Smeuïge rijstpap

Yield: 6 personen
Author: Clevercooking
Smeuïge rijstpap

Smeuïge rijstpap

Prep time: 5 MinCook time: 60 MinTotal time: 1 H & 4 M
Het heeft heel lang geduurd voor ik het ideale rijstpap-dessert had gevonden. Te droog, te taai, te wit, te zoet, je herkent dit ongetwijfeld. Wedden dat het onderstaande recept je wel zal bevallen? Door de ruime hoeveelheid melk ten opzichte van de rijst, is het resultaat echt top!

Ingredients

  • 1000 gram melk
  • 1 dopje  saffraanpoeder
  • 125 gram rijst voor rijstpap
  • 50 gram  kristalsuiker
  • 1 eetlepel  vanillesuiker

Instructions

  1. Doe de melk in de mengbeker en breng aan de kook: 8 min op 100 graden en snelheid 1, zonder maatbekertje.
  2. Voeg de saffraan en de rijst toe. Roer de rijst even manueel om met een spatel en kook verder: 55 min/90 graden/linksomdraai/ snelheid 1, zonder maatbekertje.
  3. Voeg de kristal-en vanillesuiker toe en gaar nog even verder: 5 min/90°/linksomdraai/snelheid 1, zonder maatbekertje. 
  4. Giet in kommetjes en laat afkoelen.
Created using The Recipes Generator