Bosbessencake met citroen en amandel

Recept afdrukken
Bosbessencake met citroen en amandel
Met deze cake scoor je gegarandeerd. Door de mooie hoeveelheid bosbessen is hij lekker sappig en de zestes van citroen geven hem een lekker frisse smaak.
Aantal porties: 1 cakevorm Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 150 gram boter, in stukken gesneden
  • 190 gram fijne suiker
  • rasp van 2 citroenen (enkel het geel van de schil)
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 3 losgeklopte eieren
  • 90 gram zelfrijzende bloem
  • 2 gram zout
  • 110 gram amandelmeel
  • 200 gram verse bosbessen (150+50)
  • eventueel poedersuiker als afwerking
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in met wat boter of gebruik een siliconen cakevorm. Snij de boter in stukken. Doe de boter in de mengbeker samen met de fijne suiker, de rasp van de citroenen, het citroensap en het vanille-extract. Meng op snelheid 5 zonder tijdsinstelling. Voeg ondertussen via de dekselopening geleidelijk aan de losgeklopte eieren toe en stop de machine na 1 minuut. Voeg de zelfrijzende bloem, het zout en het amandelmeel toe en meng: 1 min/snelheid 3. Haal uit de mengbeker en spatel 150 gr bosbessen onder het deeg. Giet alles in de cakevorm. Zet gedurende 35 minuten in de oven. Spreid de overige 50 gr bosbessen nog uit bovenop de cake en laat nog 15 minuten verder bakken in de oven. Controleer of de cake klaar is. Steek een metalen prikker in het midden van het deeg. Als deze er droog uitkomt, mag de cake uit de oven. Laat hem nog even afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Wanneer de cake afgekoeld is, kan je hem eventueel bestrooien met poedersuiker.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium