Tomatensoep met balletjes

Recept afdrukken
Tomatensoep met balletjes
Zelfs kinderen die geen verse tomaten lusten, kan je in de meeste gevallen wel plezier doen met een verse tomatensoep met lekkere gehaktballetjes. Een veel gehoorde opmerking is dat een verse tomatensoep soms een zuur smaakje heeft of een fletse kleur. Gebruik veel tomaten, wat ketchup en tomatenpuree en je zal niemand meer horen klagen. Hoewel, liggen er in het bord naast mij niet meer balletjes?
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 aardappel
  • 6 tomaten
  • Een blokje groentenbouillon
  • 750 gram warm water
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels ketchup
  • 100 gram gemengd gehakt
  • Zout en peper naar smaak
Bereiding:
Pel de ui en snij in vier. Doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden. Voeg olijfolie toe en sauteer: 3 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de in vier gesneden tomaten, de in kleine stukken gesneden aardappel en de groentenbouillon toe en sauteer verder: 2 min op 100 graden en snelheid 2. Rol ondertussen het gehakt tot balletjes. Voeg warm water toe tot alles onderstaat, voeg de tomatenpuree en de ketchup toe. Plaats de varomaschaal, leg de balletjes in de bovenste schaal en kook: 12 min op Varoma en snelheid 2 Verwijder de varoma en hou opzij. Mix de soep: 1 min op snelheid 10 (geleidelijk aan). Verdun de soep eventueel en kruid naar smaak met peper en zout. Doe de gehaktballetjes in de soep en serveer.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium