Heerlijke veggie-pastasaus

Recept afdrukken
Heerlijke veggie-pastasaus
Natuurlijk is er in de winkel een ruime keuze aan kant-en-klare spaghettisaus. Af en toe ontdek je er zelfs echte groenten-en gehaktstukjes in. Maar de lekkerste pastasaus maak je natuurlijk zelf. Tomaten, rode paprika, courgette, wortel en champignons zorgen voor de nodige groenten- aanvoer en de erwtjes geven deze saus nog een heerlijke krokante beet. Ook zonder toevoeging van gehakt is dit gerecht een aanrader. Natuurlijk kan je verse tomaten gebruiken, maar tomaat uit blik geeft ook een prima resultaat op voorwaarde dat je voor een smakelijke soort kiest zoals de lekkere datterini- tomaten.
Aantal porties: 6 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • Olijfolie
Bereiding:
Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1. Snij ondertussen de wortel in blokjes, dan de rode paprika en de courgette. Voeg de tomatenblokjes, het groentenbouillonblokje en de gesneden wortelen toe en kook zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai). Voeg de rode paprika toe en kook verder zonder maatbekertje: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai). Voeg de courgetteblokjes toe enkook verder: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai). Snij ondertussen de champignons in schijfjes en voeg samen met de diepvrieserwtjes toe en kook verder zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).