Yoghurttaart met rood fruit

Aantal porties: 6 à 8 personen
Auteur: Clevercooking
Yoghurttaart met rood fruit

Yoghurttaart met rood fruit

Bereidingstijd: 20 MinInactive time: 5 H & 20 MTotale tijd: 5 H & 40 M

Dit taartje is echt heerlijk voor zomerse dagen. Helemaal niet moeilijk om te maken en er moet niet gebakken worden. Gemakkelijk, toch? Het enige wat je moet hebben vooraleer je deze lekkernij kan proeven is een beetje geduld, je moet de taart namelijk enkele uren laten opstijven in de koelkast. 

Ingredienten

  • 4 blaadjes gelatine (ik gebruikte blaadjes van Vahiné waarvan 1 blaadje een gewicht heeft van 1,9 gram)
  • 70 gr boter
  • 250 gr zandkoekjes
  • 300 gr room (100 gr + 200 gr)
  • 500 gr Griekse yoghurt
  • 10 gr crème de cassis (optioneel)
  • 80 gr bloemsuiker + een beetje voor de afwerking
  • rood fruit naar keuze

Instructies

  1. Bekleed de bodem (niet de zijkanten) van een springvorm met bakpapier. Ik gebruikte een vorm met een diameter van 22cm.
  2. Leg de gelatineblaadjes in een schaal met koud water en laat ze weken.
  3. Snij de boter in enkele stukken, doe ze in de mengbeker en smelt: 3 min/90°/snelheid 1.
  4. Breek de zandkoekjes in stukken en doe ze in de mengbeker. Hak: 6 sec/snelheid 5.
  5. Verdeel de zandkoekjes op de bodem van de springvorm en zorg voor een zo recht mogelijk laagje. Zet de vorm gedurende 20 min in de koelkast.
  6. Reinig de beker.
  7. Giet 100 gr room in de mengbeker en verwarm: 2 min/80°/snelheid 1.
  8. Giet de verwarmde room in een kommetje, knijp het water uit de gelatine en roer de gelatine door de warme room.
  9. Plaats de vlinder op het mes. Voeg de yoghurt, eventueel de crème de cassis, de bloemsuiker en de overige 200 gr room toe aan de mengbeker en klop op: 30 sec/snelheid 3,5.
  10. Voeg de opgeloste gelatine toe en meng nog even : 10 sec/snelheid 3,5.
  11. Haal de springvorm uit de koelkast. De koekjesbodem is nu hard geworden. Giet het opgeklopte yogurt/roommengsel op de bodem en laat opstijven in de koelkast. Dit duurt ongeveer 5 uur.
  12. Haal de yoghurttaart uit de koelkast. Neem een mes en hou dat even onder kokend water zodat het warm is. Droog het mes af en ga met het mes langs de binnenrand van de taart zodat die niet aan de rand kleeft. Ontvorm de springvorm en werk af met rood fruit waarop je wat bloemsuiker strooit.
  13. Geniet ervan!