Heerlijk toch de smaak van rood fruit! Maak deze heerlijke shake als de aardbeien op hun best zijn en combineer ze met bosbessen en frambozen voor deze lekkere smoothie die in een handomdraai klaar is. Gebruik melk en yoghurt die goed koud zijn en je hebt een oh-zo-lekkere shake waar je vrolijk van wordt.
Ingredients
100 gram aardbeien
100 gram bosbessen
100 gram frambozen
een klein potje natuuryoghurt (125gr)
250 gram koude melk
2 zakjes vanillesuiker
Instructions
Hou enkele frambozen en bosbessen opzij voor de afwerking.
Doe alle ingrediënten in de mengbeker en mix: 15 sec/snelheid 7.
Begin de dag gezond met dit glas boordevol vitaminen. Klaar in 5 minuten! Uiteraard ook ideaal als 4-uurtje en zo veel gezonder dan een koek of chocolade-snack.
Ingredients
2
kiwi's (groen of geel)
1
rijpe peer
1
avocado
20 gram
havermout
20 gram
honing
250 gram
melk
Instructions
Schil de kiwi's, de peer en de avocado en snij ze in grove stukken.
Doe ze in de mengbeker samen met de havermout, de honing en de melk en mix: 50 sec./snelheid 8.
Prep time: 5 MinCook time: 20 MinTotal time: 25 Min
Vroeger at iedereen muesli en plots is daar de cruesli-en granolahype. Wat is het verschil? Muesli is een mengeling van granen. Vaak worden er ook gedroogd fruit en nootjes, rozijnen of kokosrasp aan toegevoegd.Suiker zit er normaal niet in, maar bij de kant-en-klare versie uit de winkel is dat wel het geval. Cruesli is eigenlijk een merknaam van Quaker die zij gebruiken voor de krokante versie van hun muesli. Om het krokant effect te creëren wordt er suiker toegevoegd en meestal ook boter of een ander vet. Granola bestaat ook uit granen en vaak gedroogd fruit dat wordt gebakken in een laagje olie en gezoet wordt met natuurlijke zoetstoffen zoals ahornsiroop of honing. Probeer onderstaand recept uit, het is heerlijk met yoghurt en vers fruit.
Ingredients
250 gram havermout
80 gram gemengde ongezouten noten
50 gram zaden en pitten (bvb. sesamzaad, zonnebloem- of pompoenpitten)
60 gram zonnebloem- of kokosolie
70 gram water
40 gram ahornsiroop
30 gram kokosrasp of kokosschaafsels
Instructions
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
Doe de noten in de mengbeker en hak: 3 sec op snelheid 5.
Voeg de zaden, pitten en havermout toe en meng: 10 sec op snelheid 3.
Verwarm de zonnebloem-of kokosolie en giet ze door de opening bij de rest van het mengsel. Voeg ook het water toe en meng: 15 sec op snelheid 3 (linksomdraai).
Giet alles op de bakplaat, spreid uit en bak gedurende 15 minuten in de oven. Roer halverwege de baktijd even om zodat de granola mooi goudbruin wordt.
Stort het mengsel uit, voeg de kokosrasp of de kokosschaafsels toe en laat afkoelen.