Zachte speculaas

Recept afdrukken
Zachte speculaas
Dit is een snel en makkelijk receptje voor een heerlijk dikke en zachte speculaas. Lekker in alle seizoenen!
Aantal porties: 1 halve bakplaat Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 185 gram boter, in stukken gesneden
  • 375 gram bloem (niet zelfrijzend)
  • 225 gram donkere kandijsuiker
  • 3 kleine eieren
  • een snuifje zout
  • 2 gram gemalen nootmuskaat
  • 8 gram kaneelpoeder
  • 8 gram bakpoeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier. Doe de stukken boter in de mengbeker en smelt: 3 min/95°/lepeltje. Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed: 4,30 min/deegfunctie. Spreid het deeg uit over een halve bakplaat, het is immers de bedoeling dat je een dikke speculaas krijgt. Bak gedurende een 35-tal minuten. Haal de bakplaat uit de oven en snij de speculaas in stukken. Laat afkoelen en bewaar in een gesloten doos.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium