Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Recept afdrukken
Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola
Heel wat mensen vinden het klaarmaken van een lekkere risotto tijdrovend. Rijst eerst aanstoven en daarna heel gedoseerd bouillon toevoegen. Wachten tot de bouillon is opgenomen, weer bouillon toevoegen enzovoort. Met onderstaand recept maak je een heerlijke risotto zonder dat er iets mis kan lopen. Gebruik voor deze Italiaanse klassieker echte risotto-rijst zoals Arborio of Carnaroli. Laat de Thermomix al het werk doen en je hebt tijd om je cursus Italiaans ter hand te nemen. Capito?
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediƫnten:
  • 50 gram parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol rucola of meer
  • 7 halfzongedrooged tomaatjes in olie
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 250 gram arboriorijst
  • 60 gram witte wijn
  • 500 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 30 gram boter (15 gram + 15 gram)
Bereiding:
Doe de parmezaan in de mengbeker en maal: 10 sec op snelheid 10. Zet apart. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg olijfolie en de eerste 15 gram boter toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de rijst en de wijn toe en sauteer zonder maatbekertje: 2 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg water, bouillonblokje en zongedroogde tomaten toe en gaar zonder maatbekertje: 8 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai). Snij de paddenstoelen en voeg toe: 6 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai). Giet over in een kom, voeg het citroensap toe, de rucolablaadjes, de overige 15 gram boter en wat peper. Voeg nu de parmezaan toe en meng met de hand. Proef en kruid eventueel nog af met extra zout en peper.