Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Recept afdrukken
Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus
Heerlijk toch de recepten waarmee je in één keer groenten, vlees én saus kan klaarmaken. Dank zij de verschillende niveaus van de Thermomix geniet je van een lekkere maaltijd zonder moeite en zonder (veel) afwas. Wat wil een mens nog meer?
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 600 gram kalkoenfilet
  • 2 mooie wortelen
  • 2 selderstengels
  • 50 gram selderblaadjes
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 50 gram bloem
  • 150 gram zure room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel worchestershiresaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout
  • Gerookt paprikapoeder
  • 600 gram water
Bereiding:
Doe het water samen met het bouillonblokje, de in stukken gesneden wortel, selder en selderblaadjes in de mengbeker. Snij de kalkoenfilet in niet al te kleine blokjes en kruid ze met peper en gerookt paprikapoeder. Doe ze in de diepe varomaschaal en kook: 15 min op Varoma en snelheid 1. Snij ondertussen de paprika in reepjes en leg ze in de platte varomatray. Plaats deze bovenop de varomaschaal en kook verder: 5 min op Varoma en snelheid 1 Maak ondertussen de champignons proper en snij ze in schijfjes. Schuif de paprikareepjes naar één kant van de varomatray en leg de champignonschijfjes aan de andere kant en kook verder: 7 min op Varoma en snelheid 1. Zet varomaschaal en tray aan de kant. Voeg de bloem, worchestershiresaus, limoensap en zure room toe aan de mengbeker en kook: 1 min op 100 graden en snelheid 5,5. Voeg de paprikareepjes en champignons toe aan de saus. Verdeel de kalkoenstukjes over de borden en voeg de groenten met saus toe. Serveer met rijst.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium