Naan-brood

Recept afdrukken
Naan-brood
Naan-brood is plat brood gemaakt van tarwebloem. Er wordt ook vaak Griekse yoghurt en melk toegevoegd om meer volume aan het deeg te geven. Het brood wordt in de Indiase keuken gebruikt als lepel om op te scheppen. Heerlijk om het in een romige saus van stoofpotjes te soppen. Heb je een pizzasteen, dan kan je het deeg daarop in de oven bakken. Maar op een bakplaat gaat het ook prima.
Aantal porties: 8 broodjes Bereidingstijd:
Ingrediënten:
  • 110 gram melk
  • 1/2 ei
  • 1 theelepel olijfolie
  • 40 gram Griekse yoghurt
  • 15 gram verse gist
  • 275 gram tarwebloem
  • een snuifje zout
  • 1 theelepel suiker
  • 1/4 theelepel bakpoeder
Bereiding:
Doe melk, ei, olijfolie, Griekse yoghurt en gist in de mengbeker en mix: 5 sec/snelheid 7. Warm het geheel op: 1,30 min/37°/snelheid 2. Voeg bloem, zout, suiker en bakpoeder toe en meng: 10 sec/snelheid 6. Kneed het deeg gedurende 2 minuten op deegmodus. Haal het deeg uit de mengbeker, doe het in een met olijfolie ingevette kom en dek het af met huishoudfolie. Laat het op een warme plek rijzen gedurende 2 uur. Neem het deeg uit de kom en verdeel het in 8 porties. Rol elke portie met een deegrol uit tot een ovale lap. Leg de lapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de broodjes gedurende 8 minuten.

Clevercooking

Van wal en Co Com. V., Louis Vervoortlaan, Schoten, Vlaams Gewest, 2900, Belgium