Chocolademousse

Recept afdrukken
Chocolademousse
Is je chocolademousse soms te lopend en te zwaar? Het geheim van mooie en perfecte mousse zit echt in de juiste volgorde van de bereiding. Of om het met het jargon van Piet Huysentruyt te zeggen:wat hebben we vandaag geleerd? 1) Smelt eerst de chocolade. 2) Klop het eiwit heel stevig op met de suiker. 3) Voeg het opgeklopte eiwit toe aan de chocolade en niet omgekeerd.
Aantal porties: 6 Bereidingstijd:
Ingrediƫnten:
  • 100 gram chocolade (callets, of chocolade in grove stukken)
  • 15 gram + 15 gram suiker
  • 30 gram boter
  • 2 eierdooiers
  • 4 eiwitten
Bereiding:
Doe de chocolade samen met 15 gram suiker in de mengbeker en hak: 15 sec op snelheid 7. Spatel naar beneden, voeg de boter toe en verwarm: 6 min op 50 graden en snelheid 2. Voeg de eierdooiers toe en mix: 15 sec op snelheid 4. Giet in een kom en maak de beker goed vetvrij. Plaats de vlinder, voeg de eiwitten toe en klop: 5 min op snelheid 3, terwijl je via de dekselopening de overige 15 gram suiker toevoegt. Spatel de eiwitten voorzichtig onder het chocolade/eiermengsel en doe in potjes. Laat een nachtje opstijven alvorens te serveren.