Madeleines met amaretto

Recept afdrukken
Madeleines met amaretto
Met dit kleine schelpvormige cakeje dat oorspronkelijk afkomstig is uit Lotharingen zit je altijd goed als je een kopje koffie of thee serveert. Door er wat Cointreau aan toe te voegen, wordt het nog lekkerder.
Aantal porties: 24 stuks Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1/2 eetlepel sinaasappelzeste
  • 125 gram boter
  • 3 eieren
  • 140 gram suiker
  • 10 gram honing
  • 125 gram bloem
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • Een snuifje zout
  • 30 gram ameretto
  • Liefst ook een madeleinevorm, maar het kan ook in cakevormpjes
Bereiding:
Doe de sinaasappelzeste in de beker en mix even: 10 sec op snelheid 8. Haal eruit en zet apart. Doe de boter in de mengbeker en smelt: 30 sec op 60 graden en snelheid 2. Giet de gesmolten boter bij de zestes en zet apart. Plaats de vlinder, doe de eieren, de honing en de suiker in de mengbeker en meng: 4 min op snelheid 3,5. Verwijder de vlinder. Voeg de bloem, het zout, het bakpoeder, de boter met de zestes en de Amaretto toe en meng: 2 min op snelheid 3,5. Doe over in een wegwerpspuitzak en laat 1 uur rusten in de koelkast, dan stijft het geheel wat op. Verwarm de oven voor op 165 graden. Beboter de madeleinevormpjes of olie ze in. Vul de vormpjes voor 3/4de. Plaats 10min in de voorverwarmde oven op 165 graden. Haal uit de vorm en laat afkoelen.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium