Tapenade van zongedroogde tomaten

Recept afdrukken
Tapenade van zongedroogde tomaten
Zongedroogde tomaten kan je in heel veel recepten gebruiken: lekker in salades en pastasauzen maar ook in deze heerlijke tapenade. Zo kan je op elk moment genieten van de smaak van de zomer. Je kan zongedroogde tomaatjes zelf maken door ze te drogen in de oven en ze te bewaren in olie, maar de snelle versie gaat uit van een potje uit de supermarkt dat je hakt in de Thermomix.
Aantal porties: 250 gram Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 20 gram sjalot
  • 1 knoflookteentje
  • 15 basilicumblaadjes
  • 150 gram zongedroodge tomaatjes in olie
  • 50 gram ontpitte zwarte olijven
  • 15 gram pijnboompitjes
Bereiding:
Doe de in vieren gesneden sjalot, de knoflook, de pijnboompitjes en de basilicumblaadjes in de mengbeker en hak: 5 sec op snelheid 7. Spatel naar beneden. Voeg de olijven en de zongedroogde tomaten mét de olie toe en hak: 3 sec op snelheid 6. - Spatel naar beneden en meng nog even: 7 sec op snelheid 2. Dek af en hou tot gebruik in de koelkast.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium