Truffelsaus

Recept afdrukken
Truffelsaus
Heerlijk, een pasta gerecht met een romige truffelsaus en helemaal niet moeilijk om te maken. We gebruiken in onderstaand recept witte truffelcrème, maar niets houd je tegen om voor de zwarte variant te kiezen. Pasta met truffelsaus is op zich al heel lekker maar je kan het gerecht nog meer kleur en variatie geven door er rucola, gegrilde paprika's of gebakken paddenstoelen bij te geven.
Aantal porties: 500 ml saus Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 2 teentjes look
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 450 gram water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 gram room
  • 40 gram witte of zwarte truffelcrème
  • een snuifje zout
  • een snuifje peper
Bereiding:
Pel de look en de ui, doe in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Spatel naar beneden, voeg de boter toe en stoof aan: 3 min/120°snelheid 1. Voeg de bloem toe, verwarm en meng: 2 min/100°/snelheid 2. Voeg water en kippenbouillon toe en kook: 8 min/100°/snelheid 2. Voeg de room toe en kook verder: 2 min/100°/snelheid 2. Mix het geheel: 15 sec/snelheid 8. Voeg de truffelcrème toe en meng: 15 sec/snelheid 5. Proef en kruid naar smaak bij met peper en zout.