Confituur van kersen en rode besjes

Aantal porties: 4 potten van 335 gr
Auteur: Clevercooking
Confituur van kersen en rode besjes

Confituur van kersen en rode besjes

Bereidingstijd: 20 MinKooktijd: 15 MinTotale tijd: 35 Min

Wat is er leuker om in de Thermomix te maken dan lekkere confituur? Ik gebruik graag Pec Plus om een mooie stevige confituur te krijgen. Dankzij het pectine-gehalte van de Pec Plus kan je zo heel wat minder suiker gebruiken. Kijk op de verpakking van de Pec Plus (in de supermarkt te vinden in de afdeling van de suiker) welke verhouding je moet gebruiken van fruit, Pec Plus en kristalsuiker. De onderstaande beschrijving is dus indicatief want wellicht heb je niet exact dezelfde hoeveelheid fruit als wat ik gebruikte. Hou je wel ongeveer aan het fruitgewicht uit dit recept. Minder mag, maar meer beter niet om overkoken te vermijden.

Je kan natuurlijk ook experimenteren met ander fruit. Er gaat niets boven zelfgemaakte confituur!

Ingredienten

  • 220 gr rode bessen (na mixen en zeven 125 gr)
  • 1,200 gr kersen (gewicht inclusief steeltjes en pitten) of 1,040 gr aan ontpit gewicht
  • 25 gr Pec Plus
  • 400 gr kristalsuiker
  • sap van 1 citroen

Instructies

  1. Spoel de rode bessen en haal ze van de stengeltjes. Doe ze in de mengbeker en mix: 10 sec/snelheid 8. Giet de inhoud in een fijne zeef en duw alles met een lepel naar beneden. Haal zoveel mogelijk vocht uit het mengsel. De droge pitjes en velletjes die in de zeef blijven zitten, gooi je weg. Je houdt een wat dikker sap over.
  2. Doe het rode bessensap in de mengbeker, voeg de ontpitte kersen toe en mix: 10 sec/snelheid 5.
  3. Voeg de Pec Plus toe en meng even met de spatel. Sluit het deksel en breng aan de kook: dat duurde bij mijn hoeveelheid 10 min/100°/snelheid 2.
  4. Voeg de suiker toe en kook nog even verder: 4 min/100°/snelheid 2.
  5. Voeg het citroensap toe en meng: 15 sec/snelheid 3.
  6. Giet de confituur in schone glazen potten, sluit af met een deksel en laat ze omgekeerd afkoelen.
Aantal porties: 4 potten van 335 gr
Auteur: Clevercooking
Confituur van kersen en rode besjes

Confituur van kersen en rode besjes

Bereidingstijd: 20 MinKooktijd: 15 MinTotale tijd: 35 Min

Wat is er leuker om in de Thermomix te maken dan lekkere confituur? Ik gebruik graag Pec Plus om een mooie stevige confituur te krijgen. Dankzij het pectine-gehalte van de Pec Plus kan je zo heel wat minder suiker gebruiken. Kijk op de verpakking van de Pec Plus (in de supermarkt te vinden in de afdeling van de suiker) welke verhouding je moet gebruiken van fruit, Pec Plus en kristalsuiker. De onderstaande beschrijving is dus indicatief want wellicht heb je niet exact dezelfde hoeveelheid fruit als wat ik gebruikte. Hou je wel ongeveer aan het fruitgewicht uit dit recept. Minder mag, maar meer beter niet om overkoken te vermijden.

Je kan natuurlijk ook experimenteren met ander fruit. Er gaat niets boven zelfgemaakte confituur!

Ingredienten

  • 220 gr rode bessen (na mixen en zeven 125 gr)
  • 1,200 gr kersen (gewicht inclusief steeltjes en pitten) of 1,040 gr aan ontpit gewicht
  • 25 gr Pec Plus
  • 400 gr kristalsuiker
  • sap van 1 citroen

Instructies

  1. Spoel de rode bessen en haal ze van de stengeltjes. Doe ze in de mengbeker en mix: 10 sec/snelheid 8. Giet de inhoud in een fijne zeef en duw alles met een lepel naar beneden. Haal zoveel mogelijk vocht uit het mengsel. De droge pitjes en velletjes die in de zeef blijven zitten, gooi je weg. Je houdt een wat dikker sap over.
  2. Doe het rode bessensap in de mengbeker, voeg de ontpitte kersen toe en mix: 10 sec/snelheid 5.
  3. Voeg de Pec Plus toe en meng even met de spatel. Sluit het deksel en breng aan de kook: dat duurde bij mijn hoeveelheid 10 min/100°/snelheid 2.
  4. Voeg de suiker toe en kook nog even verder: 4 min/100°/snelheid 2.
  5. Voeg het citroensap toe en meng: 15 sec/snelheid 3.
  6. Giet de confituur in schone glazen potten, sluit af met een deksel en laat ze omgekeerd afkoelen.