Smeuïge rijstpap

Recept afdrukken
Smeuïge rijstpap
Het heeft heel lang geduurd voor ik het ideale rijstpap-dessert had gevonden. Te droog, te taai, te wit, te zoet, je herkent dit ongetwijfeld. Wedden dat het onderstaande recept je wel zal bevallen? Door de ruime hoeveelheid melk ten opzichte van de rijst, is het resultaat echt top!
Aantal porties: 4 Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 500 gram melk
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 70 gram rijst voor rijstpap
  • 25 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
Bereiding:
Doe de melk in de mengbeker en breng aan de kook: 5 min op 100 graden en snelheid 1. Voeg de saffraan, de vanillesuiker en de rijst toe en kook verder: 50 min op 90 graden en snelheid 1 (linksomdraai, zonder maatbekertje). Voeg de suiker toe en roer: 2 min (lepeltje/linksomdraai). Giet in kommetjes en laat afkoelen.