Zachte speculaas

Recept afdrukken
Zachte speculaas
Dit is een snel en makkelijk receptje voor een heerlijk dikke en zachte speculaas. Lekker in alle seizoenen!
Aantal porties: 1 halve bakplaat Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 185 gram boter, in stukken gesneden
  • 375 gram bloem (niet zelfrijzend)
  • 225 gram donkere kandijsuiker
  • 3 kleine eieren
  • een snuifje zout
  • 2 gram gemalen nootmuskaat
  • 8 gram kaneelpoeder
  • 8 gram bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier. Doe de stukken boter in de mengbeker en smelt: 3 min/95°/lepeltje. Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed: 4,30 min/deegfunctie. Spreid het deeg uit over een halve bakplaat, het is immers de bedoeling dat je een dikke speculaas krijgt. Bak gedurende een 35-tal minuten. Haal de bakplaat uit de oven en snij de speculaas in stukken. Laat afkoelen en bewaar in een gesloten doos.