Aantal porties: 6

Crème van witte chocolade met aardbeien
Bereidingstijd: 10 MinInactive time: 4 H & 20 MTotale tijd: 4 H & 30 M
Aardbeien en witte chocolade: altijd een lekkere combinatie! Dit dessertje is opgebouwd uit 2 (of eigenlijk 3 lagen): een koekjeslaagje onderaan, de witte chocoladecrème en heerlijke Belgische aardbeien. Reken ongeveer 4 uur om de crème te laten opstijven. Lekker makkelijk dus om dit dessert in de namiddag te maken, dan moet je het 's avonds enkel maar serveren.
Ingredienten
- 1+1/2 blaadje gelatine (bij mij was dat samen 2,5 gr)
- 200 gr witte chocolade, bij voorkeur callets
- 300 gr slagroom, 30% vetgehalte (100 gr + 200 gr)
- 2 eierdooiers
- 6 zandkoekjes of gebroken ijshoorntjes
- 250 gr aardbeien
- eventueel enkele blaadjes basilicum of munt voor de afwerking
Instructies
- Leg de gelatine in een schaaltje met koud water.
- Doe de witte chocoladecallets in de mengbeker. Heb je geen callets, snij dan de witte chocolade in stukjes. In beide gevallen hak je de chocolade eerst: 5 sec/snelheid 8.
- Voeg 100 gr room toe en verwarm: 3 min/50°/snelheid 2.
- Spatel naar beneden en verwarm verder: 1 min50°/snelheid 2.
- Knijp de gelatine uit, voeg toe aan de mengbeker en meng: 30 sec/snelheid 3.
- Voeg de eierdooiers toe en meng 30 sec/snelheid 3.
- Giet alles over in een ruime kom en laat 20 min afkoelen.
- Reinig de beker.
- Plaats de vlinder en voeg de overige 200 gr room toe. Klop de room op tot die lobbig is. Dit gaat zeer snel. De duur hangt af van het vetgehalte van de room. enkele seconden/ snelheid 3,5. Controleer even en herhaal eventueel nog enkele seconden. Laat niet te lang kloppen, want dan heb je brokken.
- Spatel de room in drie delen manueel door het chocolademengsel.
- Verkruimel wat koekjes en leg ze onderaan in de glaasjes.
- Giet de chocoladecrème voorzichtig op de koekjes en laat minimum 4 uur opstijven in de koelkast.
- Werk af met Belgische aardbeien en eventeel een blaadje basilicum of munt.