Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Yield: 4 personen
Author: Clevercooking
Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Gemarineerde kippenblokjes, rijst en paprika

Prep time: 10 MinCook time: 30 MinTotal time: 40 Min
Dit kleurrijke en makkelijke all-in-one gerecht zet je echt snel op tafel, zeker als je de kippenblokjes op voorhand al marineert.

Ingredients

  • 3
  • kipfilets in blokjes van 3cm gesneden
  • 1
  • rode paprika
  • 1/2
  • gele paprika
  • 1/2
  • groene paprika
  • 1
  • groentenbouillonblokje
  • 1000 gram
  • water
  • 20 gram
  • maïzena
  • 2 teentjes
  • look
  • 25 gram
  • gember in schijfjes gesneden
  • 100 gram
  • sojasaus
  • 50 gram
  • honing
  • 1 theelepel
  • sesamolie
  • 25 gram
  • Hoisinsaus (verkrijgbaar bij o.a. Delhaize)
  • snuifje
  • peper

Instructions

  1. Maak eerst de marinade. Doe de teentjes look, de gember, de sojasaus, de honing, de sesamolie, de Hoisinsaus en wat peper in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 6. Overgiet hiermee de kippenblokjes en laat minstens 20 minuten in de koelkast marineren.
  2. Haal ondertussen de zaadjes uit de paprika's en snij ze in grove stukken. Leg ze in de onderste varomaschaal.
  3. Haal de kippenblokjes uit de marinade en leg ze in de bovenste varomaschaal.
  4. Doe de marinade samen met het bouillonblokje en nog een snuifje zout in de mengbeker.
  5. Weeg de rijst af en plaats het kookmandje met de rijst in de mengbeker. Giet het water op de rijst en roer de rijst even om zodat alle korreltjes wat vochtig zijn.
  6. Plaats de varoma met de kippenblokjes en de paprika-stukken en gaar: 25 min/varoma/snelheid 1.
  7. Verwijder de varoma en haal het kookmandje met behulp van de spatel uit de beker. Hou het kookvocht bij.
  8. Doe 400gr van het kookvocht opnieuw in de beker en voeg de maïzena toe en gaar nog even: 5 min/varoma/snelheid 2. Kruid eventueel nog bij met zout.
  9. Dien de rijst op met de groenten en kippenblokjes en serveer de saus er apart bij.

Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Aantal porties: 4 personen
Auteur:
Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

Bereidingstijd: 10 MKooktijd: 20 MTotale tijd: 30 M
Heerlijk toch de recepten waarmee je in één keer groenten, vlees én saus kan klaarmaken. Dank zij de verschillende niveaus van de Thermomix geniet je van een lekkere maaltijd zonder moeite en zonder (veel) afwas. Wat wil een mens nog meer?

Ingredienten:

  • 600 gram kalkoenfilet
  • 2 mooie wortelen
  • 2 selderstengels
  • 50 gram selderblaadjes
  • 1 rode paprika
  • 200 gram champignons
  • 50 gram bloem
  • 150 gram zure room
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 1 eetlepel worchestershiresaus
  • 1 eetlepel limoensap
  • Zout
  • Gerookt paprikapoeder
  • 600 gram water

Instructies:

How to cook Gestoomde kalkoenblokjes met groenten en seldersaus

  1. Doe het water samen met het bouillonblokje, de in stukken gesneden wortel, selder en selderblaadjes in de mengbeker.
  2. Snij de kalkoenfilet in niet al te kleine blokjes en kruid ze met peper en gerookt paprikapoeder. Doe ze in de diepe varomaschaal en kook: 15 min op Varoma en snelheid 1.
  3. Snij ondertussen de paprika in reepjes en leg ze in de platte varomatray. Plaats deze bovenop de varomaschaal en kook verder: 5 min op Varoma en snelheid 1
  4. Maak ondertussen de champignons proper en snij ze in schijfjes.
  5. Schuif de paprikareepjes naar één kant van de varomatray en leg de champignonschijfjes aan de andere kant en kook verder: 7 min op Varoma en snelheid 1.
  6. Zet varomaschaal en tray aan de kant.
  7. Voeg de bloem, worchestershiresaus, limoensap en zure room toe aan de mengbeker en kook: 1 min op 100 graden en snelheid 5,5.
  8. Voeg de paprikareepjes en champignons toe aan de saus.
  9. Verdeel de kalkoenstukjes over de borden en voeg de groenten met saus toe.
  10. Serveer met rijst.
Created using The Recipes Generator