog eenvoudiger en de smaak en textuur zijn gewoon top. En Kerst? Daar wacht je toch niet op?

Ingredienten:

  • 55 gram amandelschilfers
  • 250 gram room
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 gelatineblaadjes van 2 gram
  • 3 eetlepels amaretto
  • 3 eierdooiers
  • 375 gram mascarpone
  • 100 gram chocoladeschilfers

Instructies:

How to cook Zuccoto à la Ilse

  1. Rooster de amandelschilfers in een anti-kleefpan. Laat wat kleuren, maar niet bruin worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  2. Plaats de vlinder op het mes.
  3. Doe de room in de mengkom en klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij de dikte heeft van yoghurt: 35 sec op snelheid 2,5. Haal uit de mengbeker en zet opzij. Reinig de beker.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  5. Verwarm de amaretto even, bijvoorbeeld in de microgolf en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de amaretto.
  6. Doe de eierdooiers samen met de rest van de poedersuiker in de mengbeker en klop ze wit: 3 min op snelheid 3.
  7. Haal uit de kom en meng er de mascarpone en amaretto met opgeloste gelatine onder. Spatel er dan voorzichtig de lobbig geklopte room door
  8. Giet in glaasjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de ijskast.
  9. Werk voor het serveren af met geroosterde amandelschilfers en chocoladeschilfers.
Created using The Recipes Generator

Madeleines met amaretto

Yield: 24 stuks
Author: Clevercooking
Madeleines met amaretto

Madeleines met amaretto

Prep time: 10 MinCook time: 10 MinTotal time: 20 Min
Met dit kleine schelpvormige cakeje dat oorspronkelijk afkomstig is uit Lotharingen zit je altijd goed als je een kopje koffie of thee serveert. Door er wat Cointreau aan toe te voegen, wordt het nog lekkerder.

Ingredients

  • 1/2
  • eetlepel sinaasappelzeste
  • 125 gram
  • boter
  • 3
  • eieren
  • 140 gram
  • suiker
  • 10 gram
  • honing
  • 125 gram
  • bloem
  • 1/2 koffielepel
  • bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • 30 gram
  • ameretto
  • Liefst ook een madeleinevorm, maar het kan ook in cakevormpjes

Instructions

  1. Doe de sinaasappelzeste in de beker en mix even: 10 sec op snelheid 8. Haal eruit en zet apart.
  2. Doe de boter in de mengbeker en smelt: 30 sec op 60 graden en snelheid 2.
  3. Giet de gesmolten boter bij de zestes en zet apart.
  4. Plaats de vlinder, doe de eieren, de honing en de suiker in de mengbeker en meng: 4 min op snelheid 3,5.
  5. Verwijder de vlinder. Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder, de boter met de zestes en de Amaretto toe en meng: 2 min op snelheid 3,5.
  6. Doe over in een wegwerpspuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast, dan stijft het geheel wat op.
  7. Verwarm de oven voor op 165 graden.
  8. Beboter de madeleinevormpjes of olie ze in. Vul de vormpjes voor 3/4de.
  9. Plaats 10min in de voorverwarmde oven op 165 graden.
  10. Haal uit de vorm en laat afkoelen.

Chocolademousse

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Chocolademousse

Chocolademousse

Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Is je chocolademousse soms te lopend en te zwaar? Het geheim van mooie en perfecte mousse zit echt in de juiste volgorde van de bereiding. Of om het met het jargon van Piet Huysentruyt te zeggen:wat hebben we vandaag geleerd? 1) Smelt eerst de chocolade. 2) Klop het eiwit heel stevig op met de suiker. 3) Voeg het opgeklopte eiwit toe aan de chocolade en niet omgekeerd.

Ingredients

  • 100 gram
  • chocolade-callets
  • 30 gram
  • boter
  • 50 gr room
  • 2
  • eierdooiers
  • 4
  • eiwitten
  • 20 gr kristalsuiker

Instructions

  1. Doe de chocolade samen met de boter in de mengbeker en smelt: 3 min/50°/snelheid 2.
  2. Spatel naar beneden en verwarm verder: 1 min/50°/snelheid 2.
  3. Voeg de room toe en meng: 1 min/snelheid 2.
  4. Voeg de eierdooiers toe en meng: 30 sec/snelheid 2. Giet in een kom en maak de beker goed vetvrij.
  5. Plaats de vlinder, voeg de eiwitten toe en klop: 5 min op snelheid 3,5 terwijl je via de dekselopening de suiker toevoegt.
  6. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het chocolade/eiermengsel en doe in potjes.
  7. Laat een nachtje opstijven alvorens te serveren.

Frambozenijs

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Frambozenijs

Frambozenijs

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Een lekker dessert hoeft niet altijd veel calorieën te bevatten of tijd te kosten om het klaar te maken. Met dit frambozenijs heb je in een handomdraai een lijnvriendelijk afsluitertje klaar. Als je wil kan je in plaats van de suiker ook een suikervervanger zoals bijvoorbeeld Tagatesse gebruiken.

Ingredients

  • 600 gram
  • bevroren frambozen
  • Sap van 1 citroen
  • 2
  • eiwitten
  • 65 gram
  • kristal- of rietsuiker

Instructions

  1. Doe de suiker in de mengbeker en mix tot poedersuiker: 10 sec op snelheid 10.
  2. Voeg de frambozen toe en mix: 18 sec op snelheid 10.
  3. Voeg het citroensap en de eiwitten toe en mix: 20 sec op snelheid 10. Haal het afsluitdopje weg en spatel door de opening bovenaan met de spatel, maak cirkelvormige bewegingen.
  4. Plaats de vlinder en meng nog even: 30 sec op snelheid 4.

Smeuïge rijstpap

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Smeuïge rijstpap

Smeuïge rijstpap

Prep time: 5 MinCook time: 60 MinTotal time: 1 H & 4 M
Het heeft heel lang geduurd voor ik het ideale rijstpap-dessert had gevonden. Te droog, te taai, te wit, te zoet, je herkent dit ongetwijfeld. Wedden dat het onderstaande recept je wel zal bevallen? Door de ruime hoeveelheid melk ten opzichte van de rijst, is het resultaat echt top!

Ingredients

  • 1000 gram melk
  • 1 dopje  saffraanpoeder
  • 125 gram rijst voor rijstpap
  • 50 gram  kristalsuiker
  • 1 eetlepel  vanillesuiker

Instructions

  1. Doe de melk in de mengbeker en breng aan de kook: 8 min op 100 graden en snelheid 1, zonder maatbekertje.
  2. Voeg de saffraan en de rijst toe. Roer de rijst even manueel om met een spatel en kook verder: 55 min/90 graden/linksomdraai/ snelheid 1, zonder maatbekertje.
  3. Voeg de kristal-en vanillesuiker toe en gaar nog even verder: 5 min/90°/linksomdraai/snelheid 1, zonder maatbekertje. 
  4. Giet in kommetjes en laat afkoelen.
Created using The Recipes Generator

Kiwiconfituur

Yield: 3 potten
Author: Clevercooking

Kiwiconfituur

Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
75% van alle kiwi’s komen nog steeds uit Nieuw-Zeeland. Nochtans is deze mooie vrucht van oorsprong Chinees en heette die oorspronkelijk Chinese kruisbes. In het begin van vorige eeuw werden zaden naar Nieuw-Zeeland gebracht, werd er geëxperimenteerd met de rassen en kreeg de kruisbes om marketing-redenen een naam die verwijst naar de bekende inlandse loopvogel: de kiwi. Kiwi’s vinden we ondertussen niet enkel meer in de groene, behaarde variant. Ook de gele kiwi, zonder haartjes op de schil, is erg populair en zoeter dan zijn groene broer. In onderstaand recept werd de gele kiwi gebruikt, met als resultaat een mooie zachte confituur.

Ingredients

  • 750 gram  kiwi's, geschild en in stukken gesneden
  • 400 gram  kristalsuiker (voor gele kiwi's, gebruik 450 gram voor groene kiwi's)
  • 3 gram  agarpoeder
  • Sap van 1/2 citroen of limoen.

Instructions

  1. Doe alle ingrediënten in de mengbeker zonder het maatbekertje en kook: 10 min op Varoma en snelheid 1.
  2. Zet het stoommandje omgekeerd op het deksel om spatten te vermijden.
  3. Mix: 4 sec op snelheid 5.
  4. Giet de confituur in schone bokalen, schroef het deksel erop en laat omgekeerd afkoelen.