Frisse Erwtensoep

Recept afdrukken
Frisse erwtensoep
Erwtensoep wordt vaak geassocieerd met snert, een soep gemaakt van spliterwten die bij onze noorderburen heel erg populair is en meer op een dikke pap dan op soep lijkt. In onderstaand recept zitten verse of diepvrieserwtjes die, gecombineerd met een handvol sla, garant staan voor een heerlijk frisse en lichte erwtensoep. En ook qua kleur is dit soepje een streling voor het oog.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediƫnten:
  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 1 handvol sla
  • 300 gram diepvrieserwtjes
  • 700 gram warm water
  • 1 groentenbouillonblokje
Bereiding:
Pel de ui en snij in vier. Maak de prei schoon en snij in grove sukken. Spoel de sla. Doe de ui en de prei in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden. Voeg olijfolie toe en sauteer: 3 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de sla, de erwtjes en het bouillonblokje toe aan de mengbeker, giet het warm water er in en kook: 15 min op 100 graden en snelheid 1. Mix de soep: 1 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).