Mojito

Yield: 4 glazen
Author: Clevercooking

Sinaasappellimonade

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Deze limonade is verkwikkend voor heel de familie en voor velen toegankelijker dan citroenlimonade. Vervang de suiker eventueel door Tagatesse of Zusto en dit drankje wordt nog lijnvriendelijker.

Ingredients

  • 100 gram  suiker of suikervervanger in aangepaste hoeveelheid (bvb. 50 gram Tagatesse)
  • Zeste van een 1/4 sinaasappel
  • 3  sinaalsappels
  • 500 gram  bruis of plat water
  • 500 gram  ijsblokjes

Instructions

  1. Doe de suiker samen met de sinaasappelzeste in de mengbeker en maal fijn: 25sec/snelheid 10.
  2. Snij de schil en haal zo veel mogelijk wit vlies van de sinaasappels. Snij de sinaasappels in vier en voeg ze toe aan de mengbeker, samen met 500 gram water. Mix 40 sec en snelheid 5 en verhoog de snelheid geleidelijk aan tot 10.
  3. Voeg 500 gram ijsblokjes toe aan de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 10.
  4. Plaats het kookmandje in de mengbeker, hou het tegen met de spatel en giet in glazen

Basilicumpesto

Yield: 100 gram
Author: Clevercooking
Basilicumpesto

Basilicumpesto

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Pesto alla genovese is, hoe kan het ook anders, een Italiaans gerecht met vijf ingrediënten. Gebruik een verse bos basilicum en een goede kwaliteit olijfolie om deze smaakmaker op tafel te zetten. Viva Italia!

Ingredients

  • 40 gram  parmezaan
  • 40 gram  pijnboompitjes
  • 2 teentjes  knoflook
  • Een handvol basilicum
  • Olijfolie

Instructions

  1. Doe de parmezaan in de mengkom en mix: 10 sec op snelheid 8. Zet opzij.
  2. Doe de pijnboompitten en de gepelde knoflookteentjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6. Spatel naar beneden.
  3. Voeg de basilicum toe en hak: 5 sec op snelheid 4. Spatel naar beneden.
  4. Voeg de parmezaan toe en stel in 30 sec op snelheid 3,5. Voeg ondertussen door de opening olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.

Tzatziki

Yield: 750 gram
Author: Clevercooking

Tzatziki

Prep time: 5 MinCook time: 5 MinTotal time: 10 Min
Geen Griekse keuken zonder Tsatziki. Vaak wordt dit bijgerecht gegeten bij gegrild vlees of geserveerd met een stukje pitabrood. In authentieke Griekse recepten gebruikt men vaak een beetje azijn, maar in dit recept is die vervangen door citroensap. Let erop dat je de komkommerpitjes verwijdert en je de rest van de komkommer na het mixen goed laat uitlekken. Zo vermijd je dat de tzatziki te lopend wordt.

Ingredients

  • 400 gram
  • komkommer
  • 2 teentje
  • knoflook
  • 20
  • mooie blaadjes munt
  • 500 gram
  • Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels
  • citroensap
  • Peper en zout

Instructions

  1. Schil de komkommer en snij hem in de lengte door. Haal de pitjes eruit.
  2. Snij de komkommer in grove stukken en doe hem in de mengkom. Voeg zout naar smaak toe en meng: 4 sec op snelheid 4.
  3. Giet over in het kookmandje en laat uitlekken. Plaats fris gedurende 30 min.
  4. Doe de knoflookteentjes en de muntblaadjes in de beker en hak: 3 sec op snelheid 7. Spatel de blaadjes naar beneden en herhaal: 3 sec op snelheid 7
  5. Voeg de Griekse yoghurt, het citroensap en de peper toe. Ook het uitgelekte komkommermengsel toevoegen aan de mengbeker en mengen: 10 sec op snelheid 2 (linksomdraai).

Tapenade van zongedroogde tomaten

Yield: 250 gram
Author: Clevercooking

Tapenade van zongedroogde tomaten

Prep time: 2 MinCook time: 1 MinTotal time: 3 Min
Zongedroogde tomaten kan je in heel veel recepten gebruiken: lekker in salades en pastasauzen maar ook in deze heerlijke tapenade. Zo kan je op elk moment genieten van de smaak van de zomer. Je kan zongedroogde tomaatjes zelf maken door ze te drogen in de oven en ze te bewaren in olie, maar de snelle versie gaat uit van een potje uit de supermarkt dat je hakt in de Thermomix.

Ingredients

  • 20 gram
  • sjalot
  • 1
  • knoflookteentje
  • 15
  • basilicumblaadjes
  • 150 gram
  • zongedroodge tomaatjes in olie
  • 50 gram
  • ontpitte zwarte olijven
  • 15 gram
  • pijnboompitjes

Instructions

  1. Doe de in vieren gesneden sjalot, de knoflook, de pijnboompitjes en de basilicumblaadjes in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 7. Spatel naar beneden.
  2. Voeg de olijven en de zongedroogde tomaten mét de olie toe en hak: 3 sec op snelheid 6. - Spatel naar beneden en meng nog even: 7 sec op snelheid 2.
  3. Dek af en hou tot gebruik in de koelkast.

Courgette/Koriandersoep

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Courgette/Koriandersoep

Courgette/Koriandersoep

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 25 M
Recepten voor courgettesoep zijn er bij de vleet. Deze variant met een mooie hoeveelheid koriander is een echte ontdekking en een feest voor wie geen voorstander is van een gemixte soep.

Ingredienten:

  • 2 courgettes
  • 2 wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 knoflookteentje
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 rode pepertjes
  • 4 eetlepels verse koriander
  • Olijfolie
  • 2 dl room (optioneel)

Instructies:

How to cook Courgette/Koriandersoep

  1. Pel de ui en de knoflook en doe deze samen met de peterselie in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Voeg wat olijfolie toe en sauteer: 3 min op 100 graden en snelheid 1. Haal uit de beker.
  3. Schil de courgette en de wortelen, snij in grove stukken en doe in de mengbeker. Voeg de bouillon toe en laat garen: 15 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Mix de soep: 2 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).
  5. Haal de zaadlijsten uit de pepertjes en snij ze in fijne ringetjes.
  6. Snij de koriander fijn en voeg aan de gemixte soep toe samen met de pepertjes, de opzij gehouden ui en de look.
  7. Werk af met de room en roer nog even: 1 min (lepeltje).
Created using The Recipes Generator

Frisse Erwtensoep

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Frisse Erwtensoep

Frisse Erwtensoep

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Erwtensoep wordt vaak geassocieerd met snert, een soep gemaakt van spliterwten die bij onze noorderburen heel erg populair is en meer op een dikke pap dan op soep lijkt. In onderstaand recept zitten verse of diepvrieserwtjes die, gecombineerd met een handvol sla, garant staan voor een heerlijk frisse en lichte erwtensoep. En ook qua kleur is dit soepje een streling voor het oog.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1/2 prei
  • 1 handvol sla
  • 300 gram diepvrieserwtjes
  • 700 gram warm water
  • 1 groentenbouillonblokje

Instructies:

How to cook Frisse Erwtensoep

  1. Pel de ui en snij in vier. Maak de prei schoon en snij in grove sukken. Spoel de sla.
  2. Doe de ui en de prei in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5. Spatel naar beneden.
  3. Voeg olijfolie toe en sauteer: 3 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg de sla, de erwtjes en het bouillonblokje toe aan de mengbeker, giet het warm water er in en kook: 15 min op 100 graden en snelheid 1.
  5. Mix de soep: 1 min op snelheid 10 (geleidelijk aan).
Created using The Recipes Generator

Salmorejo

Yield: 100 gram
Author: Clevercooking

Basilicumpesto

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Pesto alla genovese is, hoe kan het ook anders, een Italiaans gerecht met vijf ingrediënten. Gebruik een verse bos basilicum en een goede kwaliteit olijfolie om deze smaakmaker op tafel te zetten. Viva Italia!

Ingredients

  • 40 gram  parmezaan
  • 40 gram  pijnboompitjes
  • 2 teentjes  knoflook
  • Een handvol basilicum
  • Olijfolie

Instructions

  1. Doe de parmezaan in de mengkom en mix: 10 sec op snelheid 8. Zet opzij.
  2. Doe de pijnboompitten en de gepelde knoflookteentjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 6. Spatel naar beneden.
  3. Voeg de basilicum toe en hak: 5 sec op snelheid 4. Spatel naar beneden.
  4. Voeg de parmezaan toe en stel in 30 sec op snelheid 3,5. Voeg ondertussen door de opening olijfolie toe tot je de gewenste dikte hebt.

Tomatensoep met balletjes

Tomatensoep met balletjes

Zelfs kinderen die geen verse tomaten lusten, kan je in de meeste gevallen wel plezier doen met een verse tomatensoep met lekkere gehaktballetjes. Een veel gehoorde opmerking is dat een verse tomatensoep soms een zuur smaakje heeft of een fletse kleur. Gebruik veel tomaten, wat ketchup en tomatenpuree en je zal niemand meer horen klagen. Hoewel, liggen er in het bord naast mij niet meer balletjes?

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 10 MTotale tijd: 20 M
Heel wat mensen vinden het klaarmaken van een lekkere risotto tijdrovend. Rijst eerst aanstoven en daarna heel gedoseerd bouillon toevoegen. Wachten tot de bouillon is opgenomen, weer bouillon toevoegen enzovoort. Met onderstaand recept maak je een heerlijke risotto zonder dat er iets mis kan lopen. Gebruik voor deze Italiaanse klassieker echte risotto-rijst zoals Arborio of Carnaroli. Laat de Thermomix al het werk doen en je hebt tijd om je cursus Italiaans ter hand te nemen. Capito?

Ingredienten:

  • 50 gram parmezaan
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Een handvol rucola of meer
  • 7 halfzongedrooged tomaatjes in olie
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 250 gram arboriorijst
  • 60 gram witte wijn
  • 500 gram water
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 50 gram geroosterde pijnboompitten
  • Peper en zout
  • Olijfolie
  • 30 gram boter (15 gram + 15 gram)

Instructies:

How to cook Risotto met paddenstoelen, zongedroogde tomaatjes en rucola

  1. Doe de parmezaan in de mengbeker en maal: 10 sec op snelheid 10. Zet apart.
  2. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  3. Spatel naar beneden, voeg olijfolie en de eerste 15 gram boter toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  4. Voeg de rijst en de wijn toe en sauteer zonder maatbekertje: 2 min op 100 graden en snelheid 1.
  5. Voeg water, bouillonblokje en zongedroogde tomaten toe en gaar zonder maatbekertje: 8 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  6. Snij de paddenstoelen en voeg toe: 6 min op 100 graden (lepeltje/linksomdraai).
  7. Giet over in een kom, voeg het citroensap toe, de rucolablaadjes, de overige 15 gram boter en wat peper. Voeg nu de parmezaan toe en meng met de hand. Proef en kruid eventueel nog af met extra zout en peper.
Created using The Recipes Generator

Heerlijke veggie-pastasaus

Aantal porties: 6 personen
Auteur:
Heerlijke veggie-pastasaus

Heerlijke veggie-pastasaus

Bereidingstijd: 5 MKooktijd: 15 MTotale tijd: 20 M
Natuurlijk is er in de winkel een ruime keuze aan kant-en-klare spaghettisaus. Af en toe ontdek je er zelfs echte groenten-en gehaktstukjes in. Maar de lekkerste pastasaus maak je natuurlijk zelf. Tomaten, rode paprika, courgette, wortel en champignons zorgen voor de nodige groenten- aanvoer en de erwtjes geven deze saus nog een heerlijke krokante beet. Ook zonder toevoeging van gehakt is dit gerecht een aanrader. Natuurlijk kan je verse tomaten gebruiken, maar tomaat uit blik geeft ook een prima resultaat op voorwaarde dat je voor een smakelijke soort kiest zoals de lekkere datterini- tomaten.

Ingredienten:

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentenbouillonblokje
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • 150 gram champignons
  • 100 gram diepvrieserwtjes
  • Olijfolie

Instructies:

How to cook Heerlijke veggie-pastasaus

  1. Pel de ui en de knoflook, doe in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Spatel naar beneden, voeg olijfolie toe en sauteer: 5 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de wortel in blokjes, dan de rode paprika en de courgette.
  4. Voeg de tomatenblokjes, het groentenbouillonblokje en de gesneden wortelen toe en kook zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  5. Voeg de rode paprika toe en kook verder zonder maatbekertje: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  6. Voeg de courgetteblokjes toe enkook verder: 3 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
  7. Snij ondertussen de champignons in schijfjes en voeg samen met de diepvrieserwtjes toe en kook verder zonder maatbekertje: 5 min op 100 graden en snelheid 1 (linksomdraai).
Created using The Recipes Generator

Fruithapje appel/banaan (vanaf 4 à 6 maand)

Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Fruithapje appel/banaan (vanaf 4 à 6 maand)

Fruithapje appel/banaan (vanaf 4 à 6 maand)

Prep time: 3 MinCook time: 2 MinTotal time: 5 Min
Hocus Pocus Pats: een heerlijk fruithapje in 10 tellen! Welke baby is nu nog ongeduldig?

Ingredients

  • 1  appel
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1  banaan
  • 1  koek

Instructions

  1. Schil de appel en snij in acht stukken. Pel de banaan en snij in vier stukken. Breek de koek in vier.
  2. Doe appel, banaan, koek en sinaasappelsap in de mengbeker en mix: 10 sec op snelheid 7.

Groentenhapje (vanaf 4 à 6 maand)

Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Groentenhapje (vanaf 4 à 6 maand)

Groentenhapje (vanaf 4 à 6 maand)

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Met dit recept kan je zowat alle groentenhapjes klaarmaken. Laat je niet te vlug ontmoedigen als je baby de groente die je voorschotelt niet onmiddellijk lust. Het is perfect normaal dat je een smaak verschillende keren moet aanbieden vooral je baby er vertrouwd mee is.

Ingredients

  • 1  aardappel
  • 1/2  courgette of 1/3 venkel
  • 150 gram  water
  • 1 koffielepel  Vetstof (plantaardige olie zoals maïs-, olijf-, arachide-, koolzaad-of zonnebloemolie of zachte plantaardige margarine)

Instructions

  1. Schil de aardappel en de courgette of venkel en snij in niet al te grote blokjes. Doe in de mengbeker.
  2. Voeg de vetstof en het water toe en kook: 14 min op 100 graden en snelheid 1.
  3. Mix: 1 min op snelheid 1 (geleidelijk aan).
  4. Laat voldoende afkoelen.

Groentenhapje met vis of vlees gekookt (vanaf 12 maand)

Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Groentenhapje met vis of vlees gekookt (vanaf 12 maand)

Groentenhapje met vis of vlees gekookt (vanaf 12 maand)

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Met dit recept kan je zowat alle groentenhapjes klaarmaken. Laat je niet te vlug ontmoedigen als je baby de groente die je voorschotelt niet onmiddellijk lust. Het is perfect normaal dat je een smaak verschillende keren moet aanbieden vooral je baby er vertrouwd mee is.

Ingredients

  • 50 gram  aardappel
  • 100 gram wortel of andere groente
  • 30 gram  vis of vlees
  • 200 gram  water
  • 1 koffielepel  Vetstof (plantaardige olie zoals maïs-, olijf-, arachide-, koolzaad-of zonnebloemolie of zachte plantaardige margarine)

Instructions

  1. Schil de aardappel en de wortel of andere groente en snij in grove stukken, doe alles samen met de vis of het vlees in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 5.
  2. Voeg de vetstof en het water toe en kook: 13 min op 100 graden en snelheid 1. 
  3. Mix: 1 min op snelheid 3.
  4. Laat voldoende afkoelen.

Groentenhapje met vis of vlees gestoomd (vanaf 12 maand)

<
Yield: 1 hapje
Author: Clevercooking
Groentenhapje met vis of vlees gestoomd (vanaf 12 maand)

Groentenhapje met vis of vlees gestoomd (vanaf 12 maand)

Prep time: 5 MinCook time: 15 MinTotal time: 20 Min
Met dit recept kan je zowat alle groentenhapjes klaarmaken. Laat je niet te vlug ontmoedigen als je baby de groente die je voorschotelt niet onmiddellijk lust. Het is perfect normaal dat je een smaak verschillende keren moet aanbieden vooral je baby er vertrouwd mee is.

Ingredients

  • 50 gram  aardappel
  • 100 gram  wortel of andere groente
  • 30 gram  vis of vlees
  • 400 gram  water
  • 1 koffielepel vetstof (plantaardige olie zoals maïs-, olijf-, arachide-, koolzaad-of zonnebloemolie of zachte plantaardige margarine)

Instructions

  1. Schil de aardappel en de wortel of andere groente en snij ingrove stukken, doe alles samen met de vis of het vlees in de mengbeker en hak: 3 sec op snelheid 4.
  2. Doe alles in het kookmandje. Voeg water toe aan de mengbeker, plaats het kookmandje en stoom: 15 min op Varoma en snelheid 1.
  3. Haal het kookmandje met de spatel uit de mengbeker, giet het kookvocht weg en maak het kookmandje leeg in de mengbeker, voeg de vetstof toe en mix: 30 sec op snelheid 3.
  4. Laat voldoende afkoelen.

Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 30 M
Heerlijk toch de recepten waarmee je in één keer groenten, vlees én saus kan klaarmaken. Dank zij de verschillende niveaus van de Thermomix geniet je van een lekkere maaltijd zonder moeite en zonder (veel) afwas. Wat wil een mens nog meer?

Ingredienten:

  • 600 gram kalkoenfilet
  • 2 mooie wortelen
  • 2 selderstengels
  • 50 gram selderblaadjes
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 50 gram bloem
  • 150 gram zure room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel worchestershiresaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout
  • Gerookt paprikapoeder
  • 600 gram water

Instructies:

How to cook Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

  1. Doe het water samen met het bouillonblokje, de in stukken gesneden wortel, selder en selderblaadjes in de mengbeker.
  2. Snij de kalkoenfilet in niet al te kleine blokjes en kruid ze met peper en gerookt paprikapoeder. Doe ze in de diepe varomaschaal en kook: 15 min op Varoma en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de paprika in reepjes en leg ze in de platte varomatray. Plaats deze bovenop de varomaschaal en kook verder: 5 min op Varoma en snelheid 1
  4. Maak ondertussen de champignons proper en snij ze in schijfjes.
  5. Schuif de paprikareepjes naar één kant van de varomatray en leg de champignonschijfjes aan de andere kant en kook verder: 7 min op Varoma en snelheid 1.
  6. Zet varomaschaal en tray aan de kant.
  7. Voeg de bloem, worchestershiresaus, limoensap en zure room toe aan de mengbeker en kook: 1 min op 100 graden en snelheid 5,5.
  8. Voeg de paprikareepjes en champignons toe aan de saus.
  9. Verdeel de kalkoenstukjes over de borden en voeg de groenten met saus toe.
  10. Serveer met rijst.
Created using The Recipes Generator

Zalm in de oven met mangosaus

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Zalm in de oven met mangosaus

Zalm in de oven met mangosaus

Prep time: 5 MinCook time: 20 MinTotal time: 25 Min
Op het eerste gezicht lijkt dit recept misschien wat raar: vis gecombineerd met fruit. Probeer het uit en je zal verrast staan over de wonderlijke match van de heerlijke zalm met de zoete mango. De nootjescrunch bovenaan maakt het helemaal af en zorgt voor een verrassing in je mond.

Ingredients

  • 4  zalmfilets, met of zonder vel
  • Zout
  • Paprikapoeder
  • 1  rijpe mango
  • Een handvol  gepelde pistachenoten
  • 2 eetlepels  zoete chilisaus
  • Olijfolie

Instructions

  1. Doe de pistachenoten in de mengbeker en hak kort: 0.5 sec op turbo. Controleer het resultaat en herhaal indien gewenst. De nootjes moeten nog stukjes vertonen. Hou opzij en reinig de mengbeker.
  2. Verwarm de oven op 200 graden.
  3. Schil de mango en snij hem in grove stukken. Doe hem in de mengbeker, samen met de chilisaus en kook: 5 min op 98 graden en snelheid 1.
  4. Mix: 1 min op snelheid 10.
  5. Olie een ovenschaal in met een beetje olijfolie, leg de zalmfilets erin en kruid met zout en paprikapoeder. Overgiet de zalmfilets met de mangosaus en bestrooi met de gehakte pistachenoten.
  6. Zet 15 min in de oven op 200 graden.

Rösti’s

Yield: 6 personen, 2 rösti’s per persoon
Author: Clevercooking

Rösti’s

Prep time: 5 MinCook time: 10 MinTotal time: 15 Min
Frietjes en kroketjes zijn natuurlijk niet te versmaden. Wil je wat origineler uit de hoek komen, probeer dan deze rösti’s. De aardappels hakken gaat in de Thermomix supersnel, en je bakt deze aardappelkoekjes gewoon rauw iin de pan.

Ingredients

  • 1/2 kg  aardappelen
  • 100 gram  gerookte spekblokjes
  • 1  sjalot
  • 50 gram  bloem
  • 1  ei
  • Peper
  • Zout
  • Arachideolie

Instructions

  1. Pel de sjalot en snij in twee.
  2. Doe de sjalot samen met de gerookte spekblokjes in de mengbeker en hak: 10 sec op snelheid 5,5. Spatel naar beneden.
  3. Schil de aardappelen, snij ze in grote stukken en doe ze ongewassen in de mengbeker bij het sjalot/spekmengsel.
  4. Voeg het ei toe, de bloem en peper en zout en hak: 4 sec op snelheid 7.
  5. Verwarm een goeie bodem arachideolie in een anti-aanbakpan. Vorm met een eetlepel hoopjes van de aardappelen en leg ze in de pan. Druk ze aan met de onderkant van de lepel zodat een platter schijfje ontstaat. Of plaats een kleine dresseerring in de pan en druk de aardappelen goed aan.
  6. Bak 5 min, draai de rösti’s om en bak 5 min aan de andere kant.
  7. Laat even uitlekken op een keukenpapier en serveer.

Speculaaspasta

Yield: 2 potjes van 230 ml
Author: Clevercooking
Speculaaspasta

Speculaaspasta

Prep time: 1 MinCook time: 1 MinTotal time: 2 Min
Kent u het programma “De Bedenkers” nog van de Vlaamse tv-zender Eén? Deelneemster Els Scheppers eindigde in 2007 met haar creatie van speculaaspasta in de halve finale. In 2008 lanceerde Lotus de eerste speculaaspasta op de markt en kende er onmiddellijk een enorm succes mee. Onderstaand recept is een variant waarvoor je wel heel weinig ingrediënten nodige hebt: suiker, mascarpone en natuurlijk ... speculaas.

Ingredients

  • 250 gram
  • mascarpone
  • 150 gram
  • speculaaskoekjes
  • 75 gram
  • suiker

Instructions

  1. Doe de speculaaskoekjes in de mengbeker en hak: 6 sec op snelheid 7.
  2. Voeg de mascarpone en de suiker toe en meng: 5 sec op snelheid 5.
  3. Bewaar in de koelkast.

Moelleux au chocolat

Yield: 4 grote of 8 kleine stuks
Author: Clevercooking
Moelleux au chocolat

Moelleux au chocolat

Prep time: 15 MinCook time: 10 MinTotal time: 25 Min
Smelt jij ook weg voor dit heerlijke dessert met gebakken buitenkant en een lopend chocoladehart? Als je de instructies in dit recept nauwkeurig opvolgt, kan er echt niets mis gaan. Gebruik een goede kwaliteit van donkere chocolade , bijvoorbeeld de callets van Callebaut 811. Het beslag is in de Thermomix in een handomdraai gemaakt. Je kan het beslag ook gerust een dag van tevoren klaarmaken zodat je het daarna enkel nog in vormpjes moet gieten of spuiten.

Ingredients

  • 100 gram
  • donkere chocolate (bij voorkeur callets of anders kleine stukjes)
  • 4
  • eieren
  • 110 gram
  • boter
  • 50 gram
  • gezeefde patisseriebloem
  • 100 gram
  • suiker
  • Vers rood fruit
  • Bloemsuiker

Instructions

  1. Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af en zeef de bloem.
  2. Plaats de vlinder op het mes.
  3. Doe 2 hele eieren en 2 dooiers in de mengbeker en klop: 2 min op 50 graden en snelheid 3.
  4. Verwijder de vlinder
  5. Doe de in stukjes gesneden boter en de chocoladestukjes in de mengbeker en verwarm: 5 min op 50 graden en snelheid 2.
  6. Voeg de gezeefde bloem en de suiker toe en meng: 1 min op snelheid 2.
  7. Doe het deeg in een spuitzak en laat een paar uur afkoelen in de koelkast.
  8. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  9. Beboter en bebloem in een dun laagje serveerringen of muffinvormpjes.
  10. Vul de ringen of de vormpjes voor 2/3de met het chocolademengstel en zet gedurende 7 min in de oven. Duw even op het mengsel, het moet nog een beetje meegeven.
  11. Laat eventueel nog even verder bakken als je voor grote porties gekozen hebt.
  12. Haal uit de vormpjes en bestrooi met wat poedersuiker. Dien op met wat vers rood fruit naar keuze.

Zuccoto à la Ilse

Aantal porties: 10 glaasjes
Auteur:
Zuccoto à la Ilse

Zuccoto à la Ilse

Bereidingstijd: 15 MKooktijd: 2 hourTotale tijd: 2 H & 15 M
Eigenlijk staat Zuccoto bij de Italianen op tafel rond Kerst en wordt dit dessert gewoonlijk gemaakt met cake. Maar deze versie is heel eenvoudig, in de Thermomix nog eenvoudiger en de smaak en textuur zijn gewoon top. En Kerst? Daar wacht je toch niet op?

Ingredienten:

  • 55 gram amandelschilfers
  • 250 gram room
  • 100 gram poedersuiker
  • 2 gelatineblaadjes van 2 gram
  • 3 eetlepels amaretto
  • 3 eierdooiers
  • 375 gram mascarpone
  • 100 gram chocoladeschilfers

Instructies:

How to cook Zuccoto à la Ilse

  1. Rooster de amandelschilfers in een anti-kleefpan. Laat wat kleuren, maar niet bruin worden. Haal uit de pan en laat afkoelen.
  2. Plaats de vlinder op het mes.
  3. Doe de room in de mengkom en klop de room op met de helft van de poedersuiker tot hij de dikte heeft van yoghurt: 35 sec op snelheid 2,5. Haal uit de mengbeker en zet opzij. Reinig de beker.
  4. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  5. Verwarm de amaretto even, bijvoorbeeld in de microgolf en los de uitgeknepen gelatineblaadjes op in de amaretto.
  6. Doe de eierdooiers samen met de rest van de poedersuiker in de mengbeker en klop ze wit: 3 min op snelheid 3.
  7. Haal uit de kom en meng er de mascarpone en amaretto met opgeloste gelatine onder. Spatel er dan voorzichtig de lobbig geklopte room door
  8. Giet in glaasjes en laat minstens 2 uur afkoelen in de ijskast.
  9. Werk voor het serveren af met geroosterde amandelschilfers en chocoladeschilfers.
Created using The Recipes Generator