Aantal porties: 4

Rijst met paprika, ananas, kip en champignons
Kooktijd: 40 MinTotale tijd: 40 Min
In onderstaand "alles-in-één-pot-gerecht" maken we gebruik van twee nieuwe functies van de TM7: bruinen en open koken.
De functie "bruinen" is handig om uien, champignons en stukjes vlees een kleurtje te geven. De functie "open koken" is dan weer handig om pasta of rijst in de beker te koken zonder dat er risico is op overkoken.
Ingredienten
- 30 gr olijfolie
- 1 ui
- 1 teen look
- 2 kipfilets
- 250 gr champignons
- 1 rode paprika
- 200 gr tomatenblokjes
- 1 koffielepel rode currypasta
- 1 kippenbouillonblokje
- 400 gr water
- 250 gr snelkookrijst
- 1 klein blikje ananas
Instructies
- Pel de ui en de look. Snij de ui in reepjes en de look in kleine stukjes.
- Doe de olijfolie in de beker en voeg de gesneden ui en look toe. Selecteer de functie "bruinen" op je toestel en stel in 5 min/160°/zacht.
- Snij de kipfilets in stukjes van ongeveer 3 cm. Voeg ze toe aan de mengbeker en bruin verder: 5 min/160°/intens.
- Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij de paprika in reepjes. Voeg de gesneden champignons, paprika, tomatenblokjes, currypasta, kippenbouillonblokje en het water toe en gaar: 7 min/100°/snelheid 1.
- Voeg de losse rijst toe aan de beker, roer alles goed rond met de spatel en gebruik de functie "open koken": 10 min/95°.
- Snij de ananas in blokjes en voeg ze toe aan de mengbeker. Roer alles opnieuw even rond en kook verder met de functie "open koken": 10 min/95°