Tahinsaus met platte peterselie

Recept afdrukken
Tahinsaus met platte peterselie
Ondertussen zijn de meesten onder ons wel vertrouwd met tahin. Deze pasta die gemaakt is van sesamzaad wordt erg veel gebruikt in de keukens van het Midden-Oosten. De pasta is één van de ingrediënten van hummus, een lekkere en voedzame dip die je tegenwoordig in heel veel varianten kant-en klaar kan kopen. In het onderstaand receptje maken we een groene tahinsaus die heel lekker is bij kip, gebraden vlees of gebakken vis.
Aantal porties: 250 gr saus Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 30 gram platte peterselie (enkel de blaadjes)
  • 2 teentjes look
  • 150 gram tahin
  • 150 gram water
  • 30 gram citroensap
  • 3 gram zout
Bereiding:
Doe de peterselieblaadjes in de mengbeker en hak: 4 sec/snelheid 6,5. Haal de peterselie uit de mengbeker en hou opzij. Spoel de mengbeker niet uit. Pel de teentjes look en doe ze in de mengbeker. Voeg de tahin, het water, het citroensap en het zout toe en hak: 10 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg de opzijgehouden, gehakte peterselie toe en meng: 7 sec/snelheid 4.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium