Zalm in de oven met mangosaus

Recept afdrukken
Zalm in de oven met mangosaus
Op het eerste gezicht lijkt dit recept misschien wat raar: vis gecombineerd met fruit. Probeer het uit en je zal verrast staan over de wonderlijke match van de heerlijke zalm met de zoete mango. De nootjescrunch bovenaan maakt het helemaal af en zorgt voor een verrassing in je mond.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 4 zalmfilets, met of zonder vel
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • 1 rijpe mango
  • Een handvol gepelde pistachenoten
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • Olijfolie
Bereiding:
Doe de pistachenoten in de mengbeker en hak kort: 0.5 sec op turbo. Controleer het resultaat en herhaal indien gewenst. De nootjes moeten nog stukjes vertonen. Hou opzij en reinig de mengbeker. Verwarm de oven op 200 graden. Schil de mango en snij hem in grove stukken. Doe hem in de mengbeker, samen met de chilisaus en kook: 5 min op 98 graden en snelheid 1. Mix: 1 min op snelheid 10. Olie een ovenschaal in met een beetje olijfolie, leg de zalmfilets erin en kruid met zout en paprikapoeder. Overgiet de zalmfilets met de mangosaus en bestrooi met de gehakte pistachenoten. Zet 15 min in de oven op 200 graden.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium