Rode Bietjessoep

Recept afdrukken
Rode Bietjessoep
Rode bieten zijn voor heel wat mensen misschien niet de meest geliefde groente, maar deze bordjes boordevol vitaminen zijn zeker het proeven waard.
Aantal porties: 4 borden Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 1 stuk wit van prei
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 350 gr ongekookte rode bieten
  • 650 gram water
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 100 gr room
Bereiding:
Pel de ui en snij in vier. Schil de wortelen en snij in grove stukken. Was de prei en snij in grove stukken. Doe ui, wortelen en prei in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg de olijfolie toe en stoof aan: 4 min/100°/snelheid 1. Schil de bieten, snij in grove stukken en doe ze in de mengbeker. Voeg het water en het bouillonblokje toe en kook: 15 min/100°/snelheid 1. Voeg de room toe en mix: 1,30 min/snelheid 10 (geleidelijk aan).