Butter chicken

Recept afdrukken
Butter Chicken
Butter Chicken is naast Tikka Masala één van de populairste gerechten uit de Indische keuken. Deze schotel wordt bereid met heel wat krachtige kruiden en zou je misschien wel de exotische variant van onze Vlaamse stoverij kunnen noemen. Het is een heelijk romig gerecht dat je lekker combineert met gestoomde rijst of het platte Naan-brood.
Aantal porties: 4 personen Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 5 gram gember
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 100 gram wortel
  • 1 rood pepertje
  • 80 gram boter
  • 2 koffielepels gemalen koriander
  • 1/4 koffielepel gemalen kardemon
  • 2 koffielepel paprikapoeder
  • 1/2koffielepel kaneelpoeder
  • 1 koffielepel kurkuma
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel garam masala
  • 2 koffielepel honing
  • 600 gram kipfilet
  • sap van 1/4 citroen
  • 70 gr tomatenpuree
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 400 gram tomatenblokjes uit blik
  • 150 gram room
  • 60 gr Griekse yoghurt
  • enkele blaadjes koriander
Bereiding:
Schil de gember. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Pel de knoflook. Schraap de wortelen schoon en snij ze in grove stukken. Halveer het rode pepertje en haal de zaadlijsten eruit. Snij in grove stukken. Doe gember, ui, knoflook, wortelen en rood pepertje in de mengbeker en hak: 5 sec/snelheid 5. Voeg de boter toe en stoof aan: 5 min/120°/snelheid 1. Voeg de gemalen koriander, kardemonpoeder, paprikapoeder, kaneel, kurkuma, zout, garam masala en honing toe en stoof verder: 3 min/120°/snelheid 1.. Snij ondertussen de kipfilets in hapklare stukken. Voeg de stukken kip, citroensap, tomatenpuree, kippenbouillon en tomatenblokjes toe en kook: 14 min/100°/linksomdraai/snelheid 1.. Voeg de room en de Griekse yoghurt toe en kook verder: 6 min/90°/linksomdraai/lepeltje. Serveer met rijst of Naan-brood en werk af met enkele blaadjes verse koriander.