Zachte speculaas

Yield: 1 halve bakplaat
Author: Clevercooking
Print
Zachte speculaas

Zachte speculaas

Prep time: 10 MinCook time: 35 MinTotal time: 45 Min
Dit is een snel en makkelijk receptje voor een heerlijk dikke en zachte speculaas. Lekker in alle seizoenen!

Ingredients

  • 185 gram boter, in stukken gesneden
  • 375 gram bloem (niet zelfrijzend)
  • 225 gram donkere kandijsuiker
  • 3 kleine eieren
  • een snuifje zout
  • 2 gram gemalen nootmuskaat
  • 8 gram kaneelpoeder
  • 8 gram bakpoeder

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Zet een bakplaat klaar bekleed met bakpapier.
  3. Doe de stukken boter in de mengbeker en smelt: 3 min/95°/lepeltje.
  4. Voeg alle overige ingrediënten toe en kneed: 4,30 min/deegfunctie.
  5. Spreid het deeg uit over een halve bakplaat, het is immers de bedoeling dat je een dikke speculaas krijgt.
  6. Bak gedurende een 35-tal minuten.
  7. Haal de bakplaat uit de oven en snij de speculaas in stukken.
  8. Laat afkoelen en bewaar in een gesloten doos.
Created using The Recipes Generator